Radioikonen Lennart sammanfattar Alltvåan...

Alltvåan har under vecka 3 hunnit med tre matcher och har nu spelat 12 av sina 21 omgångar. Lagen får verkligen en ordentlig genomkörare inför den kommande kvalserien. Botkyrka toppar serien trots att laget bara tog en poäng mot Spånga. Bajen Fans inledde serien lite trevande men är nu uppe på andra plats. Väsby kommer med stormsteg och är nu ovanför kvalstrecket.

Lagen presenteras i tabellordning och inom parentes tidigare tabelläge.

1 (1) Botkyrka       27 poäng

De båda tränarna i Botkyrka, Niklas Flodin och Mikael Österholm, sammanfattade läget i laget efter segern mot Bålsta på bortais med 6-1.

Sammanfattningen blir att laget återigen stod för en stabil insatts. Sett över 60 minuter var vinsten rättvis och spelet kändes stundtals riktigt bra!
Hoppas verkligen att vi kan ta med oss detta spel till tisdagens bortamatch mot Spånga!
Extrastjärnorna går denna kväll till hela lagets arbetsinsats, sen självklart en extra stjärna i kanten till Christoffer Odljung som gör 4 mål!

I omgång 12 blev det bara en poäng. Botkyrka lyckades kvittera Spångas ledning 2-1 från andra perioden till 2-2 i period tre. Det blev inga mål i förlängningen då Spånga vann straffläggningen.

2 (3)  Bajen Fans     23 poäng

På klubbens hemsida fanns följande att läsa inför matchen i omgång 12 mot Mälarö.

I Bajens Fans Hockeys tredje match på fem dagar blir det en resa till Vikingahallen på Ekerö för att ta sig an Mälarö HF. Mötet i MB Hallen den 8 januari höll på att få ett förskräckligt slut, dryga fem minuter in i andra perioden ledde Mälarö med 1-4, men Bajen tog sig samman och vann till slut med 6-5 efter bland annat ett mål av Anders Lusth i spel tre mot fem.

Det blev en ny tuff match mot Mälarö igen. Till slut blev det seger med 5-3 och nu ligger Bajen Fans på andra plats i tabellen, fyra poäng bakom ledande Botkyrka.

3 (6) Väsby             21 poäng

Väsby som startade AllTvåan så dåligt har kommit igång på allvar igen och eldsjälen Krister Holmgren sammanfattar läget på ett bra sätt.

Väsby Hockey tog sin tredje raka seger och bröt samtidigt en förbannelse i Alltvåan genom att ta den första trepoängaren på bortais. Att den kom mot serietvåan Haninge HF och en direkt konkurrent om en kvalplats till division 1 satte knappast saken i sämre dager och Väsby gjorde en rakt över helgjuten försvarsinsats och vann med uddamålet 2-3.

I omgång 12 kommer fjärde raka segern när Väsby besegrar M/B med matchens enda mål som kommer i andra perioden.

Väsby har nu tagit sig upp på tredje plats i tabellen och ligger i och med detta på kvalplats. Bajen fortsätter att dra mycket folk till sina matcher. Till Vikingahallen kom hela 317 personer.

4 (4) Bålsta           20 poäng

Bålsta som var inne i en svacka har kommit igång igen och har på de tre senaste omgångarna tagit sex poäng. Det räcker till en fjärde plats som innebär att laget i nuläget får spela play off mot segraren i Tvåans fortsättningsserie.

5 (2) Haninge       18 poäng

Haninge lyckades inte ta några poäng på de tre senaste omgångarna. Först blev det förlust mot Botkyrka med 1-5 och sedan med uddamålet mot först Väsby och därefter Bålsta

Förlusterna innebär att Haninge rasar ner från en andra plats till femte plats och det betyder att laget just nu missar kvalserien till Ettan.

6 (5) Spånga          16 poäng

Spånga fortsätter att överraska och har fortfarande häng på topplagen ovanför. Laget tar poäng mot lag som anses vara lite bättre och missar poäng där förhållandet är det omvända.

I omgång 10 blir Spånga det lag som Mälarö tar sina första tre poängare mot. I omgång 11 gör laget en bra match på bortais mot Bajen Fans. I omgång 12 tar Spånga i sin hemmahall två poäng mot serieledarna Botkyrka genom att vinna straffläggningen.

7 (6) M/B Hockey    13 poäng

Det vill sig inte riktigt för M/B. Så här långt har det blivit två segrar och fyra matcher som gått till förlängning eller avgjorts genom straffar.

Nu senast förlorade M/B mot Väsby med 0-1.

8 (8) Mälarö              6 poäng

Mälarö vinner sin första match när de på bortais vinner över Spånga med 4-3. Det ser dock ut som om laget gör framsteg sakta men säkert och kommer säkerligen att fylla på med ytterligare poäng innan serien är klar.