Match mot ett Arlanda FC som vann Upplandsfemman förra året ganska övertygande. Med några förstärkningar från nerlagda Valsta förväntade vi oss ett riktigt tufft motstånd. Dock fick även vi ihop en riktigt bra matchtrupp så det var ändå med förväntan man såg fram emot matchen.

Vi bestämde oss innan matchen att sätta hög press första 20 minuterna. Det fungerade hyfsat och i alla fall så pass bra att Arlanda mest slog upp bollen från backlinjen istället för att kunna spela upp den. Blev vi förbispelade fanns en god disciplin i hemjobbet så vi var ofta många spelare på rätt sida boll i försvarsspelet. Anfallsmässigt höll vi bra spelavstånd och hade god spelbarhet. Även Arlanda försökte pressa högt men gjorde det inte tillräckligt samlat varför vi kunde spela oss ur pressen varje gång. Ett bra ”rull” och flera spelvändningar (som vi efterlyste efter första träningsmatchen mot Viksjö) gjorde att Arlanda sammantaget nog fick jobba lite hårdare än BSK. Det gav utdelning efter ungefär en spelad halvtimme. I 29:e spelminuten bryter Mörlin ett uppspel och sätter ner bollen på djupledslöpande Rebbe, fullföljer med en egen löpning in i straffområdet där inspelet kommer perfekt och Mörlin rakar in bollen till 0-1 (assist Rebbe). Vi fortsätter med stort bollinnehav och i matchminut 40 är det dags igen. Ett anfall med låg risk renderar slutligen i en fin passning från pigga ytterbacken Ivar in till Sterner som kyligt avslutar till 0-2.

Den första halvleken får nog läggas in som den bästa prestation vi haft sedan vi tog över rodret inför 2015. Kul att se potential i truppen, en positiv utveckling hos flera spelare och goda insatser från de nya spelare vi fått in.

Eftersom det är en träningsmatch i början av säsongen ska alla på bänken spela. Ivar och Pecheo kliver av med förkylningssymptom medan Aldin och Tim kliver in.

Vi startar helt ok och redan i 49:e får vi en straff när Aldin blir neddragen i straffområdet. Straffen sätts säkert av Rebbe, hårt, lågt och välplacerat.

Ytterligare ett par byten efter kvarten spelad när J17-spelarna Sebastian Lind och William Hayes kommer in. Många positionsbyten så det blir lite rörigt en stund och då passar Arlanda på att göra 2 snabba mål i 62:a och 67:e. Det första efter en snabb omställning med efterföljande friläge och det andra på en mycket bra slagen frispark upp i krysset. Vi får justera lite i positioner och täpper ändå till bättre och får en bättre kontroll på boll och spel igen efter det. Matchen är nu jämn men Arlanda kan kvittera till 3-3 efter ett mäktigt skott utifrån.

Kul att se att spelarna inte ger upp i det här läget utan istället visar att man verkligen vill vinna den här matchen. Några minuter före slutet kommer så 3-4 till BSK genom ett nytt  mål av Sterner efter fin passning av Tim och där såväl Aldin som Sebbe Lind tar med sig spelare bort från bollhållare och Sterners yta.

Sammantaget en riktigt bra match för oss där vi är extra nöjda med första halvlek. I andra blir det många byten och några spelare blir också märkbart trötta vilket inte ger ett så tacksamt läge för de som kommer in, dessutom i vissa fall på lite ovana positioner. Bra att ändå komma igen och till slut vinna matchen. Mörlin var kung på mittfältet och matchens klart bästa spelare. Många andra som också gör bra insatser men ett extra tack till Magnusson som gjorde comeback i kassen då Maik är skadad. Mycket bra insats i målet, särskilt med tanke på förutsättningarna.

Laget: Magnusson, Kimse, Ludde, Dennis, Ivar, Mörlin, Pecheo, Sterner, Flores, Rebbe, André, Aldin, Tim, Basse Lind, Hayes