En mycket skön sommarläsning för Spånga Hockeys medlemmar samt alla i, runt och kring BJ-organisationen.

Idag blev ännu en tränare klar för våra två BJ-lag, den här säsongen.

Här kommer en närmare presenation av Daniel "Leidan" Leidborg.

Jag är 35 år och född i Valletnuna. Har en far som spelat ishockey och tre bröder, varav den yngsta spelar ishockey i Kumla Hockeys AJ i år.

Jag spelade ishockey och fotboll i VBK tills jag var tio år. Sen vart det tre år (87-90) i Lustenau/Österike, där spelade jag ungdomsishockey. Sedan bar det iväg till Tyskland i tre år (90-93) och spel i både Schwenningen samt Augsburg.

Efter dessa två utflykter var jag åter tillbaka i Sverige och då i Köping, där jag spelade B-Jun, A-Jun och Seniorishockey (div.2 & 3). Jag har också hunnit med spel i Surahammars A-Jun samt två säsonger i Kungörs IK A-lag (div.3).

När jag var 17 år började jag också att vara tränare, medans jag spelade ishockey. Jag började med Köpings -89:or, från det att de var i hockeyskolan tills de var A-Juniorer. Jag tränade under två år, även 88:orna.

När jag var 27 år slutade jag att spela ishockey och fortsatte då bara vara tränare. De två senaste säsongerna så har jag tränat Köpings A-lag i div.2.

Jag har också varit domare under 15 år, en viktig erfarenhet i mitt "arbete" som tränare.

Här kommer några "ledord" från mig; Jag kräver rätt inställning, hårt arbete och det ska vara ordning & reda både på- och utanför isen!

 

Avslutningsvis vill jag skriva att jag tycker det känns jätte roligt och spännande att få vara en del av Spånga Hockeys Organisation, den här säsongen. Jag har fått en mycket positiv känsla för föreningen, som känns mycket seriös och som är på helt rätt väg, vid mina möten med Håkan Strömberg.

 

Jag ser verkligen fram emot att få träffa boysen i augusti!

Vi ses i ishallen i vinter!   /   Daniel "Leidan" Leidborg