Det är inte bara på plan man behöver förstärka i ett lag utan även utanför plan med kompetens på många områden. Jonathan Bengtsson heter han hjälper spelarna att behandla sina skador, Då många skador så har han fått jobba hårt i inledningen. Ett mycket värdefullt tillskott för ledarstaben. Hemsidan har valt att intervjua Jonathan inför Visby matchen för att få en syn från en annan vinkel. Tryck på Läs mer för hela intervjun.

Vem är Jonathan Bengtsson och vad har du för bakgrund inom sport?

"Är sedan lite mer än ett år tillbaka boende i Göteborg men uppväxt i Småland. Har spenderat ett par år uppe i Jämtland där jag jobbat inom alpin skidåkning, forspaddling, manuell terapi och träning. Flyttade söderöver för att fortsätta mina studier inom manuell terapi och hamnade på en 5-årig utbildning här i Göteborg. Själv har jag en bakgrund i individuella sporter som alpin skidåkning och forspaddling vilket gör att lagkänsla är något nytt för mig och jag kan inte säga annat än att det växer på mig!" 

Du har nu varit i laget i ca 3 månader. Vad är din uppfattning om laget generellt? 

"Det är som sagt en ny upplevelse för mig att vara en del av ett lag vilket känns skönt då man kan vara lite mer objektiv i början. Jag kan ju börja med att säga att jag verkligen inte ångrar mitt val att komma till Lindås. Bakom fasaderna av en del strul så finns det ett helt fantastiskt gäng med så väl spelare som ledare. Det har ju som våra matchresultat visar inte varit solklara segrar men som observatör vid sargen så kan jag ju inte annat än konstatera att när väl bitarna faller på plats så är det här gänget ostoppbara." 

Som ny behandlingsansvarig i laget, vad kommer du fokusera mest på (förutom att ta hand om de skadade spelarna:))? 

"Vi har en del smått och gott på gång och jag försöker att alltid vara uppdaterad på den senaste forskningen inom idrott och hälsa säger vilket gör att de gamla vedertagna får lämna Salming Arena och det nya ska få komma in. Den största fokusen kommer ligga vid att ta oss upp till framkanten av vad de här killarna kan prestera."

Många i truppen har varit skadade under säsongen. Hur ser skadeläget i truppen ut nu? 

"Ja vi har ju dessvärre dragits med en del skador som till viss del beror på en bristfällig anpassning av träning inför säsongen men till största del på grund av ren otur. Allt är numera under kontroll och vi ska börja implementera det nya tänket och förhoppningsvis så kan vi limitera större delen av alla skador."

Under uppehållet ägnade ni er åt lite teambuilding aktiviteter. Utveckla varför ni gjorde det. 

"Som jag nämnde tidigare så kan jag som observerar vid sargen se potentialen i laget när de väl jobbar i en grupp och det är jag givetvis inte ensam om. Vi såg vår chans vid spelaruppehållet föregående vecka att få sätta oss ned och verkligen låta killarna prata med varandra och resultatet vi såg var fantastiskt! Bara ännu ett resultat av hur bra det här gänget är när de samarbetar." 

Visby väntar på lördag, ett lag som Joacim sa att var lite Real Madrid stämpel över. Vad tyckte du om dom? 

"Fotbollsreferenser är helt förlorade på mig men jag är med på vad han menar. Visby är ett lag med helt fantastiska individuella spelare som har gett de starkaste lagen i den här serien tuff motstånd men samtidigt förlorat mot de absoluta bottenlagen. Vad jag har sett så är det ett lag som rycker när de har vind i seglet samt har ett gäng vassa målgörare." 

Gissa slutresultatet.

"Lindås gör som de alltid gör och ger allt i 3:e där Lenny smäcker in 6-5 i slutminuterna och så tar vi jul på det!"

Vi tackar Jonathan för intervjun. På lördag smäller det. 15:00 i Salming Arena mot storsatsande Visby. Hoppas vi syns där.