En summering av veckans två matcher följer nedan. 2-2 mot KBK och en 0-2 vinst mot Värmbol. Ingen av matcherna bjöd på vidare skönspel direkt utan det var kämpar och laginsats som bärgade med 4 poäng från förra veckan.

Derbyt mot KBK kom att bli den publikfest och inramning som vi hoppats på, ett stort tack till alla som bidrog! Matchen i sin helhet bjöd inte direkt på något vidare spel och kanske spelade den stora publiken ett spratt och satte nervositeten på sin höjd i första halvlek som slutade med ett underläge med 0-2 efter två individuella misstag som bland annat leder till en straff för KBK.

I första halvlek sjönk vi alldeles för lågt än vad tanken var och tillät KBK att stå vid halva plan och oberörda sätta bollar bakom vår backlinje som ofta blev smått farliga. Något som vi i andra halvlek ändrade på helt, vi valde att gå upp i hög press och det gjorde att vi mestadels förde boll och tog tag i taktpinnen i andra halvlek. Med det kom också vår reducering på och senare även en kvittering på straff som också lämnade mersmak i slutminuterna med två vassa lägen som inte riktigt hittar nätet.

2-2 är nog ett rättvist sett till matchen över 90 minuter där KBK för och vinner första halvlek rättvist med 0-2 och vi således andra halvlek med 2-0.

1 poäng vardera och för att avgöra vilka som är bäst i Karlstad får vi vänta ytterligare några månader.

På lördagen var det dags att åka till Värmbol, Katrineholm för att hämta 3 poäng. Vi känner till Värmbol rätt bra sen förra säsongen och vet att de är svåra samt tunga att möta på bortaplan. Vi åkte med 13 spelare i ett 25gradigt varmt solsken som också inte var riktigt ultimat. Underlaget önskade också en hel del att önska och hämmade oss en aning i vårt spel. Det bjöds alltså inte heller denna gång på något skönspel utan vi fick anpassa oss till förutsättningarna. Värmbol stod hyfsat högt med sin backlinje och vi kunde ofta sätta in boll i djupled men utnyttjade nog inte riktigt alla våra chanser. En hel del fanns även att önska i pressen och defensiven stundtals där Värmbol kunde rinna igenom alldeles för lätt. Som tur var Tuvebrink på humör idag och efter första halvlek hade han nog räddat oss 3-4 gånger.

En rejäl höjning i andra halvlek gjorde att Värmbol knappt fick låna boll och vi förde spelet och var laget som tryckte på medan Värmbol gick på kontringar som i andra halvlek sällan oroade.

3 viktiga poäng inför två veckors spelledigt. 18 juni kommer nuvarande serieledarna Skövde på besök till Klasmossen kl.15.00! Hoppas att vi ses där!