Det är dags för en utvärdering av serien efter 7 spelade omgångar. Hemsidan har bett Patric Johansson att kommentera vad han tycker om serien och främst Lindås IBK/FBC Sisjön insats så här långt. Tryck på läs mer för att läsa vad Patric tycker om serien och se hur han tror att den slutar.

Vad tycker du om Lindås JAS grupp i år?

"Jag tycker att kvalitén på serien är blandad. De lag som placerar sig på de 5 första platserna, där de tre topplagen Pixbo, Warberg och Lindås sticker ut med den vassaste spetsen men även lag som Halmstad och Mölndal har också presterat bra. Halmstad fick en plump i protokollet senast mot Fristad/Rydboholm. Sen är det ett skikte med lag som har svårt att hänga med topplagen."

Vad säger du om Lindås prestation så här långt?

"Jag tycker att vi har presterat så man kan förvänta sig. Vi har inte haft flyt med skador och sjukdomar som har gjort att vi inte har fått någon kontinutet i hur vi har ställt upp. Vi har vunnit mot de lag som vi ska vinna emot. Matchen mot Warberg är vi för dåliga i första perioden och ger oss inte riktigt chansen att hänga med ett mycket bra Warberg. Pixbo matchen genomför vi på ett bra sätt. Tyvärr tappar vi boll på fel ställen och Pixbo kan utnyttja det men på det hela en bra match från vår sida."

Vilka spelare tycker du sticker ut i serien, förutom våra egna?

"Joel Birgersson och Oliver Welin Odeback är två personliga favoriter. 2 riviga och jobbiga spelare att möta som rör på sig mycket och är distinkta i avsluten. Eric Hellman är svårt att inte nämna som har haft en otroligt bra utveckling i Mölndal. Max Källerteg försätter att producera för sitt Mölndal och det behövs. Albin Thurén tar sina 100 avslut per match och tror på sig själv att den ska gå in. De är de spelare som jag har fått upp ögonen extra mycket för."

Vilka spelare ger du extra beröm i ditt egna lag?

"De jämnaste spelarna har ju varit Adam Dahlqvist, Filip Kalentun och Marcus Magnemyr. Många andra spelare i vårt lag har inte haft chansen att prestera på grund av att vi inte haft kontinuteten. Då syftar jag på som jag tidigare nämnt med skador och sjukdomar. Vi har ju aldrig i år kunna ställt upp med samma lag 2 matcher i rad. Jag hoppas att vi kan få ordning på det och efter jul kunna jobba med de tilltänkta femmorna och kunna växla upp gradvis så att vi kommer toppade till slutspelet".

Vilka 3 lag tar sig till slutspelet och varför gör dom det?

"Warberg, Pixbo och Lindås."

"Warberg är det lag som har imponerat mest på mig.De har en härlig fart och tydlighet i spelet samt 3 femmor som alla vet sina roller. Efter många års slit verkar det som Warberg har fått in en vinnarmentalitet som har saknats på juniorsidan. Håkanssons mannar verkar ha en större tro på sig i de tighta matcherna som inte har funnits där tidigare och därför leder de serien."

"Pixbo förfogar över den bästa truppen och i serien och jag ser det som ett misslyckande att de inte har tagit full pott och de var nära att tappa poäng mot oss. Men bredden imponerar givetvis och mot lagen i denna serien så ska de kunna mala ner lagen på 3 femmor. Men man måste få ut mer av laget om man ska ta sig till festen. Spelare som Oskar Falk, Linus Svahn och Albin Thurén behöver göra fler poäng i de tuffa matcherna om de ska bli en ädel valör på medaljen i år"

"Vi (Lindås IBK/FBC Sisjön) är tuffa att möta på två femmor. Laget börjar växa in i serien och med alla spelare tillgängliga kommer vi att bli jobbiga att möta. Simon i målet har växt mycket under säsongen och jag är övertygad om att vi inte har nått vår fulla kapacitet. För vår del gäller det att spelarna tar hand om sina kroppar för det är mycket kvar av säsongen och det roliga börjar snart. Är vi stabila och presterar i så som vi kan i de matcher vi "ska" så är vi i slutspel och sen är allt annat en bonus."

Vi tackar Patric för att han tog sig tid och ställa upp på frågorna. Nästa match för JAS laget är på söndag 20/12 kl 14:00 hemma i Salming Arena. Uppsnack inför den matchen kommer under veckan.