Sista delen i serien. Det är högsta ansvarige som får äran att vara sist. Tomas Gandemo som är ny herransvarig ställs mot väggen och få svara på frågor. Tomas som likt resten av herrorganisationen verkligen i legat på latsidan och fått jobba hårt de senaste månaderna för att få herrtruppen och organisationen på plats. Läs vad hans syn på herrtruppen, nästa års Allsvenskan södra och premiären mot Kalmarsund m.m. Fot Hasse Dahlqvist. Fotnot. Tomas Gandemo till vänster och Joacim Bernvis till höger.

Mycket arbete görs i det tysta under silly season, hur har arbetet sett ut för dig den senaste tiden?

- Trots många år föreningen är jag ny i rollen som Sportchef så det är mycket nytt att lära. Det har varit spelarsamtal med befintliga och nya spelare parallellt med att ledarstaben skulle formeras och göras klart. Även en hel del samordning och ko-ordinering både internt och externt. Pixbo initierade nyligen en träff där samtliga förbundslag i Göteborgsområdet samlades och gemensamt planerade matchläggningen för att undvika onödiga matchkrockar. Vi måste ju hjälpas åt att öka publiksiffrorna för hela sporten. En del festligt pappersarbete ingår också.

Lindås har ju en tuff ekonomisk situation, hur har det påverkat det Allsvenska laget?

- I herrlaget har vi gjort väldigt kraftfulla kostnadsbesparingar inför säsongen. T ex måste hela laget tillsammans med övriga personer i herrutskottet hjälpa till att skapa sitt eget överskott för att kunna betala ersättningar. Det handlar både om besparingar men också om att leta nya intäkter som t ex bättre matchevent, ökad publik/entréintäkter, ordna sponsorpublik-matcher eller att vara ledare på våra olika läger. Ur krisen så föds en medvetenhet och stark vilja att hjälpa till att hitta nya och bättre och billigare lösningar. Herrlagets spelare ställer också upp med frivillig-timmar som minskar föreningens kostnader på olika områden. Det är speciellt viktigt då vår egen hall måste underhållas regelbundet och hantverkstjänster är kostsamma för en ideell förening.

Truppen ser intressant ut, vad tycker du om truppen?

- Vi har nått en riktigt bra mix av egna unga hungriga juniorspelare och äldre mer rutinerade. Tror att det är viktigt att ha "både-och" för att bygga ett starkt och hållbart lag över tiden. Egentligen ingen skillnad mot en vanlig arbetsplats där de äldre får agera mentorer och hjälpa de yngre att slipa bort de värsta kanterna. I år har vi haft också haft förmånen att duktiga spelare utifrån i väldigt hög utsträckning själva kontaktat Lindås. Spelare ser att vi i flera år har levererat en proffsig och seriös innebandyverksamhet vilket är fantastiskt kul. Ryktet att vi "köper in spelare" kunde inte vara mer fel.

Hur tycker du att Allsvenskan södra kommer att stå sig nästa säsong, hur analyserar du serien?

- De fyra-fem bästa lagen i Allsvenskan Södra kommer sannolikt att hålla en riktigt hög klass och bjuda på roliga och spännande matcher. Många lag vill ändå vara med och fightas om de fyra kvalplatserna vilket medför att samtliga 22 seriematcher blir viktiga. Det finns inga "lätta matcher" i den här serien vilket förra säsongen var ett bevis på.

FBC Kalmarsund möter vi i första matchen, dina tankar om denna match?

- Vilken härlig rivstart på säsongen! Kunde knappast önskat oss en större publikmatch att inleda hösten med. Matchen kommer säkert att bli lite trevande initialt eftersom inget av lagen gärna vill förlora första matchen för säsongen. Men när nervositeten släppt blir det nog innebandygodis på hög nivå. Vi räknar med en helt knökfull Salming Arena och har faktiskt därför redan nu - fyra månader innan -  påbörjat planeringen för lördagen den 17:e september kl. 15.00.

Fem snabba 

Årets poängliga vinnare: Kim Nilsson

Favoritland: Öland (är sommarölänning)

De tre lag som spelar Div1 säsongen 17/18: Alingsås, Lillån och Craftstaden

De fyra SSL kvallagen: Kalmarsund, Lindås, Visby, Jönköping

En sak som du vill ändra med innebandyn: Ta bort "hopp" och ersätt med "farligt spel" om någon råkar vara i närheten. Ta bort 5 min utvisning och gör om till 2+2 istället eftersom vad som ger en 2:a och en 5:a ofta är godtyckligt och svårbegripligt för publik och spelare i båda lagen. Ta bort "nick" på samma sätt som fotpass togs bort. Det är snarare en riktigt fin prestation om man kan nicka den snyggt till en medspelare eller göra nick-mål. Det var visst tre saker men med en rak adress till Svenska Innebandyförbundet att göra innebandyn roligare och mer sevärd.

Intervjuserien är därmed avslutad. Men rapporterna och intervjuer kommer att fortsätta med herrlaget. En nedräkning fram till premiären kommer att starta snart. Mer intressant kommer att följa. Fortsätt följ oss på de sociala medierna:

Facebook

Instagram

Twitter

Läs även

Del 1 Ung talang ansluter

Del 2 Joacim Bernvid förlänger med Lindås Waves

Del 3 Rutinerad back förstärker!

Del 4 Assisterande tränare fortsätter!

Del 5 Playmaker väljer Lindås Waves!

Del 6 Allsvenskans bästa målvakt förlänger

Del 7 Adam Dahlqvist ska fylla luckan efter Axel Persson

Del 8 Filip Kalentun om landslagslägret och fortsättningen i Lindås Waves

Del 9 Årets målkung fortsätter!

Del 10 David Fredriksson tycker till om nästa säsong

Del 11 Krönika Lindås Waves resa och produkten innebandy

Del 12 Allsvensk toppstriker klar för Lindås!

Del 13 Joakim Glaeum tar roll i kaptensgruppen

Del 14 Jonathan Bengtsson förlänger med Lindås och startar mottaggning i arenan

Del 15 Hasse Dahlqvist kliver in i ledarstaben som statistikansvarig

Del 16 Rasmus om JAS, Allsvenskan södra och att ta nästa steg

Del 17 Daniel Lindell om vad som krävs för att det ska bli SSL

Del 18 Ung målvaktstalang flyttas upp!

Del 19 Med en bra försäsong ska Henning bli en mer fysisk spelare

Del 20 Fyra talanger till A-truppen

Del 21 Jonatan Åkesson ansluter från Warberg IC

Del 22 Kapten Reichenberg inför nästa säsong

Del 23 Sebastian Ottosson byter tröjfärg från rött till svart 

Del 24 Andreas Esmyr förlänger med Lindås Waves 

Del 25 SSL meriterade Isak Julkunen till Lindås

Del 26 Simon Rönngren om straffar, gruppdynamik och nästa säsong

Del 27 Full fart på sponsorarbetet för herrarna

Del 28 Skribent tippar Allsvenskan Södra 2016/17

Del 29 Uppdaterad Silly Season tabell