cover

Mika

Titel
Nummer

Hej,

Kul att du hittade min profil!

Som namnet indikerar så är jag från Finland. Född -71 i Helsingfors och kom till Sverige med mina föräldrar -76.

Var som ung helt galen i att utöva sport. Sport och fiske var det bästa jag visste och när man ibland fick åka med far och se en hockey match live var det helt magiskt!

Av olika anledningar så fick jag inte möjligheten att lira hockey men jag kompenserade det med att bli riktigt vass på landhockey och på den tiden så var det tuffa gårdskamper med mycket prestige inblandat och där vinnande lag kunde få en hel platta Coca Cola att dela på :-) 

Jag har utövat långfärdskidor, tennis, karate, fotboll, handboll och testat minst lika många sporter till och funnit tjusning i samtliga men där handbollen gav mig det lilla extra.

I hockey håller jag på IFK Tumba och i fotboll är det Liverpool så "Go Reds" funkar för bägge lagen :-)

Som förälder till två barn var det självklart att bägge skulle få chansen att testa idrotter med förhoppning att de skulle hitta något som de fastnade för. Dottern fann konståkning och sonen fastnade för hockey och fotboll. 

När sonens grupp i IFK Tumba Hockeyskola skulle bilda Team 06 blev jag tillfrågad av föreningen om jag kunde ingå i ledareteamet för Team 06. Då jag aldrig aktivt tränat hockey själv ansåg jag att tränarrollen var utesluten för min del -då hockeyn grundar sig i rätt skridskoteknik- men jag ville bidra med något och då blev lagledarrollen aktuell och därefter har jag åtagit mig flera roller i föreningen b.la som ansvarig för föreningens camper och som styrelseledamot som Vice orförande.

Mitt motto är "antingen gör man det ordentligt eller så skiter man i det" - för allt däremellan gör oftast inte någon större skillnad.

Kom gärna och kika på Team 06:s träningar och matcher för då kommer ni se duktiga unga spelare med stora drömmar!

Vi ses i hallarna,

//Mika