Skolsamarbeten

Hammarbys Skolsamarbeten

Hammarby har som målsättning att varje spelare som elitsatsar inom Hammarby Fotboll ska kunna koncentrera sig på sin fotbollsutbildning och samtidigt nå minst en gymnasieexamen. För att möjliggöra en dubbel utbildning inom skola och fotboll har Hammarby startat samarbeten med olika skolor i stockholmsområdet.

På gymnasienivå samarbetar vi med NIU-godkända (nationell idrottsutbildning) Fredrika Bremergymnasierna i Haninge, Huddinge Gymnasium, och inför HT 2014 inleds även sammarbete med NIU-godkända Midsommarkransens gymnasium. 
I mellan -högstadieåldern finns vi på Gubbängsskolan och på Nybohovsskolan som även de är certifierad av förbundet.

Grundskolor

Gymnasie 

  

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill er skola starta fotbollsamarbetet med Hammarby ?

Maila Peter Kleve 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Skolsamarbetena ger spelarna bättre skolresultat

Hammarby Fotboll samordnar fotbollsutbildning på elitnivå och skolstudier. Varje spelare som elitsatsar inom Hammarby Fotboll ska kunna koncentrera sig på sin fotbollsutbildning och samtidigt nå minst en gymnasieexamen.

Spelare som väljer att gå med i våra skolsamarbeten får optimala förutsättningar för sin satsning både i skolan och på fotbollen. Bland annat har A-lagspelarna Erik Figueroa, Fredrik Forsberg och Robin Tranberg gått i Hammarby Akademi.

Nu uppmärksammas även spelarnas studieresultat läs mer här : http://www.svd.se/nyheter/inrikes/battre-resultat-med-idrott_7058271.svd