Man kan likna Gurra Daimerz insats i Norrköping med ett dieseldoftande godståg......

Startade trögt och sakta, men fick successivt upp tempot. När maskineriet väl fått upp farten, så fick de som stod i vägen vänligt men bestämt flytta på sig.

Norrköping Invitational hade lockat till sig 16 duktiga P04 lag, runt om Sverige och även ett duktigt norskt lag (Vålerenga). Relativt ung turnering, som fått en flygande start med engagerade eldsjälar och fantastiska faciliteter. Planer, omklädningsrum, matsal och domare höll högklass. Borde iof varit tre domare även i gruppspelet.

Vi startade mot Örebro SK ungdom. Ett av många duktiga lag från fotbollsstaden Örebro. En match där vi startade trögt. Örebro ledde med 1-0 i paus, utan att egentligen haft ett riktigt anfall. Tre spelare sprang ihop och plöstsligt låg bollen i mål. Efter ett "wake-up-call" i paus, så släppte spelarna lite grann på handbromsen. Kvitteringen kom och spelet började sitta lita mer. Då får Örebro en hörna som de mycket snyggt nickar in... När det är några få sekunder kvar så får vi straffspark, som vi förvaltar säkert. 2-2 räddas och vi har vårt öde i egna händer inför kommande gruppspelsmatcher.

Dag 2 ställs vi mot Sirius Akademi på Östgötaporten, gamla Idrottsparken. Sirius som är ett bolltrillande lag, fick se sig besegrade med 2-1.

Under lördageftermiddagen väntade gruppfinal mellan Gurra och traditionsrika GAIS. GAIS som har ett gäng duktiga spelare och brukar prestera fina resultat. Vi tar tag i taktpinnen och kan trycka in 1-0 i första halvlek. Under andra halvlek blir det inte den anstormning som vi räknat med. Dock har GAIS ett skott i insida stolpe som dansar farligt nära vår mållinje. Vi stänger matchen med en kontring, där vi snyggt kan använda varandra och till slut rullar in bollen i öppet mål. Gruppettor! Vilket betyder semifinalspel med de andra gruppettorna.

Söndagen startar 9:00 på Östgötaporten. Semifinal mot Vasalund. Vasalund som spelat fint under sitt seriespel, och tydligen övertygat stort. Vasalund brukar ha hög omsättning på sina spelare, och hade inför säsongen över 10 nya spelare in till truppen. Truppen, som lyckas attrahera duktiga spelare från hela Stockholm, är ett individuellt mycket skickligt lag. Har fysiken, tekniken samt viljan.

I denna match har Daimerz fått upp farten, trots morgonmatch. Resultatet blir 3-0. Signifikativt för denna cupen, var att flera av våra spelare fick utmana sig själv på nya positioner. Vilket var ett lyckat drag. Precis som alla andra lag fick vi också slitage på våra spelare. Denna gång lyckades truppen se styrkan i bredden, vilket är oerhört glädjande.

I finalen ställdes vi mot Älvsjö AIK. Som också gjort fina framsteg under året, inte minst i seriespelet. Nu hade godståget verkligen fått upp farten, inom 40 sekunder hade vi tagit ledningen på ett viljemål. Matchuret visade 4 minuter när det var dags för 2-0. 3-0 kom innan kvarten spelats. I början av andra halvlek gjordes 4-0 genom ett mönsteranfall. Back till mittfält ut till kant, allt på "one touch". Tidigt inlägg på framrusande anfallare. 5-0 var glädjande, men mest glädjande var spelet. Laget vågade hålla i bollen och kunde verkligen spela ut, framförallt i första halvlek.

Återigen var det försvarsspelet över hela planen som stod i centrum. Krydda detta med några fina nummer från säkra målvakter, följdsamma backar, igelliknande mittfältare samt kvicka forwards. Ja, då har ni årets segrare i Norrköping Invitational 2018.

Tack för en trevlig helg! Både spelare och medresande föräldrar. Tror att vi hade störst klack på plats!

/Ledarna