Igår kom Ljungskile SK på besök, en liten extra speciell match då det är min hemort. Ljungskile hade i bagaget endast en förlust och 4 vinster när de begav sig mot Karlstad och vi vet sedan innan att de har haft en tydlig spelidé sen innan, i år har de bytt tränare och vi var inte helt säkra på vad som stod på andra sidan planhalvan.

Vi ställde upp i vår trygga och vanliga formation, dock med ett stort antal spelare frånvarande på grund av skador, en var avstängd och en var tvungen att krya på sig. Med förstärkning från vårt U17 och 4 spelare inte går helt fullt lyckades vi ändå besegra ett duktigt Ljungskile.

Inledningsvis så startar matchen med mycket spel i spelyta 2 och det är inte riktigt något lag som tar tag i taktpinnen. Vi märker snabbt av att Ljungskiles spelidé står sig kvar, att söka ytan bakom ytterback i djupled. Flertal, nästintill enda hotet de har är just djupledsbollen bakom ytterback men med ett stabilt försvarsspel hotar Ljungskile endast ett fåtal gånger. Värt att nämna är att under första halvlek ska vi nog vara glada att vi fortfarande har 11 man på planen efter två situationer som domarens kort kändes en aning orangea.

Spelet från vår sida ser ganska slarvig ut, framförallt i spelyta två där vi hade en tendens att tappa boll lite för ofta. Vi har också en några lägen som kanske borde resultera i mål… I halvlek diskuterar vi hur vi bör agera främst gällande deras djupledsbollar bakom ytterback och även att vi måste sluta ge bort boll i spelyta två.

Andra halvlek drar igång och det är fortfarande inget skönspel som det bjuds på. Det är mycket spel centralt och inte så mycket i någon av spelyta 3 åt något håll. Vi känns något farligare och hetare när vi trycker på och skapar betydligt fler chanser än motståndarna. 1-0 kommer i 67’ av Gabriel Nilsson efter en något tveksam målvaktsinsats, men alla mål räknas och 1-0 kom lägligt. Vi blir tryggare och slappnar av lite mer. Ljungskile väljer att trycka på och går ner på trebackslinje vilket gör att vi får en del omställningar, någon av dem skulle nog resulterat i mål.

En laginsats som bär hem 3poäng och många prestationer att lyfta fram. Jag är speciellt nöjd med Saban Erturk, främst första halvlek där han nästan är helt felfri. Jobbar precis så som vi vill och bidrar med ett jäkla jobb i defensiven.

På onsdag 24/5 smäller det rejält på Klasmossen IP. Derby mot Karlstad BK, finns ingen hetare match på ungdomsnivå i Karlstad/Värmland. En hel del saker runt om matchen kommer också att hända! Ta med er kompisarna och bidra till en fotbollsfest. Avspark 18.30 men där innan är de förmatch och mycket annat. Fri entré!