För andra matchen i rad så förlorar vi klart, i alla fall resultatmässigt.

Precis som i Fredags så kommer vi till match med en hel del spelare borta pga sjukdom. Denna gång så får vi tex mixa ihop en tredjefemma som aldrig tidigare spelat ihop, jag återkommer till det.

Jag tycker att vi börjar första perioden riktigt bra, sätter hög press och åker riktigt mycket skridskor. Så när Väsby sätter 1-0 efter en markeringsmiss från oss så känns det verkligen onödigt. Matchen hade då pågått i ca 8 minuter. Vi fortsätter första perioden helt ok, problemen vi har är att vi har svårt att komma till klara lägen. Väsby spelade lite som vi gör i egen zon. De är inte ute i hörnen och jagar utan låter oss hålla puck och hjälper sin målvakt när skott kommer, genom att ta bort returer och ge honom fri sikt.
Vi vinner skotten i första perioden och är aningen bättre än Väsby enligt mig. Men tyvärr så räcker ju inte det då det är att göra mål sporten går ut på...

Andra perioden börjar som den första, vi har bra koll på spelet även om jag tycker att Väsby höjer sig lite. Efter 7-8 minuter an andra perioden så står Daniel "Salle" Sahlman upp på röda linjen, spelaren som han försöker "proppa" hinner förflytta sig lite och som en reflex så åker "Salles" ben ut och det blir en klockren bentackling. "Salle" visar på en gång genom sitt kroppsspråk att han förstår att det kunde ha slutat riktigt illa för Väsby spelaren, turligt nog så klarar Väsby spelaren sig utan någon skada. Men för "Salles" del så är matchen över pga att domaren tar beslutet att ge honom matchstraff. Ett beslut som jag tycker är riktigt då det är den typen av tacklingar som vi inte vill ha inom hockeyn. Jag vet att "Salle" inte hade för avsikt att skada någon och det känns viktigt för mig.
Den här situationen gör att vi får spela 5 minuter i numerärt underläge. En period som vi klarar riktigt bra under de första 3-4 minuterna. Men när vi i en situation är för klena när vi ska lägga ut pucken ur zon så tar förra Spånga spelaren Patrik Vedin pucken och spelar upp till en back som skjuter, pucken slinker in och 2-0 är ett faktum.
Ett par minuter efter att utvisningen är avklarad så ringer det igen bakom David i vår kasse. Ytterligare små misstag som Väsby utnyttjar och sätter pucken.
Under avslutningen av perioden så höjer vi oss och sätter 1-3 genom vår tredje kedja, det är "Jocke" Gustavsson som parkerar framför kassen och lyckas på andra returen sätta pucken. Ett bra hockeymål som var viktigt för oss för att vi skulle tro på våra chanser att vända matchen under sista perioden. Under periodens sista minuter så lyckas vi skapa ett par chanser till men pucken ville inte in. Dock så går vi till pausvila med bra spel sista minuterna och spräckt nolla för Väsbykeepern.

Under pausen är min enda uppmaning att vi ska åka skridskor, massor av skridskor. När perioden börjar så syns det verkligen att nu har vi en god chans. Alla är taggade och vill verkligen gå hela vägen. Så tyvärr händer det som inte får hända, domaren som denna kväll är O'konor gör ett fatalt misstag när Linus Hagel blir "trippad" precis vid vårt bås. Eric Örnberg i Väsby snappar åt sig pucken och går in och gör 4-1. Väldigt tråkigt att en sån sekvens får bli så avgörande. Det är viss skillnad att ligga under med 3-1 kontra 4-1.
Men vi gav inte upp, vi fortsätter att jobba stenhårt och efter en vunnen tekning av Lukas Larnesjö i anfallzon så får Erik Landqvist skottläge, det blir retur och än en gång så rakar vi in denna, den här gången genom Lukas som enligt mig gjorde sin bästa match för säsongen. Direkt efter målet så får vi ordentlig press på Väsby i deras zon, vi plockar ut målvaken för att chansa. Och det är otroligt nära att vi sätter pucken då Joakim Lindström får ett jätteläge, han har i stort sett öppet mål men lyckas träffa ribbans undersida. I nästa sekvens vinner Väsby pucken och Eric Örnberg kan sätta sin fjärde kasse för kvällen. Under matchen sista sekunder så lyckas Väsby göra ett mål till och spika slutresultatet till 6-2. Ett resultat som jag tycker är i klar överkant, med tanke på alla skador och matchstraffet på "Salle" så tycker jag att vi står upp riktigt bra.

Än en gång så är jag mycket positivt överraskad över våra juniorer som gör en grymt bra match. "Jocke" Gustavsson och André Svartling tillhörde vår tredjefemma tillsammans med Lukas Larnesjö, Eric Simonsson och Erik Landqvist. Den femman är klart bäst idag och vinner sin match i matchen med 2-1. Även Felix Herlin är mycket bra idag, han kommer in istället för "Salle" och gör ett mycket bra jobb.

På grund av den här förlusten så har vi satt oss själva i en situation där det verkligen måste bli tre poäng mot Mälarö på Fredag. Plockar vi det så har vi en god chans att hänga på inför de sista omgångarna.