Den köldknäpp som kommit de senaste dagarna har tydligen hämmat gräsväxten igen och nu när det vankas minusgrader på nätterna och eventuellt regn/snö de närmaste dagarna tvingas vi lämna det oerhört tråkiga beskedet att vi faktiskt inte kan träna på Farstaborg enligt tidigare planering. Detta för att inte riskera att planen blir obrukbar en längre tid framöver.

Så, med omedelbar verkan stängs Farstaborg igen till på måndag den 15 maj (preliminärt). Med sol och värme mot slutet av veckan hoppas vi på att gräset tar sig till dess.

Det har följande inverkan:

1) Alla matcher som ligger på Farstaborg i helgen kommer att flyttas. Jag kontaktar STFF och ber dem organisera det. STFF kontaktar lagen inblandade i respektive match och meddelar ny matchtid. Det NI kan göra är att hjälpa till genom att ta direktkontakt med era motståndare, berätta att planen inte är i spelbart skick och förbereda dem på att matchen kommer att flyttas. Detta gäller samtliga matcher oavsett planstorlek och åldersgrupp.

2) Samtliga träningar som är planerade på Farstaborg denna vecka påverkas också, oavsett träningsplan och åldersgrupp.INGEN träning på Farstaborgs ordinarie planytor denna vecka, alltså.

I enstaka fall kommer vi att kunna erbjuda möjligheten att nyttja halva utrymmet på de tider på konstgräset som vi har kvar, där vi nu hade tänkt oss halvplan. Jag ska försöka kontakta respektive lag där vi med enkla medel kan lösa det på detta sätt. (Tjejerna och P06 som har tränat på Ekvallen kan givetvis återgå till de tiderna!) Har ni möjligheter att själva komma med förslag för att hjälpa era kamrater i föreningen är ni välkomna att göra det. Men räkna inte med att det kommer att lösa sig genom att dela plan utan försök att vara kreativa med alternativa träningsmetoder (jogga, ha teoripass, etc) och/eller nyttja alternativa ställen att träna på (Munkmoraplanens konstgräs, gräsplätten mellan stängslet och klubbhuset på Farstaborg, etc).

-----------------

Jag är verkligen ledsen för den uppkomna situationen men det är i sådana här sammanhang som behovet av "lagmoral" och "kamratanda" ger oss chansen att visa att vi är en förening där vi hjälps åt när det är motlut, motljus och motgräs (eller ja, bristande gräs).

Vi kämpar på!

/Klas, Lokal- och planbokningsansvarig