Quantcast
cover

Personuppgiftshantering i Grödinge SK (GDPR)

Personuppgiftshantering i Grödinge SK (GDPR)

 

Syfte

Grödinge SK sparar personuppgifter i syfte att hålla medlemsregister uppdaterade.

 

Ett uppdaterat medlemsregister är nödvändigt för föreningen för att kunna söka kommunala och statliga bidrag till verksamheten samt fakturera medlemsavgifter.

 

 

Var behandlas personuppgifter i Grödinge SK

Grödinge SK sparar huvudsakligen personuppgifter i det administrativa systemet Sportnik.

 

I vissa fall finns även personuppgifter sparade i pappersform. Exempel på det är avtal med tränare för A-laget, bokföringsmaterial samt sällan förekommande i protokoll från styrelsemöten. Dessa dokument arkiveras och finns endast tillgängliga för styrelse och kanslist.

 

Vilka personuppgifter behandlas av Grödinge SK

Alla aktiva spelare och ledares personuppgifter i form av namn, personnummer och adress sparas.

 

Då många av föreningens aktiva är minderåriga finns även målsmans telefonnummer och mejladresser sparade. För aktiva som är myndiga finns deras telefonnummer och mejladresser sparade.

 

I en del fall finns även målsmans namn och personnummer sparade i Sportnik. Detta för att kunna koppla olika aktivas lag samt eventuella olika föreningsengagemang till samma konto i Sportnik.

 

Nya medlemmar ansöker om medlemskap via Sportnik. I samband med det godkänner de föreningens behandling av personuppgifter.

 

Hur och när raderas personuppgifter

När en aktiv eller ledare väljer att avsluta sitt medlemskap/engagemang i Grödinge SK skall dennes personuppgifter raderas från Sportnik.

 

Föreningen kan få lämna kontrolluppgifter angående sökt bidrag till kommun eller förbund. För att kunna lämna dessa kontrolluppgifter har föreningen beslutat att inte radera personuppgifter från Sportnik förrän sex (6) månader efter att medlemskap/engagemang i föreningen avslutats.

 

Styrelsen

2018-05-22

Kalender

Filtrera
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter