Quantcast

Rotationsträning

Bakgrund
För att bättre kunna möta upp spelarna i deras utveckling, och ge dem utmaningar på rätt nivå så har Boo hockey bestämt att rotationsträningar mellan närliggande ålderskullar ska vara en naturlig del i verksamheten. Det är dessutom en förberedelse för matchspel i lägre respektive högre årskullar. Den rotationsmodell vi kommer använda är överenskommen mellan sportchefen och lagledningarna i team 05, 06 och 07. Ansvarig är sportchefen.

Det är tränarna i team 06 som utser de som ska träna med team 05. De kriterier vi tittar på är:

  • Skridskoåkning
  • Klubbteknik
  • Spelförståelse

Spelaren bedöms utifrån sin egen mognad i alla tre kriterierna.

06-match går före träning med 05.

  • Det är viktigt att föräldrarna ser till att spelaren får sin veckovila, inte får för hög träningsdos, och hinner med sitt skolarbete.
  • Frånvaro meddelas till 05-tränarna, samt även som vanligt till Team 06 lagledning.

De spelare som blir uttagna till rotationsträning meddelas detta i samband med att istiderna läggs upp, och ska själva ta kontakt med team 05 och meddela att de kommer, deras träningstider ligger hemsidan. Ansvaret är spelarens. Spelaren kallas inte till team 06 träningar.


Extraträning

Alla spelare från Team 06 är välkomna att träna extra med Team 07 om man på grund av sjukdom eller att man varit bortrest missat Team 06 träningspass. Ring/maila Team 07s lagledare och meddela att ni vill träna.


Spelare från Team 05/07

Vi förväntar oss även att Team 05 respektive 07 kommer att ha rotationsspelare på våra träningar.


Matcher med Team 05 och 07

Team 05 har anmält 1 lag till seriespel i år, och de har en trupp på ca 18 spelare. Detta kommer att innebära att en del spelare från Team 06 kommer att spela matcher med Team 05. Den som ansvarar för uttagning och kallelse till detta är Team 05. Match med Team 06 går före match med Team 05.

Team 07 har en stor trupp på ca 36 spelare, och har anmält 2 lag till seriespel. Även här kan det bli aktuellt med att låna ut spelare.

Vi kommer ha 1 (kanske 2) lag i seriespel i säsongen 18/19, och vi kan också komma att låna spelare från Team 05 respektive Team 07.


Samträningar under säsongen

Under säsongen så kommer det ju också dyka upp matchkrockar då både vi, Team 05 och 07 har matcher för några spelare en helg, men en del är spellediga, då hoppas vi att kunna ge gemensamma träningstillfällen för dessa spelare, då det kommer vara för få spelare per lag för att lagen ska kunna ha egen träning.