Lagseger genom stark vändning!

Onsdagsmatchen som kommer när vi på träningarna innan känts lite "på gång".

Vi börjar matchen klart bäst och tar ett tydligt kommando om spelet. Deniz får ett tidigt friläge men skottet går tätt utanför stolpen. Allt eftersom jämnar spelet ut sig och när vi inte gör mål på våra chanser kommer så småningom nästan ofrånkomligt 0-1 till BP på en kontring. Ett av flera tillfällen där vi lite onödigt ger bort bollen på väg framåt och där mittbackarna missar att en ska ta djupet bakåt. 0-2 kommer sedan på en hörna där en spelare missar att hålla sin spelare, vilket vi annars blivit bättre på senaste tiden. Resultatet står sig halvleken ut men speglar inte matchbilden även om det på intet sätt var oförtjänt. Fotboll handlar om att göra mål och hindra motståndarna från att göra detsamma. På det hela taget var vi ändå ganska nöjda med spelet i första halvlek. Små detaljer att justera som lite större marginaler och ett större tålamod i anfallsspelet och ett tydligare speldjup i försvarsspelet med bättre täckning bakom pressande spelare.

ALLA i laget  kliver in med en imponerande inställning i andra halvlek och lyckas också göra precis det vi kom överens om i halvtid. Med Kasper som mittback får vi också ett annat lugn i uppspelsfasen och BP får nu mest ägna sig åt att jaga boll. 1-2 kommer genom ett distinkt avslut av Dawod, fint framspelad av Tobbe K. 2-2 efter en kantlöpning och avslut vid bortre stolpen av Linus, åter efter fin framspelning av Tobbe. Deniz forcerar in 3-2 på nick efter inlägg av Dawod och avslutar också målskyttet efter en soloprestation med tungt avslut som ger 4-2. Frustrerade och trötta BP-spelare ägnar sig mest åt tröjdragningar medan BSK fortsätter vända spel och vårda boll och alltid ta sig hem på rätt sida.

Stor eloge till alla kämpande BSK-spelare som visar att moral och tålamod räcker långt. Extra eloge till Nesto som tar målvaktsrollen och gör det jättebra. Vilken tur att vi har en mittback som är så bra också i målet när nu Tobbe är skadad och Monta varit borta en tid!

Spelarna visar idag att inställning och disciplin kombinerat med en vilja att göra sig spelbar och ta löpningar i djupled räcker långt. BP visade i perioder upp ett bra och passningsorienterat spel och hade allt som oftast goda intentioner i sitt spel även om tröjdragningar var lite för vanligt förekommande. Nu räckte det inte mot lagmaskinen BSK som idag malde ner motståndet bit för bit.