Lite punkter från vår rundtur på Solvalla med omnejd

 

  • L&L parkeringen har inga rutor, man släpper in en och en och behöver lotsa in bilarna i rader.
    Varje rad med bilar behöver ha 7 meter till nästa rad för att kunna backa ut och lämna parkeringen.  Adress är: Banmästarvägen (travplan). Kostnad 100:-/bil
    Från denna parkering har man närmast till entrén Spångaentré.

 

  • Ridhusparkeringen har heller inga rutor, man släpper in en och en och behöver lotsa in bilarna i rader. Samma system som ovan. Adress: Sulkyvägen. Kostnad 100:-/bil
    Närmast ingång är Spångaentrén

 

 

  • Restaurang/entré parkeringen har färdiga parkeringsrutor. Två insläpp vid denna parkering.
    Bredvid ligger personalparkeringen där Mia eller Maria står från kl 7:00 och går sedan över till att ha ett övergripande arbete.  Adress till denna parkering är Travbanevägen.
    Närmast entré är restaurangentrén eller huvudentrén där det kommer vara mest bemanning. Har man specialinbjudan kan man gå in vid festvåningen precis mittemot parkeringen.
    Kostnad 100:-/bil

 

  • Bällsta allé är en äng där inga rutor finns. Här behöver man lotsa in bilarna i rader. Parkeringen ligger efter byggbodarna på vänstersida och stäcker sig så långt det går innan dike. Denna parkering blir förmodligen inte full så skapa lite kortare rader och fyll på längre bak vid behov. Dessa får promenera längst med vägen till huvudentrén. Adress är Bällsta allé 14-8. Kostnad 50:-/bil
  • KL 06:00 kommer Maria eller Mia att träffa ansvarig kontaktperson Anders Lejdeborn vid L&L parkeringen för att ta emot växelkassor, västar, parkeringsbiljetter och redovisningsblankett. Vi får även allt material till Ridhusparkeringen.

 

  • Kl 07:00 träffas de som ska jobba på Restaurang entré parkeringen Anders för att ta emot ovan.

 

  • Kl 09:00 träffar de som ska jobba på Bällsta allé parkeringen Anders för att ta emot detsamma.

 

  • Under dagen kommer det vara mest tryck mellan 9 – 13 sen avtar bilarna. Vi ska sen lotsa dem ut från parkeringen när de ska hem igen. Medtag matsäck och mycket dricka som ni kan äta när ni får det lugnt samt kläder efter väder.
    Någon stol kan vi även rekommendera då det kan ev. kan bli lite dötid.

  

  • Sista man på varje parkeringsplats ska ringa Kristinga Bengtsson på tel 076-1040902 när bilarna börjar avta och man ska ge sig av. Då kommer vakter för att hämta dagskassan.
    Innan den överlämnas ska man räkna alla pengar och fylla i en redovisningsblankett där man skriver i antal sedlar i varje valör och antal sålda biljetter. Detta kan man förbereda under eftermiddagen och vid eventuell sen ankomst till parkeringen bara lägga till detta i redovisningen.

 

  • Solvalla har meddelat att om någon person är otrevlig eller tjafsar angående parkeringsplats eller betalning så ska vi hellre fria än fälla. Vi kan om det blir problem registrera reg.numret på bilen så tar de tag i detta senare. Vi ska göra allt vi kan för att så smidigt som möjligt undvika stopp och långa väntetider.

 

  • Om någon parkering blir full kan man ringa de ansvariga på respektive parkering och höra om det finns plats. Telefonnummer kommer  att meddelas till respektive ansvarig. Vi ska även skicka ner några killar för att meddela att parkeringen är full innan de svängt av de större vägarna in mot parkeringen för att förhindra stopp och röra runt parkeringarna och istället rekommendera annan plats.

 

  • För att komma in till L&L och Ridhusparkeringarna måste man passera en järnvägsövergång där det kan blir långa stopp och köer. För att förhindra att någon blir kvar på spåret kan man om man vid L&L parkeringen får köbildning skicka fram dem ca 100 m till Ridhusparkeringen för att få bättre flöde på bilarna.

 

  • Vi ska skicka ut kartor över parkeringarna till ansvariga för respektive parkering, Schemat över loppen så vi ser när det sätter igång och slutar.

 

  • På de parkeringar där det inte finns rutor ska vi lägga upp raderna som följer:
    Första raden mot kanten av parkeringen – fyll upp så långt det går.
    Nästa rad skapas 7 meter från tidigare bilar för att kunna backa ut och den fyller man på så långt det går, sen kör man en mittemot precis så det blir en dubbel rad och till sist längst ut mot andra kanten också där minst 7 meter från närmaste bil.

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

7 m

7 m

7 m

7 m

7 m

7 m

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

7 m

7 m

7 m

7 m

7 m

7 m

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

Bil

 

                       

 

 

 

 

 

 

Bifogar kartor.

Hör av er om ni har frågor, annars ses och hörs vi i helgen.

Må väl!

Mia