Mycket tung inledning på denna cup. Men avslutningen var mycket bättre

Ankomst på fredag kväll till Kristinehamn och incheckning på vandrarhemmet (gammal militäranlägggning) tillsammans med övriga lag.

Lördagen börjar med promenad till den superfina inomhushallen och match mot Jarlaberg. Vi har som mål att få förståelse och "hitta rätt" i vårt 9-manna spel under cupen. Inför den första matchen vet vi att det är svårt att ställa om från inomhusspel till vanlig fotboll och att man kan ha lite problem med de tekniska momenten i pass/tillslags situationerna. Matchen slutar med 1-0 förlust och där spelet inte alls var det bästa, de sista 5-7 minuterna känndes det dock som att vi var på gång.

Därför kändes det som om att killarna verkligen skulle plocka fram det där lilla extra mot FBK Karlstad i  kvällsmatchen. Laddningen och humöret kändes på topp, tyvärr vart det total kollaps i vårt spel och siffrorna 5-0 talar tyvärr sitt tydliga språk...... Härlig genomgång med killarna efter matchen där vi tillsammans hade ett bra snack om hur vi kan förbättra oss till morgondagen. Nya tag imorgon.

Tidig morgonmatch med start 8:00. Precis som gårdagen kändes killarna laddade, skillnaden nu var att spelet satt som en smeck under matchen och vi lyckades med spelvändningarna och i och med det också med framspelningarna. 4-0 seger och allt kändes bra, tyvärr tog föräldrarna sovmorgon och missade cupens bästa match. Medgångssupportrar hävdade Jimmy ;)

Sista matchen i gruppspelet mot IK Eker från Örebro slutar med 2-1 vinst och spelet var godkänt. Det gick lite för lätt i vissa situationer i denna match vilket gjorde att killarna glömde bort att vända spelet och istället vart spelet rakt. Men en komfortabel seger där vi egentligen aldrig var hotade, Amir får chansen att sätta en straff i slutminuten men missar tyvärr.

I efterhand kan vi också konstatera att motståndet i vår grupp var riktigt bra vilket vi kanske inte trodde på lördagkvällen. Både FBK Karlstad och Jarlaberg tar sig vidare till semifinal, FBK Karlstad spelar sedan final mot de suveräna vinnarna IFK Göteborg som slog ut Jarlaberg i semifinalen. 

En väldigt trevlig cup med trevligt och proffsigt bemötande av arrangören IFK Kristinehamn i en superfin inomhushall där vi får ett eget omklädningsrum under hela helgen och dessutum med grym matta. Lördagens hack i skiva är glömt, i söndagens matcher bevisade vi att vi kan spela 9-manna fotboll.