Quantcast
cover

Detta händer i GSK

Det händer mycket i Grödinge SK (GSK). Vi vill åtminstone en gång per år berätta lite mer för er som stöder eller följer GSK om vad som hänt och planeras hända i vår förening. Vi känner att vi fått ännu mer stabilitet i arbetet och medlemsantalet ökar. Vi har en aktiv styrelse som under år 2015 bestått av följande personer: Ordförande: Erik Johansson, Vice ordförande: Bert Byström, Kassör: Johanna Kindahl, Sekreterare: Calle Byström, Ledamöter: Carina Hermansson och Maria Johansson. Det viktiga kansliarbetet har föredömligt skötts av Kim Johansson som också hållit i Fotbollsskolan. GSK har många duktiga och engagerade föräldrar som tränare och som lagledare för ungdomslagen. De utgör grunden i föreningen Grödinge SK

Verksamhet och händelser under 2015

Under år 2015 har vi haft lag för pojkar födda 05, 06, 07, 08 och flickor 08 samt fotbollslek för barn födda 2009/2010. Vi har också haft ett P-99 lag och ett seniorlag i div 7. Spelarna i P-99 laget kom över till GSK från Rönninge Salem Fotboll Salem i våras. Antalet spelare har under året varit ca 160 st. Under sommaren genomförde GSK som vanligt sin fotbollsskola för barn. Fotbollsskolan besöktes av vår bollbegåvade grödingeson Simon Tibbling. Han skänkte då sin Djurgårdströja till GSK. Det var innan han blev Europamästare med U-21 landslaget. Simon kom senare tillbaka och skänkte både sin landslagströja från EM och sin tröja från sin nya holländska klubb Groningen till GSK. En härlig kille som inte glömmer sin moderförening!

Motionsinnebandy

Under våren och hösten har GSK också bedrivit motionsinnebandy i Malmsjöhallen en gång i veckan med 15-20 deltagare i snitt, en uppskattad aktivitet med deltagare i åldrarna 15-48 år. I september ordnade GSK tre motionslopp i terräng för barn i åldrarna 5-12 år, ”Lilla Grödingeloppet”. Sammanlagt deltog ca 50 barn som sprang 600 eller 1800 m i skogen vid Broängsskolan. Det var väldigt lyckat! Under sommaren drev GSK kiosken vid Brosjön, tyvärr blev det ekonomiska resultatet dåligt pga. det kalla vädret i juli.

Seniorfotboll

Seniorfotbollen har haft problem under flera år, laget åkte ju ur div 6 år 2014 och hade problem även under våren 2015. I slutet av säsongen gick det betydligt bättre sedan en ny och entusiastisk tränare tagit vid och laget fått riktig coaching. Han är engagerad även för år 2016. Tyvärr måste vi konstatera att vi inte längre kan genomföra Grödingecupen i nuvarande form, det går i dagsläget inte att få lag att spela en turnering i slutet av juli, semestrar och ändrade arbetsförhållanden gör att lag i div 4-7 inte klarar att få ihop tillräckligt antal spelare.  Styrelsen arbetar för att kunna genomföra andra typer av arrangemang i fölreningens regi kommande år!

Planer för år 2016

När vi nu har blivit etablerade på Broängens konstgräs fortsätter arbetet med att utveckla Grödinge SK. Vi vill fortsätta att vara en viktig aktör i södra Botkyrka när det gäller barns- och ungdomars fritid och fostran. Vi ser följande geografiska områden som våra huvudsakliga rekryteringsbaser: Grödingelandet med Vårsta naturligtvis, Uttran, Kassmyra, Skäcklinge och området t o m ”Travbanan”. Naturligtvis är barn, ungdomar och seniorer även från andra områden välkomna till GSK, men vi vill inte konkurrera med Tumba och Nackdala i deras kärnområden. Vi är däremot naturligtvis intresserade av olika typer av samarbeten med andra föreningar.

Fotbollslek

2016 startar GSK fotbollslek för pojkar och flickor födda 2011.  Vi ska jobba för att få fler flickor att börja med fotboll. Vår ambition är att arrangera en något större turnering för barn/ungdomslag under våren. Vi ska påbörja vår satsning på att ta oss upp en eller två serier i seniorfotbollen och vi satsar också på att ha ett juniorlag, det var länge sedan!  Vi ska genomföra ”Lilla Grödingeloppet” under året och undersöka möjligheterna att ha ett motionslopp för vuxna på 5 eller 10 km, mellan Broängen och Vårsta. Vår nu anrika Fotbollsskola återkommer under sommaren. För att för att hålla nere kostnaderna för föräldrarna och för att ge fler barn möjlighet att delta ska vi söka sponsorer till Fotbollsskolan. Om vi kan övertyga Kultur-och fritidsförvaltningen vill vi också fortsätta med vår motionsinnebandy i Malmsjöhallen, det är tyvärr svårt att få tider där. I GSK anser vi att även motionsaktiviteter ska få några timmar i hallen!

Pengar till verksamheten

Styrelsen har beslutat att GSK inte ska driva kiosken vid Brosjön under sommaren 2016, intäkterna har under flera år, som angetts ovan, blivit alltför blygsamma i förhållande till allt arbete vi fått lägga ner! Vi kommer att pröva alternativ till kiosken och Grödingecupen för att få in pengar till verksamheten, se bl a dokument ”Vill du stödja Grödinge SK? ”på GSK:s hemsida (www.grödinge.se). Följ oss där eller på Face Book! Har du synpunkter, förslag eller frågor hör av dig till någon av oss! Telefon- och mejladresser finns på hemsidan.

Vi hoppas att den information som vi lämnat i de här nyhetsbladen gett en bra inblick i hur det ser ut i Grödinge SK idag och vad vi siktar på under år 2016! Vi ser med tillförsikt fram mot nästa år då vi ska ta ytterligare steg framåt både med ungdoms-och seniorverksamheten.

Vi vill vara en breddförening för alla och göra allt för att leva upp till

GSK:s paroll ”Så många som möjligt så länge som möjligt”!

Erik Johansson, Bert Byström, Carina Hermansson, Johanna Kindahl,

Maria Johansson, Calle Byström

 

 

 

 

 

Kalender

Filtrera
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter