cover

Matchreferat för våra matcher finns nu att läsa på United News.

Matchreferatet från Landshövdingens Kanna kommer från United News:

 CUFF - Sifälla 9 - 0

Distriktsmästerskapet för 15-åringar hade Carlstad United som stora favoriter, och allt gick enligt ritningarna. Ja, förvisso var de inledande 20 minuterna lite “ryckiga” i och med att man tidigt drabbades av en tiomunters-utvisning. Avslutningen av halvleken blev desto mer lyckosam. Jacob Ericsson visade vägen med ett snabbt vänsterskott invid stolpen fram till 1-0 och sedan var “tappen ur tunnan”. De fina spelvändningarna följt av grymma djupledsattacker från kanterna blev för mycket för Säfflekillarna som inte orkade hålla emot.
Med 4-0 i ryggen smakade pausfikat riktigt bra. Den andra halvleken innehöll många lekfulla sekvenser från det överlägsna United-laget och segersiffrorna stannade till slut vid 9-0.
Målskyttar: Ako Ahmadi 3, Jacob Ericsson 2, Henrik Hveem, Jesper Alfreaus, Tobias Ypper, William Lindgren.    //uf

Matchreferat IFK Kristinehamn - CUFF 0-2 / P Div1 södra

Matchen mot serietvåan IFK Kristinehamn visade sig bli en tuff drabbning där IFK tidigt bestämde sig för att sätta hög press på våra killar. Första halvlek blev därför ett ställningskrig på mittplan där inget av lagen tilläts spela ut sina kort. CU försökte vända spelet över hela plan men IFK var snabbt framme och störde vår bollmottagare vilket gjorde att vi hela tiden hamnade i tidsnöd för att kunna leverera ett bra andrapass.

20:minuten. Efter en försvarsmiss i uppspelet av IFK fick Jonte tag i bollen och vände runt, tog ett par steg och sköt i steget från 30 meter iskallt vid sidan av målisen. Efter ytterligare ett par halvchanser gick vi till pausvila med en hel del att fundera på. Var det månde en reaktion på onsdagens urladdning mot FBK Karlstad som satt kvar i skallarna på killarna?

Andra halvlek blev den första lik till att börja med. Vi ”fastnar” på samma kant i uppspelen eftersom IFK oförtrutet sätter en jäkla press på oss och inte tillåter att vi får vända spelet som vi vill. Som i alla andra matcher så pumpar vi dock på och får utdelning i 71:e då Ako äntligen får komma loss från sin försvarare och sin vana trogen är säkerheten själv.

Med tanke på vårat nya spelsystem så får vi tacka IFK Kristinehamn för deras kampvilja vilket gjorde att detta blev en match som var väldigt lärorikt för oss.

Vi spelar här en seriefinal mot en motståndare som har åtta killar födda 91, är 15 kilo tyngre än oss och visar ett jävlar anamma som vi inte sett skymten av i denna serie tidigare. När dom sedan plockar in sina finlirare (93) i form av yttermittfältarna i andra så är det bara att gratulera till ett bra lag!

Lycka till i framtiden IFK!

Summa Summarum: Vi vet vad vi kan och vi vet hur vi ska göra… Hur får vi skallen att bli kompis med fötterna?

… Vi tränar på som vanligt och siktar på nästa match som ska bli den bästa vi gjort…

/ Ledarna

2008-08.30 CUFF - Sifälla 4 - 0 (P Div1 södra)

Andra mötet mot Sifhälla i serien slutade med vinst även denna gång. 4-0 blev slutresultatet efter 2-0 i halvlek. Vi blandar med bra spel och sen är det knappt en passning rätt. Ändå är det aldrig någon fara för att vi ska tappa matchen. Vi skärper till oss och i den andra halvleken så styr vi spelet bra. Vi har höga krav vad gäller inställning och att hela tiden göra sitt allra bästa. Idag kommer vi kanske inte upp den nivån som vi brukar ha.

Målskyttar: Ako 2 och Jacob E 2.

Ledarna

2008-08-12 Skattkärrs IF – CUFF 0 – 11 (P Div1 södra)

Andra mötet mot Skattkärr i serien slutade med vinst även denna gång. 0-11 blev slut resultatet efter 0-5 i halvlek. Vi var riktigt bra över hela planen och Skattkärr fick mest jaga boll. Mycket bra rörlighet, minst 2-3 passnings alternativ fanns det hela tiden. Ett varierat kort passnings spel med lite längre bollar gör Skattkärr kroknar till slut och målen trillar in. Eloge till motståndarna som ändå kämpar trots att matchen länge är körd för deras del.

Målskyttar: Ako 5, Alexandersson 2, Ingelman, Patrik, Fors och Joel 1 var. 

2008-08-08 – 2008-08-09 Finalspel i Lilla VM

Sent på torsdag kväll beslutades de att konstgräset på Klasmossen skulle användas för vår del. Ett klokt beslut för även fredag morgon bjöd på regn och dugg.

Första matchen mot FBK Karlstad blev en ordentlig genomkörare. Vi hade i den matchen riktig inställning och bjöd verkligen upp till kamp. Ok, FBK kom inte med absolut starkaste gäng men näst intill. Vi förlorar visserligen med 2-0 men med lite flyt på chanserna så hade inte ett oavgjort resultat vid full tid varit orättvist. En välspelad match från båda lag med kamp och bra omväxlande passnings spel och fräna avslut. Kul match att se på.

Andra matchen för dagen var Kristinehamn som chock startar med 1-0 redan efter 2:a minuten. Det går ca 15 sekunder så kvitterar vi och sen börjar CU show. Fina kombinationer och en spelglädje som ibland blir lite för mycket. IFK hänger inte med alls utan vi vinner med 1-10. Vi är klara för semi.

Degerfors är vår motståndare i denna match. Tror vi är lika taggade som mot FBK och det blir en skön seger med 2-0. Det bjuds på fin fotboll och båda lagen har fina lägen. Det som imponerar mest är att vi ju längre matchen lider nöter ner DIF som vi så många gånger gjort denna säsong.

Final mot FBK och vi blir lite förvånade när det har kommit så många nya ansikten på motståndarna. Första 25 minuterna så har vi faktiskt mest och bäst spel. Sen kommer kontringen som de får straffen på. Efter det målet så kontrollerar FBK matchen men vi sticker fram några gånger men inte hårt nog. En hörna och ytterligare en straff så vinner FBK matchen med 3-0. Vi ska inte skämmas för förlusten utan ta med oss erfarenheten vidare framåt. Det är den erfarenheten FBK spelarna har.

Grabbar ni ska sträcka på er efter denna helg. Ni nådde ända till final och fick tre riktigt bra genomkörare. Målskyttet kom igång och farten under fötterna samtidigt som hjärnan ska registrera nästa moment. Det viktigaste fanns också. Glädjen och ödmjukheten.

Nu återstår Landshövdingens kanna, Serien och vi beslutade att vi åker till Nyköping på Cup i oktober. Kanske så försöker vi hitta något mer motstånd utanför Värmland innan detta år är slut.

Ledarna

2008-08-02 CUFF – Kils AIK 4 – 1 (P Div1 södra)

Vår första seriematch för höstomgången hemma på Klasmossen blev en klar vinst. Vi hade 8 spelare borta till den här matchen men de killarna som kom in i stället var med och bidrog i allra högsta grad. Vi tackar för detta. Matchen då?

Vi styr och ställer från första minut till sista. Bra rörlighet och passnings spel är vårt signum och vi är duktiga på detta. Många fina kombinationer och en hel del vassa avslut. Kil ligger 1-2 steg efter och får dra på sig flera gula kort och massor av frisparkar emot sig. Andra halvleken sjunker Kil tillbaka ännu mer och vi äger nog bollen till 90 %.

Målskyttar CU:

Jonas 2, Alexandersson, Söderberg.

2008-07-18 Örebro SK – CUFF 2 – 3 (Träningsmatch)

Totalt sett över hela matchen tycker undertecknad att CUFF var det bättre laget med en tanke i mycket av spelet medan ÖSK inte på samma vis spelar sig via mittfält upp till sina anfall. En överraskning var att se Karlunds vassa forward spela i ÖSK. Tydligen hade han dykt upp för någon vecka sedan och frågat om han fick vara med och vem skulle tacka nej till ett sådant nyförvärv. Han ställde till en hel del oreda i CUFF’s försvar den första halvleken.

Till trots att CUFF hade mycket bollinnehav under första halvlek så skapades inte så många vassa målchanser som man kanske skulle ha önskat. Några hörnor renderade i farligheter och visst kunde våra grabbar ha fått något mål i första halvlek utan att det varit orättvist. Nu blev det istället ÖSK som satt sina chanser. 2-0 i halvlek blev så småningom 3-0 på en underligt skruvad boll som antagligen inte gått att åstadkomma om det inte varit för att bollen var allt för löst pumpad.

I halvtid bytte såväl CUFF som ÖSK ganska mycket av sitt manskap. Fortsatt var det CUFF som stod för det bästa spelet på mittplan men ÖSK var hela tiden farliga när de närmade sig straffområdet.

Ako och Tim såg till att snygga till siffrorna innan matchen var slut och därmed blev slutresultatet 3-2 till ÖSK. Sett till spelet ute på plan skulle CUFF ha vunnit med ett par mål medan om man mäter intensitet i straffområdena så är ÖSK’s vinst helt klart rättvis.

Reflektionen från matchen är att CUFF saknar riktig ”killerinstinkt” i såväl eget som motståndarnas straffområde. ÖSK hade inte många klara målchanser men de är lite tuffare och kvickare när det väl gäller. På samma sätt kan man se att CUFF-killarna inte har samma ”djävlar anamma” när man får chansen i motståndarnas straffområde. Det måste få göra lite ont på både motståndare och sig själv för att man skall vinna jämna matcher. Nu får ju våra grabbar chansen till revansch redan på tisdag då de möter ÖSK i Elite Hotell Cup. Med en tuffare inställning i respektive straffområde finns det goda chanser till en vinst då. 

2008-07-02 Årjängs IF – CUFF 0 – 3 (Träningsmatch)

Första 20 minuterna så är det CU som har boll nästan konstant. Bra rörlighet och flera vackra kombinationer. Vi skapar flera bra lägen för avslut och då vi inte kommer framåt så börjar vi om från början. Årjäng är inte ofarliga. De skapar ett par kontringslägen som vi får kriga på rätt bra för att lösa. Före paus vilan så får vi till slut hål på dem då Jonte vackert vinklar in och går på avslut.

I paus vilan så får spelarna fylla på vätska och ta några visdoms ord från Per.

Vi sjunker lite i intensitet så det blir lite ställningskrig på mitten. Ju längre halvleken går så tar vi dock över mer och mer. Bengan krutar på och gör 0-2 och strax efter så har Jeppe farten med sig in i straffområdet och gör 0-3.

Vad tar vi med oss denna gång?

Inställningen att alltid göra sitt bästa. Den är viktig. Till och med en tränings match strax innan uppehållet.

2 träningar kvar sen ska ni bada och vila innan träningarna drar igång igen. Kul med cupen i Örebro och sen har vi serien, landshövdingen, och Lilla VM. Kanske kan det bli något mer vi får se.

Målskyttar CU: Alexandersson, Marcus, Jesper

Ledarna 

2008-06-19 CUFF – FBK Karlstad 4 – 1 (P Div1 södra)

Första halvlek är relativt jämn i ca 20 minuter sen tar vi över mer och mer. Därmed inte sagt att vi eller FBK spelar bra. Om vi koncentrerar oss på CU så passar vi bort ungefär 70 % av alla passningar vi slår. Oftast så är det spelet med ett tillslag som inte fungerar. Efter en del höjda rop från kanten så tar vi emot bollen och därefter försöker hitta rätt passningsalternativ. Undan för undan så tar vi över halvleken och i slutet så får vi straff med oss som Henke vackert placerar i mål.

I pausvilan så får spelarna lite kritik och samtidigt råd om vad som bör tänkas på till andra halvlek.

Kul att se att man tar råden och kritiken på rätt sätt för nu börjar passningarna hitta fram och vi har bättre variation på spelet. Samtidigt så mattas FBK och vi tar över mer och mer. Målen kommer undan för undan men vi får nog hålla på att FBK gör det snyggaste.

Vad tar vi med oss denna gång?

Var noga med passningar OCH mottagning. Första tillslaget vid boll mottagningen är mycket viktigt. Även ni som spelar centralt måste hjälpa varandra med snack och på det sättet styra spelet.

Matchen slutar 4-1 och målskyttarna i CU är: Hveem, Alexandersson, Ako, Söderberg. 

2008-06-04 SK Sifälla - CUFF 1 - 11 P (Div1 södra) 

Första halvlek är ingen som går till historien. Det känns krampaktigt och spänt. Bollen studsar och far och det är ingen bra organisation i laget. Vi duttar för mycket. Till halvtids vila så har vi både ledning resultatmässigt och bollmässigt.

Andra halvlek så är spelstilen ändrad och vi lyfter diagonaler över deras back linje till våra kant springare. Detta ger önskat resultat och vi trycker ner deras backlinje ordentligt, vilket gör att vårt mitt fält får mer yta att rulla på. Våra anfallare springer ut och in på deras försvar så det är målchanser gång på gång. Kul att få göra många mål och Säffle kommun får nog bjuda Patrik på hamburgare vid tillfälle för hans intensiva mygg och knottslakt.

Vad tar vi med oss denna gång?

Var inte rädda för att variera spelet snabbt om ni kör fast. Är det trångt, sök yta.

Målskyttar CU: Alexandersson 5st !!!, Ingelman 2, Tim, Hveem, Stefan, samt okänd 1 mål vardera.

2008-05-31 CUFF – Immetorp 9 – 0 (P Div1 södra)

Hur klarar vi högsommarvärme? Alldeles utmärkt. Grabbarna tog visdomsorden på allvar och tankade vätska som det var sagt.

Immetorp var inte alls med på vad som väntade utan blev snabbt varse att CU spelar snabb fotboll och att konstgräs inte är riktigt lika som natur. Vi använder hela planen och har en riktigt bra rörelse i laget som till slut knäcker motståndet. Patrik får i stort sett göra en kvalificerad räddning på en utrusning/dykning framför motståndare fötter. Annars är det inget som oroar där bak. Framåt är det liv och rörelse, bra arbete av samtliga och vi håller en väldigt bra bredd i anfall som vi oftast utnyttjar väl. Många väl avvägda passningar ut mot kantspringarna som får till oftast menings fulla passningar snett inåt. Att det står 4-0 i halvtid ska nog Immetorp vara glada för.

I andra halvlek så orkar inte motståndarna med utan vi får ännu mer ytor att rulla på. Lander gör också ett taktiskt drag då han lyfter upp Alex som inner mitt. Det smäller två gånger från hans högerfot oroväckande nära krysset. Mycket vackert att beskåda från sidan.

Alla i CU gör en bra match med en härlig inställning. Kalle får också beröm för en framförallt första halvlek med många fina kantbollar. Hög klass på dessa passningar.

Tips och råd: Kul att ni har snappat att det är viktigt att prata med varandra. Lektion 2 är att ropa på boll i rätt läge. Förvirrande för bollhållaren när 8 man ropar samtidigt. Men nu var det faktiskt så att det fanns 8 passnings alternativ. Fortsätt prata.

Inställningen: Glöm aldrig bort att ni är i början av resan. Sluta inte vara nyfikna på hur bra ni kan bli både som lag och individuellt. 

2008-05-27 CUFF – Villastadens BK 5 – 1 (Lilla VM)

En strålande fin kväll med spelsugna CU spelare. Kan det bli bättre?

Vi börjar matchen med ett bra tempo både med rörlighet och bra passningsspel. Så ser hela första halvlek ut. Villastaden spelar dock också bra med ett tätt försvarsspel som gör det svårt att komma till bra avslut. Vi kommer flera gånger runt på kanterna med både mittfältare och ytterbackar och till slut så får vi hål på deras målvakt. Villastaden har också snabba spelare i anfallet som ställer vår backlinje och Patrik på prov några gånger. I halvtid leder vi med 2-0.

Andra halvlek så är vi inte riktigt på tå utan Villastaden tar över lite av spelet. Vi tappar positionerna lite och det tar motståndarna vara på. Patrik gör en kanonräddning på en straff men vi får inte tag i bollen och kan lyfta utan i nästa moment så reducerar Villastaden till 2-1. Det verkar som målet i baken ger ny energi till oss och vi får igång fötter och skalle så bollen gör jobbet åt oss. Vi nöter återigen ner motståndet med bra löpningar och fina pass. Målen trillar in snyggt och prydligt.

Målskyttar CU: Henrik 2, Eriksson, Stefan, Kalle 1 vardera.

2008-05-17 CUFF – Skattkärs IF 6 - 0 (P Div1 södra)

Första seriematchen hemma på Klasmossen och vädret var inte med denna förmiddag. 4 grader varmt, regn och blåst. Perfekt med konstgräs när förhållandena är som idag.

Första halvlek börjar bra och blir bara bättre. Varierat spel med många bra kombinationer. Man noterar tacksamt en sekvens när vi väggspelar oss fram från halva plan och är på vippen att komma till avslut. Mycket bra rörelse och snack gör detta möjligt. Vi leder välförtjänt med 2-0 i halvlek.

Andra halvlek fortsätter CU spelet från första halvlek. Mycket bra rörelse över hela planen och vi hittar varandra med enkla passningar hela tiden. Skattkärr får jaga boll och har inte direkt en välfylld avbytare bänk utan kroknar till slut. Vi vinner till slut med 6-0. Många bra prestationer både individuellt och lagmässigt tar vi med oss denna gång. Simons cykel spark som går i mål är en sådan bild som lätt fastnar.

Målskyttar:  Patrik, Fors, Jesper, Söderberg, Simon och Ako

Tips och råd: Fortsätt på samma sätt som idag på både träning och match så kan det här bli hur bra och kul som helst framöver. 

2008-05-11 Kils AIK – CUFF 2 – 0 (P Div1 södra)

Första seriematchen för vår del. Vi gästade Kil och fick spela på en fin gräsplan.

Första halvlek var inte speciellt bra från vår sida. Visserligen så hade vi ett par bra chanser att göra mål  men vi slarvade med både passningar och mottagningar. Kil spelade med kraft och satte också 1-0 efter ca en kvart. Tyvärr fick vi inte igång bolltempot med få tillslag utan vi körde oftast fast. Rörligheten utan boll var inte den bästa utan vi springer oftast för sent. Detta gör att bollhållaren kommer i tidsnöd och passet går iväg för sent och nästa bollhållare kommer i tidsnöd osv…

Andra halvlek började inte heller bra då Kil ökade på sin ledning ganska snabbt men till slut började vi få igång bollen ordentligt mellan oss. Vi skapade ett par chanser men bollen ville inte in. En bra körare för oss trots förlusten och vi lär oss hela tiden. Vi får inte glömma att vi är 1-2 år yngre och några kilo lättare.

Tips och råd: Tillslag på boll måste vara rent. Vara noga med första tillslag vid mottagning. Rörlighet utan boll är mycket viktigt. Hjälpa varandra genom att hela tiden prata och styra.

2008-05-09 Deje IK – CUFF 0 – 7 (Lilla VM)

På en sommargrön men något ojämn fotbollsplan vann CU med 7-0 efter 2-0 i halvlek.

Första halvlek präglades av många chanser för CU som ej förvaltades och av ett Deje som backade tillbaka och försvarade sig väl.

I andra halvlek ökade CU bolltempot och intensiteten i spelet och målen började trilla in.

Målskyttar blev för dagen Henrik 3, Jacob E, Ako, Jesper och Stefan. Retur spelas på tisdag i Karlstad.

2008-05-06 Edsvalla – CUFF 1 – 13 (Landshövdingens Kanna)

En strålande fin kväll med spelsugna CU spelare. Kan det bli bättre?

Att vi är en storlek större än Edsvalla är naturligt. Dom stred dock tappert och hade det inte varit för deras målvakt så hade siffrorna varit större än 0-6 i halvtid. Ett stundtals bra spel med många direkt pass ställde oss oftast med en till två man rena. Några gånger föll vi tillbaka i gamla synder genom att överarbeta på egen hand.

Andra halvleken var lik den första med ett stort boll innehav från vår sida. Skillnaden mot första halvlek var att vi spelade bättre inom laget. Slutresultatet blev till slut 1-13 och vi hade nog lägen på ytterligare 10 mål men det stannade där.

Eloge till Edsvalla ändå som kämpade på med endast 5st födda 93 och den yngste född 96.

Målskyttar CU: Ako 4, Jesper och Söderberg 2 och Erlingsson, Jernberg, Hveem, Ingelman, Alexandersson 1 var.

2008-04-27 CUFF – Karlslund 1 – 2 (träningsmatch)

Tränings match mot Karlslund från Örebro denna gång.

Första halvlek är jämn men CU har lite mer och bättre bollinnehav. Det är ett varierat spel med bra kortpassningsspel och att vi ställer om med någon längre passning. Både CU och Karlslund har fina lägen att sätta dit bollen men två bra målvakter sköter sin uppgift på bästa sätt. Det hade inte varit orättvist om vi hade gjort något mål.

I den andra halvleken startar Karlslund bättre och vi får försvara oss hårt. Inte helt orättvist så tar de också ledningen med ett hårt lågt inlägg som de trycker in från bortre stolpen. Vi var lite för snälla helt enkelt. Även Karlsund är snälla grabbar då de står och tittar på när vi kvitterar. Två bjudningar som heter duga. Efter vårt mål så tar vi återigen tag i spelet och vi skapar några riktigt fina lägen och avslut. Tyvärr så vill inte bollen in i mål (inte ens på straff) utan det är på en kontring som Karlslund återigen tar ledningen.

En bra match mellan två bra lag som lika gärna kunde haft en annan segrare.

Tips och råd:

Snabbare och aggressivare press på deras bollhållare.

Bättre avslut – välj läge (svårt att göra mål från alldeles för långa avstånd)

Söderberg målskytt idag.

2008-04-20 CUFF – Kils AIK 5 – 1 (träningsmatch)

Ny tränings match mot Kils AIK denna gång. Dessa killar kommer vi även att möta i seriespel.

CU tar tag i matchen från start men vi spelar alldeles för svårt. Kan bero på att vi återigen ska komma fram till avslut snabbt. Kil spelar fysiskt men vi är bättre med boll och snabbare på små ytor. Varför slarvar vi då bort bollen med svårt passnings spel? 0-0 i halvtid är väl inte direkt rättvist då vi har någon ramträff och ytterligare några fina lägen.

I paus får spelarna ett och annat råd av Per och i andra halvleken så får vi utdelning på chanserna som vi skapar. Vi vinner den halvleken med 5-1. Kil tröttnar på slutet och vi får ytorna gratis. Alex mål är värt att nämna, en kanon upp i krysset från distans.

Totalt sett så är det ingen jättematch och vi nöter ner motståndet även denna gång. Dom enkla passningarna och rörelsen utan boll måste bli bättre.

Ville, Ako, Luiz, Jonte, Alex nätade denna afton.

2008-04-13 CUFF – IFK Kristinehamn 14 – 1 (träningsmatch)

IFK Kristinehamn var ny motståndare idag. Det började inget bra för Kristinehamn som fick sin målvakt skadad i början av matchen. Då hade vi redan gjort två mål och innan paus så hade vi gjort ytterliggare två mål. Spelmässigt så styr och ställer vi totalt men vi spelar lite för ensidigt med djupleds bollar.

I den andra halvleken så släpper målskyttet ordentligt och vi gör ytterliggare tio mål. Kristinehamn är chanslösa förutom att man gör ett tröstmål mot slutet. Vårt spel är för hetsigt och vi vill gå fram för snabbt istället för att rulla boll. Vi på sidan ser många exempel på att vi sticker i djupled istället för vägg spel.

Med tanke på att hela 8 spelare är på Värmlands läger och vi fyller på med spelare från P-14 laget så är resultatet imponerande.

Målskyttar: Alexandersson 5, Söderberg 4 och Fors, Malsnes, Joel, Elias, Govend 1 mål vardera. 

2008-04-06 CUFF – Örebro SK 0 – 2 (träningsmatch) 

På söndagskvällen mötte vi Örebro SK på Klasmossen mot ett fysiskt spelande Örebro.

Efter hand i första halvlek tog vi över spelet mer och mer, och skapade ett flertal målchanser utan att förvalta dem. Örebro satte en av sina få chanser i första halvlek och gick till pausvila med 0-1.

I andra halvlek fortsatte vi att föra spelet och skapade ytterligare målchanser utan att lyckas göra mål. Örebro kontrade in 0-2 i mitten av andra halvleken vilket också blev slutresultatet.

Det positiva är att vi totalt sett gör en spelmässigt klart godkänd match där vi ger 100 % hela matchen igenom. Vi får även känna på att spela   mot ett bra motstånd.

