Här kommer lite information inför hösten och vårt samarbete med Arlanda IBK

Hej alla ledare i Arlanda IBK och SK Wigör!

Hoppas att du har en bra sommar och att du känner dig laddad inför hösten. Som du vet har Arlanda IBK och SK Wigör ett samarbete, som i korthet innebär följande:

-          Vi ska underlätta för våra ungdomar/barn, så att de kan hålla på med både fotboll och innebandy så länge som möjligt.

-          Vi ska ta hänsyn till varandras säsonger och i bästa fall göra en gemensam planering där vi undviker krockar, (Innebandysäsong augusti/september-april/maj, Fotbollssäsong april/maj-september/oktober).

-          Vi ska främja en bra kommunikation med ledarna i Arlanda IBK och SK Wigör.

-          Vi hjälps åt att få in fler spelare till våra föreningar genom att SK Wigör gör reklam hos Arlanda  IBK och Arlanda IBK gör reklam hos SK Wigör

 

Vårt samarbete bygger på bra kommunikation mellan er ledare, så att våra spelare ska slippa välja mellan fotboll och innebandy. Vi tror det är nyttigt att inte specialisera sig för tidigt och att ta paus från innebandyn under fotbollssäsongen och vise versa. I slutet av fotbollssäsongen längtar du efter innebandyn och i slutet av innebandysäsongen längtar du efter fotbollen. Du hinner inte tröttna utan är alltid taggad inför en säsongsstart. Dessutom får spelarna allsidig träning, vilket utvecklar dem inom båda idrotterna. Vi tror också att många kommer att hålla på med idrott betydligt längre, eftersom de får variation och inte hinner tröttna.

 

Vi närmar oss nu en innebandysäsong, vilket innebär att synkningar mellan idrotterna måste göras från slutet av augusti och under september/oktober. Så länge fotbollen har matcher, så måste dessa prioriteras. Det går att flytta matcher, men då krävs god framförhållning. För att underlätta en gemensam planering, så kommer här en lista med kontaktpersoner för respektive lag i våra föreningar, se bifogad bild.

 

Har du frågor kring vårt samarbete eller behöver du/ni tips och råd, så tag gärna kontakt med någon av oss.

 

Ha en fortsatt skön sommar, så ses vi på Odensala IP och i Ekillahallen!

Mattias (ordförande Arlanda IBK) och Marianne (ordförande SK Wigör)