Gustavsbergs IF Damlag

Damlaget

Gustavsbergs IF Damlag

Vi är ca 25 tjejer som är med i Gustavsbergs nya damlag.

Nu i vår kommer vi att spela i div 5.

Vill du börja spela med oss, skicka ett mail till gifdamlag@gmail.com eller sök upp vår Facebooksida Damlaget Gustavsberg. Välkommen!

Lagnyheter

Black weekend på Stadium i Sickla

Black weekend på Stadium i Sickla

Toppenerbjudande från Stadium till våra medlemmar!

Kategori:

Nyhet

Klar bortavinst mot Ingarö

Klar bortavinst mot Ingarö

Damlaget vann det prestigefyllda derbyt med 5 mål mot 0.

Grattis damlaget!

Kategori:

Nyhet

Damlaget tog sin första serieseger

Damlaget tog sin första serieseger

Det har märkts att vi successivt tagit små små kliv framåt vad gäller våra prestationer i matcherna i serien och vi tycker att vi varit lite på gång ett tag nu.

Under de senaste matcherna...näst senaste hemmamatchen mot Boo FF C hade vi spelet överlägset och det borde stått 5-1 till GIF i halvtid. Nu är det som det är med fotboll, bollen ville inte alls in och vi hittade en ny konstart, konsten att lyckas missa mål från alla möjliga enkla lägen, konsten att träffa ribban, konsten att sparka hål i luften... 0-0 i paus alltså. Sedan hade motståndarna medvind och lite tur, vi hade lite mer otur och så slutade det med 1-3 efter att Sara nickat in en hörna.

Borta mot Sickla kände vi at vi försvarade oss bra men hade svårt att själva skapa några hetare målchanser. 0-0 i paus. Sickla hade kanske bollinnehavet men det mesta var ganska ofarligt. Efter att ha sparkat av hälsenan på vår lagkapten kom de runt ett par gånger på kanten och slog bollen snett-inåt-bakåt (skolexempel!) och 1-0 var ett faktum. Då blev våra tjejer lite nere, tappade huvudena, blev okoncentrerade ett par minuter och under den tiden passade Sickla på att göra 2-0. Efter detta kämpade vi oss in i matchen igen, Sara nick-reducerade på en hörna, vi pressade på mot slutet för att försöka få in en kvittering men det ville sig inte. De var förvisso liiite bättre än oss, men oavgjort hade inte varit orättvist direkt.

I söndags mötte vi så Saltsjöbaden på Farstaborg och med en oerhört frejdig inledning ägde GIF bollen mest under den första 20 minuterna, där även Julia dunkade in 1-0 i 19' minuten, vilket blev pausresultatet. Snacket var positivt, vi kände att våra tjejer var bättre än deras. Trots detta hade Saltis mot slutet av första en boll som först såg ut att segla rakt in i mål, innan en räddande ängel (Linnea? Sara?) dök upp och nickade undan den på mållinjen! Två minuter in i andra halvlk ökade GIF på genom en tung frispark direkt på mål från vänsterläge, signerad Carina. Saltis tog sig samman och påbörjade en fin period där de pressade högt och höll oss kvar på egen planhalva en stund, innan vi tog över igen efter att Sanna fått göra några fina räddningar. I 65' minuten upprepade Carina sin bedrift med ett spelmål ifrån ungefär samma läge som förra gången med 3-0 som följd. När det närmade sig slutminuter var Sara lite "för bestämd" i en regelrätt brytning så domaren pekade på mittpunkten. Sanna räddade straffen, precis som tjejerna på bänken förutstpådde, dock slogs returen i mål. Slutresultatet blev därmed 3-1. Lagets första seger i seriespelet var ett faktum!

Vi har mycket positivt att ta med oss från alla dessa matcher och vår förhoppning är att vi ska kunna ha fler hela, friska, och bättre tränade spelare att välja mellan till höstens matcher! Då kommer vi att få fler poäng än de vi har nu.

/Klas

Kategori:

NyhetNyhet

Tung start för Damlaget i div. 5

Tung start för Damlaget i div. 5

Damlaget har nu spelat några matcher i seriespelet och tyvärr förlorat dem alla.

