Igår vände vårt A-lag ett 0-3 underläge, precis som vårt JVM-lag gjorde mot Ryssland...

Efter två raka förluster på bortaplan så var det dags att spela årets första match i IVT-hallen, det här året.

För motståndet stod en av seriefavoriterna i Alltvåan, Haninge HC som också låg tvåa i serien inför gårdagens match.

De första bytena i matchen gjorde vi riktigt bra och det kändes att vi var rejält laddade att hitta vinnarkänslan igen. Men redan efter 3:33 kom matchens första utvisning och det är vi som får spela i bp (boxplay). Haninge (HHC) behövde bara 37 sekunder för att hitta rätt bakom "Sebbe" i vårt mål. Det målet stärkte HHC och vi tappade intiativet som vi hade i de första bytena i matchen.

Men efter 12:20 var det vi som fick spela pp (powerplay) och chans till att kvittera. Men efter slarv vid offensiv blålinje så kan HHC kontra på oss och komma 2mot1 mot "Sebbe", där HHC-spelaren gör det enkelt med att skjuta istället för att spela en "glamour-pass" till sin medspelare. Uppförsbacken vart ännu brantare...

Vi fortsätter att spela med "huvudet under armen" och hänger inte med HHC, utan drar på oss tre utvisningar till i denna första period. Vi visar kämpaglöd och klarar av att freda vårt mål i boxplay-spelet 3mot5. När vi precis hade klarat av både 3mot5 och 4mo5, så var det dags igen för en utvisning för oss. Vi orkar inte riktigt hålla focus i detta boxplay och HHC kan göra sitt och matchens tredje mål. Var det "spiken i kistan"...?

Facit från den första perioden är att; HHC får alltså göra två mål i pp samt att de får göra ett tredje mål med en spelare mindre på plan.

Det såg riktigt mörkt ut och uppförsbacken var brantare än skidbacken i "Tour the ski"...

Tränarduon "Eken" & Samer gjorde några ändringar i periodpausen och de valde att byta ut den tidigare väggen "Sebbe". Dessa tre mål skall inte "Sebbe" ta på sig, men som en f.d. coach så vet jag att tränarduons tanke var att väcka de övriga boysen och visa att de två vill förändra för att få till en seger.

In kommer David Sjöberg, som inte har stått några matcher på länge. David kliver in med en stor pondus, jävlaranamma och tar verkligen chansen att få vakta kassen igen redan nu på fredag i hemmamatchen mot topplaget Bålsta HC.

Hela laget går ut med en helt annan inställning och vilja i upptakten av den andra perioden. HHC drar på sig en utvisning efter 2:43 och redan 59 sekunder in i pp:et. Det är kaptenen Dan Ögren som står väl placerad "mitt i slottet" som hittar rätt bakom HHC-målvakten. Ett viktigt mål och kul för Dan som tyvärr har varit sjuk i de första matcherna efter juluppehållet, att få göra målet. Ska vi kunna komma ikapp...?

I slutet av mittenperioden (18:11) reducerar vi igen och den här gången är det Gustav "Gurra" Asplind som fintar bort motståndarmålvakten riktigt snyggt, efter en smart pass ifrån Jonatahan "Jonte" Fagerlund. Vi har "hugg"!

Boysen laddar rejält i pausen och startar den tredje perioden riktigt bra. Redan efter 1:25 får vi utdelning och kvitteringen är ett faktum. Det är den comebackande Daniel "Salle" Sahlman som gör sitt tredje mål på tre matcher, efter juluppehållet. Välkommen tillbaka "Salle"...!

Vi fortsätter och HHC-coachen Tomas "Mini" Berg tar time-out när klockan står på 2:31.

När matchklockan stod på 5:09 får vi spela pp (5mot4) och en och en halv minut senare får vi läge att spela 5mot3. Ska vi ta ledningen...?

24 sekunder in i 5mot3-spelet hittar återigen "Salle" rätt bakom HHC-målvakten, med en gammal hederlig" dragare" från blålinjen (rätt, rätt, rätt upp krysset...). Vändningen är ett faktum!

Vi håller HHC på ett behagligt avstånd de sista tio minuterna och när klockan stod på 59:27 kan junioren "Patrik "Putte" Wängdahl sätta det avgörande 5-3 målet efter det att HHC tagit ut sin målvakt.

VILKEN HÄRLIG MORAL BOYSEN VISAR och VILKEN FINGERTOPPSKÄNSLA TRÄNARNA VISAR!

Vilken härlig och viktig vändning! Det här ska vi ta med oss i fortsättningen.

Nu på fredag (13/1) startar den andra av tre matchrundor i Alltvåan, när topplaget Bålsta HC kommer på besök. Nedsläpp är kl.19:05 och då är Ni varmt välkomna!

 

Matchfakta;

0-3     6-11

2-0     12-12

3-0     16-9

5-3   34-32

 

Hockeyhälsningar

Håkan Strömberg

Sportchef