Onsdagens derbymatch på bortaplan mot Göta/Traneberg blev en...

jämn tillställning, efter det att vi släppt in G/T i matchen i mittenperioden.

Vi fick precis den start vi ville ha i denna viktiga match. På två minuter i början av matchen hade vi en tvåmålsledning och vi ledde med 3-0 efter den första perioden trots ett riktigt dåligt spel i egen zon. Vi vinner också skotten i den första perioden med klara 14-6.

Bara efter tio sekunder in i den andra perioden så gör vi vårt fjärde mål.

Där tog det roliga slut...

G/T fortsätter kämpa och är mycket hetare än oss över hela banan och det ger utdelning. G/T får göra tre raka mål, efter bedrövligt spel från oss. Viktigt och skönt var att vi kunde göra 3-5 när klockan stod på 17.18. G/T vinner skotten klart i mittenperioden med 17-9.

Jimmy och jag pratade med grabbarna om att vi måste arbeta hårdare över hela banan och att vi måste ha "blåställen" på. Vi stuvade om lite i laget inför den sista perioden. Grabbarn lyssnade på det vi sade och de kliver ut och gör en hyfsad tredje period. Efter två minuter i den tredje perioden skjuter "Nisse" ett skott från blålinjen, som letar sig in bakom en duktig G/T-målvakt. Skön start trodde vi, men redan två minuter senare kunde G/T redudera till 4-6 och återigen blev det nerv i matchen.

Vi håller hela vägen ut och vinner skotten med 9-7 och totalt blev skottstatistiken 30-33 i vår favör.

De här tre poängen var grymt viktiga för oss i kampen om en Allettanplats.

Nu laddar vi om batterierna och tränar två bra träningar inför söndagens hemmamatch mot Bålsta HC. Det är bara tre poäng som räknas där med...