Laget har drabbats av många skador på givna spelare i startelvan där vissa inte kommer att kunna spela förrän till hösten igen. Bland dess finns
Linda Nilsson (borta hela vårsäsongen) 
Carina El Sinety (skadad till och från sedan starten och fortsatt framåt)
Lisa Rydberg (skadad vårsäsongen ut)
Annelie Giocondi (skadad vårsäsongen ut)
Maria Niinimaa (skadad sedan första matchen)
Linnea Johnson (skadad ej kunnat vara med hittills)
Madeleine Qvarforth (skadad sedan tredje matchen)
Carina Sondal (skadad sedan andra matchen)

Tillkommer gör sedan spelare som varit lite halvskadade och fortfarande är det lite från match till match.

Det som är positivt är att det fortfarande tillkommer nya spelare till truppen vecka för vecka.

Vi får hoppas att sommaren och solen har en läkande inverkan på de skadade spelarnas leder så att vi kommer tillbaka starkare än någonsin till höstsäsongen men först har vi några matcher kvar som skall avverkas och bland annat våran allra första hemmamatch på Farstaborg på söndag 28 maj klockan 17:00 då ett skadedrabbat men taggat Gustavsberg ställer upp mot Boo FF C.

Kom gärna och heja- vi behöver allt stöd vi kan få!

Kategori:

Nyhet

FARSTABORG AVSTÄNGD- träningar inställda/flyttade

FARSTABORG AVSTÄNGD- träningar inställda/flyttade

Tråkiga nyheter. På grund av den kölknäpp som kommit de senaste dagarna så växer tydligen inte gräset som det ska på Farstaborg så planen är avstängd till på måndag 15 maj. Detta innebär att Damlages träningar på Farstaborg ställs in och att helgens hemmamatch måste flyttas- till var och till när vet vi i dagsläget inte så det är bara att hålla utkik på hemsidan och Facebook (det kan hända att den spelas i helgen men på annan dag, annan plats och annan tid, allt är högst ovisst ännu).

Eventuellt så kommer vi att få en träningstid på Värmdövallen under den här veckan och i så fall skickas ny kallelse ut, detsamma gäller för eventuell match.

Tråkiga nyheter som sagt eftersom jag tror att vi alla sett fram emot första träningen på naturgräset på vår egna hemmaborg men vädret kan man inte rå på, tyvärr...

/Katarina

Kategori:

Nyhet

Föreningsnyheter

Nyckelbrickan till G2-hallen är borta!

Nyckelbrickan till G2-hallen är borta!

Nyckelbrickan till G2 saknas! Kan de ledare som brukar vara på G2 känna efter en extra gång i sina fickor efter nyckelbrickan. Tänk på att det är viktigt att den alltid hängs tillbaka på sin plats på Farstaborg direkt efter träningen. I kväll var det ett lag på 20 spelare som inte kom in i hallen och fick åka hem i stället. Läs mer...

Kategori:

Nyhet

Julklappskvällar på Stadium i Sickla 8-10 december!

Julklappskvällar på Stadium i Sickla 8-10 december!

Den 8-10 december anordnar Stadium i Sickla jul... Läs mer...

Kategori:

Nyhet

Vinterpaket från Stadium

Vinterpaket från Stadium

Stadium har tagit fram ett vinterpaket för GIF Fotboll – se bifogad fil. Denna jacka lagerhålls av Stadium och beräknas komma in nu i slutet av november. För att vi ska få paketpriset måste vi nå upp till minst 5 paket. Detta gäller ej lagvis utan totalt. Jag håller dialog med Andreas på Stadium så att de i möjligaste mån samlar upp ordrarna så att paketprisupplägget håller hela vägen. Optimalt är naturligtvis om lagen själva når upp till minst 5 paket. Läs mer...

Kategori:

Nyhet

Kalender

Filtrera
Tis Ons Tor Fre

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

TräningTräning i G2
Tjena Brudar! Nu har vi fått inomhustid söndagar kl 20.30-22.00. Träningen är frivillig, svara gärna på kallelsen så vi vet hur många vi blir. Påminner ä

Kontaktinformation

Epost
Information

Lagkonto i SEB 5707 3251069