Äntligen premiär! (Över?)Laddat på de allra flesta håll och kanter inför premiärmatchen. Motståndare var förra årets seriekollega Rissne IF.

På Rissne IP möttes vi upp av en trevlig lagledare och strålande vårsol.

Planen var av något sämre kvalitet och väldigt smal. Uppvärmningsbollarna hårt pumpade och lätta som ballonger på McDonalds, vilket också visade sig vara fallet med matchbollarna.

 

Vi inleder matchen klart bäst även om några spelare inte alls är uppe på normal prestationsnivå. Premiärnerver på en del håll, spelare nyligen tillbaka från skador på andra och otillräckliga förberedelser säkert också på något håll.

Bollen i kombinationen med planen gjorde det svårt att rulla boll då den studsade och for på ett sätt vi inte är vana vid.

Vi försökte spela men blev lite för statiska i våra utgångspositioner. Fler gånger än vad vi vill väljer vi att slå längre bollar direkt upp på forwards.

Nu skapar vi ändå ett par riktigt vassa målchanser men får inte in bollen ens när målet ligger öppet från 3-4 meter.

Stor eloge också till Rissnes målvakt som var bäst i deras lag. Han gör ett par riktigt fina ingripanden under matchen.

Gissar på att bollinnehavet låg på 70-30 i BSK-favör under första halvlek men vi kan och ska spela bollen mer på marken, med färre tillslag och med bättre rörlighet.

 

Redan i slutet av första mattades Rissne och i andra hade de några riktigt trötta spelare. I första hade man några anfallsförsök men i andra var de nog inte mer än 3-4 stycken på hela halvleken.

Vi försöker luckra upp ett tätt försvar men bollen fastnar i konstgräset när den väl rullar eller studsar okontrollerat, så vi får svårt att få upp tempot dit vi vill.

Nu skapar vi lägen som ska räcka för en ganska bekväm seger men oskärpa, otur och en bra målvakt står ivägen.

2 spelare gör sina ”riktiga” seniordebuter = Kasper Zimmermann (som också har andra halvleks bästa avslut med ett distansskott i underkanten av ribban, 3 cm ifrån en drömdebut) och Tim Andersson, båda födda 1999. Vi kommer säkerligen se mer av dem senare under året.

 

Vi spelar tillräckligt bra och skapar tillräckligt mycket för att vinna men inte så bra som vi vet att vi kan och vill spela.

9 gånger av 10 SKA vi vinna mot ett motstånd av den här kalibern.

Det positiva vi tar med oss är att vi håller nollan utan att släppa till i stort sett någon het målchans emot oss. Borrego var kung i de bakre regionerna och Mike är en mycket stabil sista utpost.

Vi visar på bra inställning och lagmoral. Trots en lite ”feg” domare (som borde delat ut ytterligare ett antal gula kort till motståndarlaget för sena kapningar) som tillät lite väl fult spel håller vi huvudet kallt och fortsätter spela fotboll.

Vi hoppas på att bjuda på mer skönspel i första hemmamatchen på Bipen på lördag och inte bara ett bollinnehav. Nu kommer vi säkert att möra ett motstånd som är bättre än Rissne men då kanske det blir mer av en fotbollsMATCH i alla fall.

I veckan ska vi putsa på detaljer i spelet som förhoppningsvis, i alla fall delvis, kan synas redan på lördag.

 

// Lind