Vi ser allvarligt på det som har inträffat och stänger av spelaren resten av säsongen.

För kännedom - denna text är inlagt på seniorlagens sidor:

Ni har säkert läst om incidenten i H7:s match där en spelare från SK Wigör går till angrepp mot en domare.

Detta är självklart inte ok och föreningen ser allvarligt på det som har inträffat.

Jag vill därför klargöra och förtydliga att alla spelare, ledare och föräldrar representerar SK Wigör, vilket innebär att det du säger och gör påverkar alla aktiva inom föreningen.

Att som spelare snacka till sig gult/rött kort är inte acceptabelt och inte enligt klubbens riktlinjer. Får spelaren ett kort för en duell, närkamp, så är det en annan situation och det är tränarens bedömning om hen vill ta det vidare i föreningen beroende på situationen.

Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå. Om detta inträffar, så kommer spelaren att stängas av från matcher och träning tills förbund och förening utrett vad som har hänt. I värsta fall kan följden bli en uteslutning ur föreningen.

I det nu aktuella fallet har spelaren fått information om att han inte får delta mer denna säsong. Vi inväntar förbundets utredning och under tiden kommer jag att ta ett samtal med spelaren, för att utreda hur vi ska gå vidare för att det inte ska hända igen.

För mig är det viktigt att ni som ett av våra seniorlag visar våra ungdomslag och andra som följer vår förening att SK Wigör inte står för denna typ av våldshandlingar på planen utan att vi står för schysst uppträdande mot med- och motspelare, mot ledare, mot publik och i allra högsta grad mot våra domare.

Med detta sagt så hoppas jag att vi alla kan enas om att visa att SK Wigör är en förening där vi visar respekt för alla på och utanför planen.

Ha en fortsatt skön sommar!

Marianne

Ordförande SK Wigör