J15 lyckades gå hela vägen i Rosvalla Cup och fick avsluta säsongen med att höja pokalen.

Efter en lyckad vårsäsong med bra prestationer och med vinst i Arvika Cup så har höstsäsongen varit betydligt tyngre. Ett par bra prestationer har det dock bjudits på under hösten, men dessvärre även ett antal oförklarliga bottennapp vilket givetvis påverkat poängskörden. Men som helhet är vi nöjda med årets säsong, speciellt med avslutningen i Rosvalla Cup.

Gruppspelet inleddes mot Hallstahammars SK vid lunchtid och vi hade som mål att lufta alla utespelare i 16+2 truppen denna match. Det skulle visa sig att vi var numret större är Hallstahammar och vi kunde vinna relativt enkelt med 4-0 i premiärmatchen och dessutom fick alla speltid.

I matchen efter väntade Trosa Vagnhärad SK, ett storväxt och fysiskt lag. Till denna match valde vi att testa en 3-5-2 uppställning. Experimentet vart inte helt lyckat då våra forwards vart lite bekväma och stillastående samtidig som vi inte fick ut bollen till våra yttrar, istället hamnade bollen centralt i plan där många spelare befann sig, grötigt… Vi hamnar dessutom i underläge 0-1, men kämpar vidare och kvitteringen kommer till slut. I slutet lyckas vi även göra 2-1 när Simon modigt sätter fram huvudet före en utrusande målvakt, riktigt mycket vilja och mod som belönas med att bollen rullar in i målet.

Sedan var det dags för Södertälje FK, ett lag som hade sett bra ut tidigare på dagen. I denna match plockade killarna antagligen fram den bästa fotbollen som presterats under året med ett imponerande bollinnehav med kombinationer, crossbollar, instick och en rad fina avslut. En match där man som tränare bara stod och njöt av fin fotboll. Matchen slutar till slut 2-0, som kunde varit betydligt mer. Välförtjänt vinst som dessutom berömdes av motståndarnas ledare, trevligt.

I den sista matchen i gruppspelet stod Reymersholms IK på andra sidan. Efter en något trög start med ett baklängesmål på en hörnvariant gör vi lite positionsändringar som medför att vi för ett större bollinnehav och därmed tar över matchen något. Till slut kommer både kvittering och ledningsmål och vi visar ett stort tålamod som gör att vi till slut spelar hem denna match.

Full pott i gruppspelet gav oss fördelen att möta grupptvåan i den andra gruppen, Finnspångs FK. Motståndarna skulle visa sig ha ett väldigt bra försvarsspel. Trots stort bollinnehav så lyckades vi inte skapa bra avslut, utan istället tar vi avslut från lite fel ställen. Vi hamnar i underläge med 0-1 efter en hörnvariant där vi är passiva. Vi fortsätter spela med ett stort bollinnehav och snackade ihop oss efter halvtidsvilan om att bli lite ”giftigare” i avsluten, till slut kommer kvitteringen och vi fortsätter att gå mot vinst men bollen vill inte in trots ett par riktigt bra chanser. Istället blir det straffdrama.

Bäst av tre och Finnspångs FK är kliniska i straffarna, BSK’s straffar är kanske inte lika bra, men sitter… Shootout där båda lagen sätter straff nummer 4, straff nummer 5 kniper sedan Gabbe och dags för Max att kliva fram för att ta sista straffen. Pang, stenhårt upp i vänster kryss med vänsterfoten och vi får bevittna en mycket fin straffspark med tillhörande segerjubel.

Sedan dags för final. Ännu en gång stod Trosa Vagnhärad på andra sidan. Denna gång skulle vi spela betydligt bättre än i gruppspelet och bollinnehavet är stort. 1-0 målet kommer efter fina kombinationer och en vändning ut på vänstersidan där vi sedan trampar runt för att passa in bollen snett inåt bakåt med ett kliniskt avslut, ett vacker fotbollsmål. Efter ledningsmålet så pratar vi om att fortsätta spela offensivt i halvtid, men under den andra halvleken kliver motståndarna på hårdare och vinner en del närkamper för att sedan sätta långt. Det blir aldrig riktigt farligt på långbollarna då mittbackarna Victor och Isac med hjälp av defensive mittfältaren Danne har full koll. Det hettar till ett par närkamper under slutet men vi behåller lugnet och känns aldrig riktigt hotade, man stod nästan och njöt…

En grym helg med härliga killar som avslutar säsongen på ett fantastiskt sätt!