Av erfarenhet av tidigare möten vet vi alla att Almtuna är ett svårt motstånd och det var något spända spelare som klev ut på isen för säsongens sista seriematch. Vem kunde veta att detta skulle bli säsongens bästa?

Det senaste mötet mellan Almtuna och Tumba i Uppsala slutade inte så bra för det gästande laget. Slutresultatet blev tillslut 10-1 och det var många hängande huvuden och mycket att jobba på inför kommande match. Almtuna som ser ut att bli seriesegrare kom till Ishuset i sin fint putsade spelarbuss och förväntade sig nog en liknande repris av förra matchen. Tumba Stars kom dock till hemmaplan med revanschsugna skallar och pirrande magar som gör att adrenalinet pumpar lite extra.

Stars började matchen starkt. Redan tidigt i första perioden kändes det att Tumbahjärtat var på plats och det var ett riktigt 'Go' i alla tjejer. I den sjunde matchminuten utmärkte sig Tumbas Malin Salomonsson, extrainlånad för kvällen. En vinnande tekning av Beatrice Lyrén till Madeleine Siggelin som lade in pucken perfekt till Malin framför kassen och 1-0 var ett faktum! Och endast 2 minuter senare utökar Tumba ledningen till 2-0 genom Stars egna duracellkanin Martina Larsson, assisterad av Camilla Lindell. Almtuna blir tvingade till en Timeout.

Andra halvan av perioden fortsatte i samma tempo. Almtuna hade mycket puck men Tumba stoppade upp bra och Mia Leander höll tätt bakåt. Några utvisningar för båda lagen och en press från Almtuna de två sista minutrarna, men när signalen ljöd gick Stars ut med en ledning i omklädningsrummet.

Andra perioden började trögt för Tumba. Almtuna hade tänt till ordentligt och fick igång sitt spel på ett annat sätt. 4 minuter in i andra perioden reducerar Almtuna till 2-1 och endast 1,5 minuter senare är resultatet 2-2. Tumba blir lite stressat och frustrerat. i sjätte minuten drar Jennifer Andersson på sig en utvisning, som endast varar i 8 sekunder. 2-3 gästande lag. Tumba Stars blir tvingade till en Timeout.

Vad Coach Kalle sa i båset under Timeouten låter jag vara hemligt, men i den nionde minuten kvitterar Stars till 3-3, återigen Martina Larsson denna gång med hjälp av Michaela Nilsson. Men som du kan tänka dig slutade inte händelserna där, i elfte minuten är det återigen Almtunas tur och 3-4 kommer upp på tavlan. Halvt anfådd av att skriva det här referatet kan ni tänka er hur stämningen i Ishuset var. Fem mål inom tolv minuter och Cap Nanna Hamell sätter på Latin Kings i högtalarna från speakerbåset. Längre fick det inte gå, "tjaffsa aldrig med Botkyrka Style".

Andra perioden slutar 3-4. Det man behöver jobba på ännu mer är att stoppa Almtunas diagonala krosspassar de ständigt söker och stänga spelet i mittzonen. I försvar jobbas det på bra med att hålla box och Mia Leander storspelar i mål.

I tredje perioden pressar Almtuna på bra, men även Stars får sina chanser och är riktigt nära att sprätta in en kvittering. Några få utvisningar åt vardera håll, men matchen fortsätter att hålla en bra nivå. Först efter 15 minuter utökar Almtuna ledningen till 5-3. Tungt för Stars, men trodde ni att batterierna tagit slut trodde ni fel! 25 sekunder senare, Boom! Martina Larsson gör sitt tredje mål för matchen, återigen assisterad av Michaela Nilsson i ett strålande Power Play av Tumba. Och de resterande fyra minuterna av matchen skulle bli en riktig pärs. Almtuna drabbas av två utvisningar med en minuts mellanrum. Tumba plockar ut Mia Leander och sätter in en sjätte spelare på plan! I en minut spelar man sex mot tre. Och fortsätter sedan sex mot fyra. Stars får en bra press på motståndarlaget, men några få slarvfel i anfall gör att pucken åker ut och både två och tre gånger kommer Almtuna en mot en mot öppen bur. Camilla Lindell fick ersätta Mia Leander och stängde igen bakåt. Det var spännande ända in till sista sekund. En riktig fight som kunde ha slutat hur som helst. Slutresultatet blir 4-5 till Almtuna.

Tumbas bästa match för säsongen räckte inte till vinst. Med tanke på hur mycket puck Almtuna hade och det spel de fick upp stundtals är det bra gjort att de inte fick till fler avslut. Men Stars stod upp bra i försvar, lät dem spela ute i hörnorna och väntade på skott. En helt annan matchbild än den tidigare.

Trots förlust är vi mycket glada att se det Tumba vi fick se. Ett kämpande, spelande och målsuget lag som verkligen har kommit i form. Kul inför fortsättningsserien!

Missade du matchen finns den online att se på http://www.livearena.com/Content/Index/18191

Nu siktar vi mot en bra avslutning i fortsättningsserien, schema läggs upp snarast.