Avancemang till slutspel även i P15 SM klassen för futsal efter fina prestationer i Tyresöhallen.

En härligt kväll i Tyresö som avslutades med topprestation och stor glädje efter en avslutande seger mot IFK Lidingö som innebar avancemang till slutspelsrundan.

Vi pratar ofta om bra prestationer, inför gruppspelet visste vi att det skulle krävas väldigt bra prestationer för att gå vidare från gruppspelet från den på förhand tuffaste gruppen.  Extra kul att grabbarna då, i ett pressat läge plockar fram det bästa i sin fotboll.

I den första matchen mot IFK Österåker som har en väldigt bra 02-kull började vi väldigt nervöst. Matchstarten var inte den bästa och vi hamnar efter någon minut i 1-0 underläge på ett avslut som vi normalt inte skall släppa till. Efter hand kommer vi dock in i machen och kvitterar halvägs in i matchen, efter kvitteringen tar vi över mer och mer och skapar en hel del chanser där vi med rätt effiktivitet borde satt något mål. Istället ställer Österåker om och kan gå runt en av våra försvarare och i dålig vinkel sätta 2-1, ett onödigt baklängesmål. I den sista minuten kommer även 3-1 av Österåkers "tank", Andreas Räisänen. Kom ihåg vart ni såg namnet först, den killen kan ha en riktigt bra fotbollsframtid.

Inför den andra matchen mot Sköndal var nerverna borta och det märktes direkt. Spelet var lysande och målen 1-0, 2-0, 3-0 och 4-0 trillade in i en jämn takt blandat med lite "show".

Inför den sista matchen mot IFK Lidingö så var förutsättningarna att båda lagen hade 3 poäng, vi hade dock målskillnaden på vår sida och skulle gå vidare med ett oavgjort resultat. Detta skulle bli en väldigt bra match. Vi kör igång matchen på ett föredömligt sätt med härlig rörlighet och med fina löpningar utan boll, dessvärre tar Lidingö tar ledningen efter några minuter. Detta avskräcker dock inte killarna som fortsätter att pumpa på. Halvägs in i matchen kommer kvitteringen vilket i sin tur gör att Lidingö nu blir lite stressade och vill framåt. Med fem minuter kvar sätter vi ledningsmålet och ytterligare någon minute senare gör kapten Isac 3-1 och det känns bra, speciellt som vi spelar grymt.... Lidingö orkar dock reducera med några minuter kvar men vi dunkar in den sista spiken i kistan ordentligt när både 4:an och 5:an kommer och avancemanget till slutspelet blir säkrat.