Seger mot serieledarna!

Efter tre raka förluster kom då äntligen en seger. Siffrorna skrevs till 3-2 efter straffar.

Precis som i den senaste hemmamatchen mot Mälarö började vi riktigt bra. Vår fart och beslutsamhet ställde till stora problem för Botkyrka
Chanserna som vi skapade var av hög kvalitet och efter ca 4 minuter spräcker vi också nollan. Ett perfekt uppbyggt och snabbt anfall avslutades med att Jonathan "Jonte" Fagerlund spelar fram Daniel "Salle" Sahlman, och "Salle" sätter pucken hur säkert som helst.
Efter målet har vi ytterligare ett par minuter där vi spelar riktigt bra, men mitt i perioden så drar vi på oss en utvisning och efter ca 1 minuts spel i PP för Botkyrka så lyckas de att sätta pucken efter en tilltrasslad situation framför vårt mål. Tyvärr så tycker jag att vi släpper in målet lite pga att vi är för obeslutsamma med att få pucken ur vår zon.  Obeslutsamheten gör att vi blir pressade under 30 sek mer och då är vi väldigt trötta och Botkyrka gör det enda rätta vi ett sånt tillfälle, nämligen att ta sig till skott och sätta press på vår målvakt.
Perioden avslutas med ett jämnt spel och inget av lagen är bättre än det andra.

Period nummer två blev ganska lik den första, vi åker skridskor och skapar chanser genom det otroligt hårda jobb vi gör i varje byte. Botkyrka är väldigt mänskliga när vi lyckas få deras anfall så korta som möjligt. Men när de väl får press på oss i vår zon så är de otroligt skickliga, de flyttar pucken snabbt och är i rörelse hela tiden. På så sätt så tycker jag att de är väldigt lika oss i sitt spel, farten och viljan att röra sig och skapa situationer som ger fördel till egna laget är både vår och Botkyrkas styrka.
Efter ungefär halva perioden så får vi en tekning i anfallszon. Per-Erik "Perra" Karén som är center i vår "andrafemma" tar tekningen, "Perra" som är vår äldsta spelare gör en riktigt 90-tals fint direkt på tekningen. Han tekar framåt genom att slå pucken mellan benen på Botkyrka spelaren, han får en liten yta och ser då Linus Hagel framför kassen, passen blir perkekt och Hagel sätter upp pucken i krysset. Precis vad vi behövde i det läget, någon som gör det oväntade precis som "Perra" och sen en Hagel som nyper till direkt. Under resten av perioden fortsätter spelet som innan, dock så blir Botkyrkas anfall längre och längre. Vi har det väldigt jobbigt under perioder men klarar oss genom hårt arbete och korta stunder i anfallszon som ger oss lite "vila". Inga fler mål faller så vi går till periodvila med en 2-1 ledning.

Under periodpausen så trycker vi mycket på hur vi ska försvara oss i egen zon. Jag märker att grabbarna är med på vad vi pratar om och känner mig ganska lugn inför den tredje perioden.

Den tredje perioden börjar lite avvaktande från båda sidor. Vi spelar mycket bra försvarsspel och därför är det oerhört trist när en riktig "slumppuck" slinker in precis vi David Sjöbergs högra stople. Resultatet var nu alltså 2-2, och man kunde inte riktigt säga hur matchen skulle sluta. Vårt försvarsspel är fortsatt mycket bra, men tyvärr är vi väldigt uddlösa framåt under i stort sett hela perioden. Det känns lite som att under perioden sista fem minuter så är det inget av lagen som riktigt vågar går för segern. Perioden spelas av utan några speciellt heta chanser. Resultatet efter full tid är alltså 2-2, nu vidtar 5 minuters förlängning i spel 4 mot 4. Jag kände mig vid det här läget ganska säker på att om det gick till straffar så vinner vi, men som alla vet så är det ju 5 minuter att spela först. Dessutom är det 5 minuter som mycket kan hända, vi har i stort sett bara en målchans. Viktor Good kommer ren i slottet men lyckas inte överlista deras keeper, även botkyrka har ett par halvchanser men David i kassen spelar hur säkert som helst. Så efter 5 minuters spel är alltså straffläggningen ett faktum.

Väl här gjorde vi precis som förra gången en match gick till straffar, jag och Samer frågade vilka som var sugna.  Det var ungefär 8 spelare som ville lägga straff. Av dessa valde jag och Samer i tur och ordning "Salle", "Micke" Lindevall och "Jonte". Det är tre spelare som vi är ganska säkra på att få minst två kassar från, att vi sen har en het David i kassen gör att det känns väldigt bra inför straffarna.
Botkyrka börjar och David räddar hur säkert som helst,  "Salle" sätter sin om än med lite tur, men huvudsaken är ju att den går in. David räddar sen även Botkyrkas andra straff, efter det så missar tyvärr "Micke" sin straff även om jag tycker att det är ett bra försök. Botkyrkas tredje straff måste nu gå i mål för att matchen ska leva för dem. Även den här gången så räddar David, det ser väldigt enkelt ut för honom men det är ju för att han har ett riktigt bra självförtroende för tillfället.

Som en liten sammanfattning från matchen så tycker jag att vi verkligen gör en laginsats av högsta klass. Alla spelare bidrar på bästa sätt, och det gör mig verkligen tillfreds. Nu gäller det för oss att se framåt, ny hemma match på fredag mot M/B. En match där vi har revansch att kräva efter en väldigt dålig borta match mot dem senast.