En av de största – kanske den största eldsjälen i Lindås Waves Eric ”Bävern” Pettersson tar nu ett break efter att ha varit junior och seniorledare i Lindås Waves sedan 2005. Eric’s stora intresse för ungdoms- och juniorinnebandy gör att det finns nog ingen ledare i Göteborg som kan så mycket om talangerna som Eric. Hans förmåga att ta hand om dessa talanger har varit en av hans starka sidor och ungdomarna har alltid trivts med Eric och hans engagemang i Lindås Waves. Speaker, referent, DJ och teknikkunnig som få är en annan sida av Eric. Hemsidan har givetvis gjort en intervju med Bävern och hela Lindås Waves tackar Eric för hans insatser. Vi hoppas få se Dig i Salming Arena när det blir seriestart. Läs intervjun under Läs Mer.

Hur började Ditt engagemang för innebandy?

Jag tror jag började som målvakt i Lindome när jag var ungefär elva år. När Schlattern tagit ut sin rätt på knäna slutade jag och hängde istället på en kompis som tränade sin lillebror. På gymnasiet träffade jag sedan Joacim Bernvid som undrade om jag ville hjälpa honom träna hans lillebror Mattias i Mölndals P87. Sedan dess har vi väl mer eller mindre hängt ihop, jag och bröderna B.

Berätta lite hur Du värvades till Lindås?

Lindås herrar hade precis avancerat till div3 (nuvarande div2). Jag och Joacim var dock mer intresserade av klubbens P16-lag (P89), en samling vansinnigt roliga individer.

Vilka är dina sportliga största upplevelser när i Lindås?

P16-SM med P95 var såklart väldigt kul med innebandyfesten som höjdpunkt. Även resorna till Prag har varit fantastiska. Jag har också fått äran att uppleva flertalet av Herrarnas viktigaste matcher det senaste årtiondet med Karlstadmatchen som den kanske häftigaste.

Vilka tränarkollegor/ledare vill Du lyfta fram som Du samarbetat med i Lindås

Lindås har alltid haft duktiga ledare. Några rekryterade utifrån men de flesta utbildade i klubben och där är vi otroligt starka. Andreas Skoglund, Michael Keinänen, Dan Gillgard och Joacim Bernvid är fyra mycket kompetenta ledare jag fått chansen att jobba med i Lindås.

Om du skulle plocka ut en drömjuniorfemma från Dina år i Lindås, hur skulle den se ut?

Oh, här blir gränsdragningen så svår att jag måste utöka till två femmor.


Albin Jansson (-93)

Gabriel Dalén (-95) Axel Persson (-91)

Carl Eklund (-95) Calle Larsson (-95)

Rasmus Carlsson (-89)

Adam Bengtsson (-89) Alexander Ask (-89)

Philip Lauritzohn (-91) Filip Kalentun (-98)


Mv: Carl Amberntsson Hedlund (-95)

Fbc Sisjöns tredjeplats i division 2 är den bästa placeringen Lindås “farmarlag” nått genom tiderna. Hur vill Du kommentera årets säsong för Fbc Sisjön?

Det har varit ganska blandad kvalité. Vi slår, som enda lag, Zenith i bägge matcherna men har samtidigt haft svårt att komma upp i nivå mot lagen på nedre halvan i tabellen. Nu när allt satt sig finns stora möjligheter att klara avancemang.  

Vilka råd har Du till de som skall ta över utvecklingsarbetet med talang och juniorsidan i Lindås?

Lindås kommer alltid vara starka på juniorsidan och nästa säsong har man sitt kanske starkaste JAS-lag någonsin. Ledarstaben med Joacim, Mattias och Jonathan är kanske också den starkaste vi haft så det finns inget att vara orolig för.

Vad skall Du fylla fritiden med i framtiden?

Något jag länge velat hinna med är att titta på innebandy. Räkna med att se mig ivrigt påhejande på många Allsvenskan-, JAS- och Sisjönmatcher. 

 

Lindås Waves avslutar med att önska Eric en skön sommar och det finns alltid en plats för Dig i båset i Salming Arena!