Trötta och belåtna efter en lång och rolig helg i Sandviken.

Vi deltog med fyra lag i årets Göransson Cup där matcherna i gruppspelet hamnade mer eller mindre samtidigt med varandra. Bra med tanke på logistiken, lite tråkigt då vi inte kunde heja på varandra som P02 är kända för. Även om hejandet inte vart lika kraftfullt som tidigare så tog nog P02 hem det förstapriset ändå trots att P05 gjorde ett försök att peta ner oss från tronen.

Med ett utdraget spelschema i gruppspelet så innebar det matcher sent fredag kväll/natt, lördag kväll och lördag kväll/natt något som killarna ändåå var lite spännande och roligt.

I den första omgången så vart det nästa jackpot för P02, men vi tappar en ledning 6-5 med kvittering för motståndarna i slutminuten i en av matcherna, synd. Övriga lag lyckas dra det längsta strået, spelet kanske inte är helt  övertygande i dessa matcher men så är det också första matchen i cupen och kanske lite nervöst. Det blir en rätt sen kväll där killarna efter dusch, stoj och nattmacka antagligen inte sover förren efter 2:00......

Lördagen inleds med sovmorgon, men vid 8:00 är nog samtliga vakna och redo för frukost. Killarna för frihet under ansvar och får på förmiddagen röra sig fritt för att samlas vid lunche, något som killarna skötte bra. Efter lunchen tog ett par föräldrar med killarna på bowling för att komma bort lite från cup-livet. Efter bowlingen kunde man vila om man ville innan middagen. 

På kvällen var det dags för omgång 2 och i den omgången vart det lite blandad kompott. En del av lagen får upp ångan rejält och börjar spela väldigt fin fotboll, en del andra har problem med fokus innan matcherna och glömmer både matchtröjor, toalettbesök mm innan matcherna. Något att förbättra till nästa gång. Till den sena matchen på lördag så är fokus faktiskt förvånandsvärt bra bland alla lagen. Trots det så förlorar BSK 2 sin sista match mot ett för dagen bättre lag. Fina insatser ich ett par mål varvas med att man ger bort bollen till motståndarna vid några tillfällen som utnyttjas effektivt, men tyvärr slutspelat för BSK 2 denna gång. Två av lagen öser p åoch vinner sina grupper. I grupp D spelas det gruppfinal mellan BSK 4 och Valbo, inför den sista matchen har man samma poäng, samma målskillnad och exakt lika många gjorda och insläppta må. Vid ett oavgjort resultat blir det lottning. Det blir givetvis oavjort med lottning som följd. Även om Fröberg försökte tjuvkika när han skulle dra lotten så förlorar vi lottningen. Sen kväll igen, men denna kväll somnar killarna in lite snabbare.

Slutspelet inleds på förmiddagen med 1/8-finaler. Här tar sig alla tre lag vidare till kvartsfinaler, två komfortabla segrar, en stenhård batalj som till slut vinns med 5-3.

I kvartsfinaler skulle det bli tuffare och vi åker ut med två av lagen där hemmafavoriterna Sandvikens IF skulle bli för tuffa i ena matchen och där Österåker slår ut det andra laget. BSK 3 öser på i slutspelet och vinner med hela 6-0 mot VP (Vindhemspojkarna, Uppsala). Dags för semifinal och även denna går förvånandsvärt enkelt, vinst med hela 9-0 mot Gävle GIK.

I finalen var det dags för IFK Österåker som spelat väldigt bra hela turneringen. Det vart en väldigt tät och jämn final med två lag som visade på bra tålamod i både anfalls och försvarsspel. IFK är dock lite mer skolad i inomhusspelet och vinner denna final rättvist även om vi inte hade bett om ursäkt ifall vi lyckats dra det längsta stået denna match. Matchen slutar till sist 6-3 till IFK Österåker som värdiga vinnare.

Vi tackar värdarna Sandvikens IF, motståndare, domare, föräldrar och alla BSK supportrar för en härligt helg!