Tung förlust som gör att vi nu är avhängda från den absoluta toppstriden.

Ett fint fotbollsväder och en mycket fin, om än något ”långhårig”, naturgräsplan på en arena värdig ett lag i division 1.

 

Vi startar matchen bra med bra bollinnehav och tålamod och värderingar. Daniel Sterner hotar i djupled gång på gång på sin vänsterkant vilket medför två gula kort på Kungsängenspelare under första kvarten när de inte hänger med.

Vi skulle också sätta en hög press initialt men det lyckades vi inte alls med. Här låg vi alldeles för lågt i banan och måste upp högre med hela laget.

Det var däremot något Kungsängen började lyckas med efter 15-20 minuter. De kom upp högt i sin press och stängde mitten vilket tvingade vår backlinje att sätta längre bollar mot ett huvudstarkt Kungsängen.

Spelet är därefter jämnt under resterande del av halvleken med chanser åt båda håll. Vi har ett fint inlägg mot bortre där Hemn blir helt ren men tyvärr missar han målet med avslutet. Gabbe har ett skott i ribban och vi har ytterligare ett par bra möjligheter framför deras mål. Alla chanser skapas när vi får med oss fler spelare upp kring motståndarnas straffområde.

Kungsängen skapar sina chanser på fasta situationer (de fick många sådana då de fick frispark i varje närkamp genom att skrika när de ramlade, ett koncept som vi inte anammade och därför inte heller fick frisparkar i liknande situationer) och genom kontringar/tidiga långbollar.

1-0 kommer också efter en snabb omställning där vi inte kommer upp i press som vi ska, där backlinjen är för utspridd och där vi inte har något speldjup mellan våra mittbackar. Det ger ett 3 mot 2 läge på vår vänsterkant som utnyttjas med ett resolut avslut nära mål.

Med 10 minuter kvar landar Danne Sterner snett och tvingas utgå med vad som misstänks vara en kraftig stukning (förhoppningsvis inte värre). Synd då Danne var vårt främsta hot i djupled idag.

 

Andra halvlek blir sönderryckt med otaligt med frisparkar, frustrerade spelare och många utdelade kort av en domare som tyvärr inte behärskade matchen. Det drabbade båda lagen lika så det påverkade inte matchutgången men tråkigt i vilket fall. Dubbla utvisningar i en situation där deras mittfältsmotor skulle haft ett gult för spelförstörelse när han hindrade en snabb frispark. Domaren får ta på sig det uppkomna tumultet som istället gav deras spelare rött kort och även rött till Kimse som sade något olämpligt (får läsa vad i domarrapporten senare, ska bli intressant att läsa vad som ger rött direkt).

Med 10 vs 10 tar vi över spelet och Kungsängen sjunker ner djupare och djupare.

Vi är riktigt nära kvittering vid ett par tillfällen och trummar på riktigt bra.

Mitt i BSK-pressen åker Sebbe på sitt andra gula sedan han blivit sparkad på hälsenorna två gånger om och reagerar på det genom att trycka bort motståndaren. Horribel bedömning av domaren då det skulle varit BSK-frispark och möjligtvis gult kort till Kungsängen.

Med 8 utespelare mot 9 blir det svårt att bibehålla speldominansen och Kungsängen kan spela av matchen till seger med 1-0.

 

Det här var en ”vinna eller försvinna”-match för oss och vi är nu tyvärr redan borta från toppstriden.

Vi har fått in några nya spelare till hösten men flera har också varit bortresta och/eller skadade. Denna vecka har vi haft ett par bra träningar och börjat få ihop en trupp som ser riktigt bra ut. Tyvärr dock för sent på säsongen för att det ska hinna göra skillnad 2015.

Vi kommer därför redan nu sätta fokus på 2016. Dels gäller det att behålla de spelare som kommit när vi nu blir kvar i femman ett år till. Vi behöver ha spelare som kommer på träning och vi behöver också bli ytterligare några fler i truppen för att konkurrera på allvar.

Med samma spelare tillgängliga oftare kan vi spela ihop ett lag och en spelmodell som alla känner sig bekväma med och vet sina roller i. Förhoppningsvis kan vi börja få till det redan i slutet av denna säsong som ett bra avstamp inför 2016.

Som det varit hittills i år, med sådan rotation i startelvan och svårigheter att få ihop en slagkraftig matchtrupp till varje omgång, kan man inte konkurrera om serieseger.

 

Vi har haft en ambition att bedriva en verksamhet på division 3 nivå, men med 8-12 spelare på de flesta träningarna har det inte varit möjligt. Vi behöver bli minst 24 spelare i truppen där åtminstone 75% av spelarna är på plats 75% av träningarna. Med ett par unga spelare som uppgraderar till varje träning finns då förutsättningar att bedriva även taktiska träningsmoment med fler spelare involverade.

Vi planerar ett ambitiöst program för höst/vinter/vår för att ha väl förberedda spelare inför spelsäsongen 2016 där också skadefrekvensen ska vara avsevärt lägre än i år. Det förutsätter givetvis att spelarna också deltar i hög grad.

Det är ett härligt gäng spelare vi har så det vore kul att få ta ytterligare ett steg med huvuddelen av dessa kvar för att se vart det kan landa.

 

Nu är det bara att knyta näven i fickan och ta det som en bra ”dålig förlorare” och se till att göra det avsevärt bättre nästa gång.