Det negativa är att vi inte förvaltar några av alla våra målchanser.

2008-03-28 CUFF – KB Karlskoga 11 – 0 (träningsmatch) 

Ett spelsuget gäng som blivit snuvade på matchträning under påskhelgen.

CU lirarna äger matchen direkt från början. Jodå, KB Karlskoga hade ett par giftiga kontringar i första halvlek men spelmässigt så är det bra från oss. Varierat spel med bra rörlighet och kortpassningsspel samt med längre bollar på djupet. 2-0 i halvtid är i underkant då ramen var med KB vid ett antal tillfällen.

Direkt i andra halvleken rullar vi in 3-0 och sen tar motståndet slut.  KB frustration och målen trillar in.

Fortsatt bra CU inställning att hela tiden jobba och spela boll som vi tränar på. Vi vinner till slut med 11-0. Jacob E strutar 3 gånger och Henke 2. Mattias , Ingelman, Sundin, Ako, Söderberg och Alexandersson gör ett var.

2008-03-16 CUFF - Hertsöga U-lag 3 – 3 (träningsmatch) 

Det är en viss skillnad i både längd och kilo när vi ser på uppvärmningen. Verkar inte som CU spelarna bryr sig om detta värst mycket. Går in i närkamper och vill vinna boll och gör det oftast. HBK tar dock ledningen men innan första perioden är färdig spelad så har CU kvitterat. Den respekt som fanns är borta och det är faktiskt våra grabbar som har den bättre bollbehandlingen.

I den andra perioden så tar HBK ledningen med 3-1. Kanske inte riktigt rättvist då vi har minst 3 bollar på målramen. Spelmässigt så är det fortfarande CU som är lite bättre men kanske lite för försiktiga med tillslaget på bollen. I den tredje perioden så kvitterar vi och spelar bra fotboll. Bra att vi inte viker ner oss mot det tyngre motståndet utan kämpar på och till och med för spelet.

HBK ska ha en eloge för det rena spelet man bjuder på och våra grabbar ska sträcka på sig vad det gäller inställning och bollbehandling.

Tråkig avslutning blev det för HBK ledare som hade sin dator i bilen.

Rutan inslagen och datorn borta.

2008-03-07 CUFF - Sommaro Juniorer 2 - 1 (träningsmatch) 

CU spelarna började matchen med en bra rörlighet och ett snabbt passnings spel. Skapade många bra lägen och flera vassa avslut. Tog rättvist ledningen på nick efter ett fint högerinlägg. Efter ungefär 20 minuter börjar vi tappa koncentrationen och slarvar med passningsspelet. Sommaro tar över mer och mer. Vi tappar markering och får springa mycket i onödan tack vare att vi tittar på boll för mycket. Sommaro kvitterar i slutet av första halvlek.

Den andra halvleken är mycket lik den första. CU spelar bra fotboll dom första 20 men tappar sedan igen. Vi tar ledningen med 2-1 och lyckas hålla den matchen ut.

Totalt sett gör vi en bra match och står upp mycket bra mot det både äldre och tyngre motståndet. Det är en del hårda närkamper men ingen viker ner sig. Bra jobbat grabbar.

2008-02-23 Karlslund – CUFF 2 – 1 (träningsmatch) 

Årets första träningsmatch spelades mot Karlslund på en blåsig Karlslundsarena lördagen den 23 februari. Matchen spelades på ett utmärkt konstgräsunderlag, tyvärr störde vinden en del. Karlslund började i ett högt tempo och skapade ett antal bra lägen där Patrik och tur räddade oss. Efter hand kom vi in mer och mer i matchen och höll i bollen mer och skapade en del bra lägen. I slutet på halvleken tar Karlslund ledningen med 1-0 genom en kontring. I andra halvlek blir spelet jämnare och vi fortsätter att hålla i bollen på ett bra sätt. Under en period skapade vi många målchanser men tyvärr släpper vi in 2-0 efter att ha haft ett jättebra tillfälle att kvittera. Efter en hörna reducerar vi till 2-1 efter en nick av Gustav S. Vi fick en bra genomkörare mot ett bra Karlslund. Alla kämpade bra men plus i kanten till Patrik J, Jonas K, Kalle B och Marcus B.

 

We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
Swish
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015