Det var ingen sprakande tillställning när Lindås tog emot Falkenberg i Salming arena. Lindås styr tillställningen från start till mål men har svårt att få till det lilla sista för riktigt kunna gå ifrån i målprotokollet. 6-1 blir slutresultat och det känns som laget hade mycket mer att ge. Falkenberg gör det bra efter sina förutsättningar och gör det svårt för Lindås genom att backa hem och gå på kontring. De som bäst ifrån sig var Lindås femma med fyra 99:or och Henning Ambring (som spelade i både denna och ena annan femma) och fick sätt dit två mål också. För att läsa kommentarer från Lindås spelare och tränare samt att se Lindås poänggörare tryck på Läs mer. Foto Hasse Dahlqvist

Assisternade tränare Patric Johansson säger följande om matchen:

"Vi har svärt att hitta den där riktiga gnistan idag. Det märks att vissa spelare är slitna och juluppehållet kommer lägligt för oss. Våra två första femmor gör det för svårt för sig och får inte riktigt igång något rull. Jag är nöjd med vår tredje femma (Henning Ambring, Jesper Ribbing, André Schoultz, Anton Dahlström och Marcus Kennemyr). Jesper Ribbing född 99 och ny från Varla gör sin JAS debut idag och spelar stabilt. Denna femma syntes att det var mest spelsugna och de var hungriga i försvarszon och vann en hel del boll på rätt ställen och kunde spelvända bra flera gånger. De rullade även boll bra flera gånger i anfallszon och skapade även mycket i uppställt anfallsspel. Nu har vi 2 veckor på oss att förbereda oss inför Lindome matchen och sen är det ett välbehövligt uppehåll. Vi gör vårt jobb och tar 3 poöng vilket var det viktigaste." 

André Schoultz född 99 och ny från IK Zenith ger syn sin på matchen:

"Jag tycker vi gör en hyfsad match igår, det är ett hembackande Falkenberg som vi möter. Det är svårt att spela mot ett så defensivt lag som Falkenberg, men jag tycker att vi gör de bra om man ser på helheten. Jag tyckte att min femma fick igång ett bra rull och försvarsspelet var mycket bra. Stundtals så äger vi hela matchen och vi vinner rättvist med hela 6-1."

Lindås poänggörare

Adam Dahlqvist 1+2

Anton Dahlström 2+0

Jacob Hafrén 1+1

Marcus Kennemyr 0+2

Marcus Magnemyr 1+0

Jonas Edlind 1+0

Daniel Emilson 0+1

Nästa match är 20 december mot Lindome kl 14:00 hemma i Salming Arena. Under veckan kommer assisteranade tränare Patric Johansson kommer att ge en halvtidsrapport av serien och ge sin syn på hur han tycker serien är.