A-laget har fått tempot och efter två raka hemmasegrar är man nu på allvar med i kampen om topplaceringarna i alltvåan.

Frågan är om det finns något bättre än att vinna en hemma match på en Fredags kväll! När vi dessutom gör det mot seriefavoriten Bålsta så blir ju känslan ännu bättre. Matchen som sådan är inte så mycket att skriva hem om. Jag tycker att Bålsta spelar väldigt mycket på chans och när våra backar är vakna genom att skydda "linjerna" blir vi väldigt svårslagna.

De två första perioderna präglas mycket av slarv från båda lagen. Dock tycker jag att Bålsta slarvar mer än vad vi gör, tyvärr är vi inte riktigt vakna och kan därför inte utnyttja allt slarv.

I pausen mellan andra och tredje perioden när ställningen var 1-1 hörde jag att grabbarna ville sätta på bastun. En "oskriven regel" är att några öl i bastun bara är ok efter en vinst, så jag antog att grabbarna visste att det fanns mycket mer att få ut av laget. Min känsla inför tredje "perren" var därför att det här kommer att vara vår match. Och så rätt det blev, jag tycker att vi visar i tredje perioden att vi var det lag som helst ville vinna matchen. Även om Linus i Bålsta kassen släppte ett par enkla kassar så tycker jag vi var värda de tre poängen. Våra spelare fokuserade på att lira hockey medan vissa av Bålstas spelare lägger väldigt mycket energi på att jävlas och snacka/skrika diverse könsord till oss (både spelare och ledare). Pajaser enligt mig :)

Om jag ska framhålla några spelare så vill jag poängtera hur bra och viktiga vår tredje kedja var. Jonte Fagerlund och Adam Andersson, med deras skridskoåkning och Daniel Sahlmans säkra centerspel visade de verkligen vad som krävdes för de andra boysen. I tredje perioden när alla fattade "poängen" så blir vi också väldigt starka. På backsidan så var Marcus Johansson och Jocke Lindström riktigt bra, kul med tanke på att de är våra senaste tillskott på backsidan.

Två vinster och och två förluster på en den här tuffa veckan får ses som godkänt, nu tar vi ny fart inför Väsby borta på Tisdag.

Erik Forsgren
Tränare