Även andra matchen den här veckan slutade med vinst för vår del. M/B stod för motståndet och vinsten skrevs till 6-4.

Precis som de senaste matcherna så började vi riktigt bra, alla femmors två första byten var riktigt bra. Det kröntes också av Linus Hagels mål efter ca 4 min. Men precis som innan blir vi då lite "kaxiga" i vårt spel. Man ska hela tiden slå en lite svårare pass, hålla i pucken lite längre och allmänt ta beslut som gör att vi tappar rytmen. Denna gång straffade det sig ordentligt att vi slarvade, på 1 min och 30 sek så låg vi plötsligt under med 2-1. När sen M/B gjorde ytterligare en kasse några minuter senare valde vi att byta keeper och ta ett snabbt snack med grabbarna. Felet var ju självklart inte bara Davids, men vi har ju lyckats tidigare när vi bytt målvakt så vi bestämde att vi måste väcka laget. Det var ju en liten chansning då Sebastian "Sebbe" Näslund inte tränat på hela veckan, men han klev in och spelade stabilt från första minuten. Det är väldigt skönt att ha två bra målvakter nu när serien är så jämn, har den ena en sämre dag så kliver den andra in och "spikar".

Efter målvaktsbytet och ett kort snack så blev också spelet mycket bättre igen. Innan perioden är slut har vi gått ikapp efter mål av Adam Andersson och Patrik "Putte" Wängdahl, så efter den första ("Hawaii") perioden står det 3-3.

I periodpausen snackar vi mycket om hur viktigt det är att vi tar bra och enkla beslut över hela banan. Börjar vi tumma på det sitter vi i "skiten" ganska snart. Det kändes som att vi alla visste vad som skulle göras och det tycker jag verkligen vi visar i den andra perioden.

I period två tycker jag att vi rullar igång maskineriet på allvar, bra skridskoåkning och rörelse gav oss i vanlig ordning en hel del chanser. Skotten i period två vinner vi med 14-7 och vi lyckas även sätta dit två puckar. De här gångerna är det Daniel "Salle" Sahlman och Ebou Stelin som ger oss en tvåmålsledning inför period tre. Viktigt att vi får utdelning när vi gör en bra period.

Även i period tre så tycker jag att vi spelar ganska bra, tyvärr så släpper vi in en kasse redan efter 6 min, men trots det tycker jag inte att någon panik sprider sig i laget. När sen M/B väljer att ta ut målvakten under de sista minuterna så lyckas vi vinna puck ett par gånger men pucken vill inte riktigt hitta in i den öppna M/B buren. Men efter ännu en vunnen puck så är det Linus Hagel som snappar upp pucken och kan skicka in den i det tomma nätet!!! 6-4 är ett faktum och tre friska poäng är i hamn!

Ännu en gång har vi under veckan visat att vår "borg" är just vår!

Några spelare stack ut är svårt att hitta då jag tycker hela laget gör en riktigt bra match om man räknar bort 5-6 minuter i den första perioden.
En som jag ändå vill nämna är "Putte" Wängdahl som är vår ende junior som är med allt som oftast, honom vet man verkligen vad man får ut av kväll efter kväll. En spelare som "Putte" kommer nog inte att ha Spånga som slut adress om han fortsätter att vara ödmjuk och jobba hårt både på isen och utanför. Enligt mig är "Puttes starkaste sidor att han är väldigt mogen i sitt spel har bra spelsinne och ett riktigt bra skott. Detta gör att trots att han är ganska liten till växten så klarar han sig genom sin "smartness" på isen hur bra som helst.

I morgon väntar Haninge på bortais. Ett lag som vi slog i förra rundan efter att ha legat under med 3-0 efter första perioden. De är säkert revaschsugna och vi är ju på gång igen så matchen är garanterat värd att se!!

/ Erik Forsgren
Tränare