Det är Johanna Hansson som valt att ta ner klubban från hyllan och börja spela igen. Johanna är född 1994 och har Frölunda IBK som moderklubb. Hon kom till Lindås inför säsongen 08/09 och tog klivet upp till damlaget redan säsongen efter, då som 15 åring. Johanna utvecklades sedan till en stabil back som inte är rädd för att driva upp bollen själv. Mitt under säsongen 11/12 gick hon till Pixbo där hon spelade en och en halv säsong innan hon lade klubban på hyllan, men som hon nu sedan valt att plocka ner igen. Tryck på Läs mer för att komma till en intervju med Johanna samt höra tränare Kristers tankar om henne.
Du har ju varit borta från innebandyn i flera år nu. Hur kommer det sig att du kände suget och ville börja spela igen?
- En nära vän är aktiv med innebandy, vilket gav mig inspiration till att testa på att börja spela igen. När jag väl stod på planen igen så tyckte jag att det var skitroligt och bestämde mig helt enkelt för att börja igen!
Vad har du sysslat med de senaste åren när du inte haft innebandy att tänka på?
- Jag slutade spela innebandy precis innan jag tog studenten och sedan dess har jag pluggat 3 år på Chalmers.
Du smygstartade innebandyn lite genom att börja träna när det endast var fåtalet matcher kvar föregående säsong. Hur kändes det att komma in som ny i laget så sent på säsongen?
- Det kändes bra och jag tror att jag lärde känna laget snabbare på det sättet. Det underlättade att jag känner många av spelarna sedan tidigare.
Nu väntar en lång försäsong innan det blir ordentliga träningar med klubba och boll. Vad tycker du är det bästa och sämsta med försäsongen?
- Det sämsta med försäsongen är ju såklart att det inte är lika roligt att träna utan klubba och boll. Det bästa är nog att man kan lägga allt fokus på den fysiska träningen och att vi förhoppningsvis kan träna mer utomhus.
Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
- Förutsättningarna för kommande säsong känns jättebra så jag hoppas på kvalplats, men framförallt att vi får en rolig säsong tillsammans.
Slutligen, vad är det bästa med att spela i Lindås?
- Det bästa med att spela i Lindås är att det är ett roligt lag där alla älskar att spela innebandy, perfekt kombo!
Tränare Krister Carlsson om Johanna:
"Johanna Hansson kom glädjande till oss under våren när det var ett par matcher kvar. Vi hittade en roll till henne väldigt fort som styrande libro i försvaret. Hansson är en krigare som alltid ger hundra och som sätter laget före jaget. Med ett lugn och med mycket kraft kommer hon vara en viktig spelare i vår fortsatta utveckling i laget."
Lindås hälsar Johanna varmt välkommen tillbaka!
Glöm inte följa damerna på instagram under namnet @lindasbabes.