Igår kom Skövde AIK på besök med endast en förlust i sitt bagage och 8 vinster. Vi lät oss inte skrämmas utan satte från start en hög och intensiv press som efter endast 4 minuter gav utdelning. Karl Eriksson är alert och utnyttjar sin snabbhet på en slarvigt slagen passning från mittback till målvakt, får med sig motlägget och kan sedan placera in bollen i mål.

Matchbilden efter målet fortsätter till vår fördel, vi har riktigt bra rörelse i sista tredjedelen från både forwards, mittfältare och även ytterbackar som kan kliva offensivt. Bollinnehavet erhåller vi och spelar näst intill bara på Skövdes planhalva. Trots ett högt samt offensivt etablerat spel lyckas vi gång på gång hitta varandra i både djupled och med vändningar på spelet. Mål nummer två kommer i 30' minuten och är just ett sådant, fantastiskt snyggt spelmål fotbollsmässigt.

Efter spel på liten och trång yta gällande vänsterkanten, där samtliga är inblandade (rörelse in i yta, ut från yta - skapar ytor för varandra). Vi lockar Skövde dit för att sedan hitta ut ur ytan och från några meter in på offensiv planhalva kan mittback Eric Forsberg vända på spelet med en crossboll på vår ytterback Karl Jamakosmanovic och där till gör Jamak ett riktigt fint förarbete på kanten genom att ta sig förbi sin motståndare och sedan hitta en passning snett inåt bakåt till en fri Gabriel Nilsson som hittar nät.

Efter målet slappnar vi av en aning för mycket och pressen sitter inte precis som den ska. Skövde biter sig smått in i matchen men utgör inget ordentligt hot.

Några minuter senare tilldelas Skövde en straff (oerhört diskuterbar) och gör även mål på den trots en touch av Felix Erntsson i målet. Snöpligt värre och resultatet står sig halvleken ut. En halvlek som kanske/borde resulterat i ett mål eller två till för vår del, men det vill sig inte alltid.

I andra halvlek hämtar Skövde tydligt energi från sitt straffmål innan halvtid genom att kliva in och sätta hög press. Vi får problem i uppspelsfas och således även i djupledsspelet men kan då och då sätta in bakom baklinje, med lite mer skärpa i sista tredjedelen hade vi kunnat komma till ett fåtal riktigt bra lägen. Skövde utgör heller inte något riktigt hot utan andra halvlek blir spelmässigt ganska hafsig.

Minut 60'. Skövde kvitterar på en inövad hörnvariant, som i mitt tycke inte ska få hända. Vi är inte tillräckligt alerta och påkopplade när det sker. En hårt slagen passning mot 16m där av första spelaren hoppar över bollen och skapar ett skottläge för spelare numer två, som sätter bollen mot bortre hörn. Den glider alltså förbi 4 pers på vägen mot mål. Det hela börjar dock både en och två sekvenser tidigare genom att vi drar på oss en onödig frispark och sedan önskas en större insats på den frisparken i målområdet. Det i sin tur ledde till hörnan för Skövde.

Andra halvlek fortsätter i sin hafsiga prägel och det är 22 trötta spelare som springer runt i en kvalmig luft och en sommarsol som säkerligen spelar in.
Skövde gör 2-3 i den 85' efter att vi hamnar fel i våra defensiva positioner i offensiven, ett bolltapp och en genomskärare med ett turligt motlägg mot Felix resulterar i mål för Skövde med 5+tillägg kvar av matchen.

Vi går ner på trebackslinje och lyfter lång från avspark, en nickskarv och sedan ner motkortlinjen för att frispela Hadi Ahmadi i den 87' minuten resluterar i mål. Ställning 3-3.

Vi får några fasta situationer i slutminuterna och trycker på. En av frisparkarna resulterar i bortnickad boll från Skövdespelare som hamnar hos Hannes Sahlström. Hannes slår ett riktigt fint inlägg där Hadi är först på boll men dessvärre avblåst för offside.

3-3 blir slutresultatet i matchen och främst tar vi med oss första halvlek. Att höja och belysa idag är laginsatsen, den positiva atmosfären, viljan att löpa - inte bara för sig själv utan för varandra. Gruppdynamiken var på sin spets.

På torsdag åker vi mot Norrköping för vårsäsongens sista match där ett revanschsuget Carlstad United gärna plockar tre pinnar.