S:t Eriks-Cupen har varit Stockholms Fotbollförbunds stora ungdomsturnering i fotboll sedan 1957. Till säsongen 2016 har 4 940 lag anmält sig – 1 197 flicklag och 3 743 pojklag. Med Länsförsäkringar Stockholm som ny huvudsponsor införs i år "Grönt Kort för Fair Play". Förhoppningsvis ska kortet bidra till en ännu bättre stämning på och runt fotbollsplanerna som varje år kantas av föräldrar, ledare och barn från hela Stockholm.

Efter att matchen är färdigspelad tilldelas en spelare i varje lag det gröna kortet av motståndarlagets lagledare. Totalt kommer 70 000 kort på 35 000 matcher per säsong att delas ut med start efter sommaruppehållet.

– Vi, precis som många andra, upplever att samhällsklimatet över tid hårdnat, och det gäller i allra högsta grad bland barn och ungdomar. Varje dag bidrar barn- och ungdomsfotbollen i Stockholm, och i landet i övrigt, till en positiv samhällsutveckling. Fotbollen skapar samhörighet i form av mångfald, glädje, gemenskap och folkhälsa. Det vill vi värna om, säger Björn Eriksson, Förbundschef på Stockholms Fotbollförbund.

Länsförsäkringar Stockholm vill ta en aktiv roll i arbetet för att öka tryggheten för stockholmarna. En ambition som de delar med Stockholms Fotbollförbund.

– Under S:t Eriks-Cupen möts 95 000 barn från olika delar i Stockholm. Vi vill göra det enkelt för människor med olika bakgrund att mötas och komma närmare varandra. Med Grönt Kort främjar vi fair play och lyfter fram goda förebilder, säger Fredrik Bergström.

– Det är dags att vi hyllar föredömen på fotbollsplanen helt enkelt. Ett positivt uppträdande mot domare, ledare, med- och motspelare ska uppmärksammas. Vi är riktigt glada över att Länsförsäkringar Stockholm nu blir ny huvudsponsor till S:t Eriks-Cupen och att de vill vara med och genomföra denna positiva och unika satsning, säger Björn Eriksson.