Läs om... Intressanta serieupplösningar, Fotbollsskolan del 2, ny hemsida på gång, fullmatat kursupplägg för ledare, LOKAK-redovisning och mycket mer!

Målsättningar i sporten fotboll kan ha många olika dimensioner. För spelare kan det handla om allt från att komma tillbaka från skada till att få sätta det avgörande målet i en avgörande match – och allt däremellan! För ett lag likadant; att känna att man som kollektiv tagit steg i rätt riktning utifrån sina förutsättningar, att omvandla prestation till så småningom mätbara resultat.

Vårsäsongen avslutades på ett nästan magiskt sätt för vårt A-lag och är kanske ett bra exempel på hur ett målmedvetet arbete såsmåningom kan löna sig. Att i ett tufft tabelläge släppa in ett baklängesmål i den första matchminuten, i den sista vårsäsongsmatchen mot en av förhandsfavoriterna till seriesegern, Österåker - dessutom på hemmaplan – kan få vilket ungt lag som helst att tappa allt vad mod heter. För BSK:s del verkade det dock få motsatt effekt! Här plockade man istället fram det spetsiga spel som sakta men säkert blivit ett gul-grönt signum under senare delen av våren. Och att sedan till slut - efter nästan en hel spelad match! - kunna kvittera OCH dessutom avgöra är precis det kvitto som behövs för att hitta rätt energi för att sommarladda. Avslutningen av Iljas Ahmedov på ett upplyst Bipen inför nästan 200 åskådare i den 91:a minuten var nästan magisk! Rätt upp i krysset. Och den glädje som utspelades i omklädningsrummet efter match var både genuin och fullständig.

Iljas Ahmedov ställer sig för övrigt i raden av spelare från BSK Herr- och Dam med Landslagsuppdrag. Aktuella är Julia Ekholm (grattis till EM-silver) och Emma Böhlander. På Herrsidan var Elliot Lindberg för några år sedan kapten i P15-landslaget och Sebastian Söderberg med i den första Landslagsdraften. För Iljas del handlar det om Landslagsspel i U21 under augusti månad – men inte för Sverige, utan för Kazakstan! Hemsidan önskar ett stort lycka till och utlovar fler rapporter.

För alla de andra c:a 50 serieanmälningar BSK ställer upp med i år finns naturligtvis inte utrymme att i detalj (här och nu) rapportera om. Men några axplock ska vi göra, men först lite av vad som väntar runt omkring fotbollsplanerna i höst:

Hela föreningen Bollstanäs SK kommer efter sommaren att initiera en helt ny hemsideslösning. Samtliga lag och samtlig kringaktivitet finns då att hitta under Sportnik-flagg. Grundstommen är under uppbyggnad, men finns faktiskt redan nu att tillgå. Du hittar den för hela klubben via denna länk och för Herrfotbollen specifikt genom att klicka här. Nuvarande sida (www.bsk.nu) ligger tills vidare kvar parallellt i och med för året redan initierade funktioner som exempelvis fotbollsskola, nyrekrytering, medlemshantering och diverse anmälningsforum.

LOKAK är den rapportering som handlar om ett lags samtliga aktiviteter under ett år. Redovisningen sker halvårsvis och det börjar bli dags att sammanställa vårens sammankomster. För alla klubbens sektioner – så även Herrfotbollen – är just LOKAK den i särklass viktigaste intäktskällan och därför är det av mycket stor vikt att alla lag rapporterar så väl som möjligt och i tid. Mer om rutinerna i kommande mail, men för den som behöver finns LOKAK-filen att ladda hem genom att logga in på bsk.nu, klicka på BSK Info och därefter leta reda på LOKAK i filträdet.

Fotbollsskolan kickar igång del 2 mellan den 12-16 augusti. På förmiddagarna gäller deltagande för årskullar 2008 upp till 2002 och för eftermiddagarna 9-mannacamp för åk 2001 och 2000. Mer info och anmälan finns att tillgå härifrån. Tilläggas bör att en detaljerad information till alla deltagare skickas ut per mail i skiftet juli/aug samt delges även via hemsidorna (bsk.nu & Sportnik).

BSK Herrfotbolls kursupplägg är fullmatat under hösten. Förutom förbundskurserna (i år även BAS-2!) även reviderade interna fOcus-kurser, bl.a. en tidigarelagd ’Inför 7-manna’ gällande tränare (ledare) i årskull 2004. Se alla kurser, läs om dem och anmäld dig här!

Och så återgår vi då till de utlovade lag- och kullrapporterna, alltså de som finns under vårt seniorlag:

SR1 handlar om seniorspel i den högsta Stockholmsreservserien och har visat sig vara precis så tuff som vi önskade innan kick-off! Lagen är till stor del hämtade från diverse div 2-klubbars trupper, vilket till stor del innebär spelare som har ambitioner på att ta sig in i respektive klubbs ordinarie startelva. Till en början en mycket tuff uppgift för ett junior-/seniorbetonat BSK och man fick inledningsvis en kvartett matcher som alla innebar att bita i gräset. Vartefter växte dock gänget in i det hela och ligger inför höststarten på tredje plats i en något haltande tabell. Klart över förväntan! Miljön i SR1 är precis det som våra rookies behöver för att ha förutsättningar att ta klivet till en seniorverksamhet. Prio 2 efter A-lagets division 3-spel.

Nästa ”hack” är vårt Pojk-Allsvensklag, BSK PA-U17. En trupp bestående av spelare födda 96, 97 och 98. Efter halva serien spelad så är gul-grönt med i det getingbo som slåss om (endast) två kvalificeringsplatser till nästa års Pojk-Allsvenska (PA). Endast 4 poäng upp över det åtråvärda strecket skiljer. En klart spännande höst väntar alltså!

Lite vid ”sidan om” priostegen så håller vårt farmarlag (HFF) till i div 7. Man har förmodligen den bäste tränaren (Lasse Lindvall), antagligen de bästa spelarna och klart mest bollinnehav bland konkurrenterna i seriespelet - MEN man gör inte (tillräckligt med) mål! Och den spetsen är ju förstås avgörande i sporten fotboll. Just nu parkerar man i seriens mittenskikt och endast en formidabel höstspurt kan nog få BSK med bland kombattanterna till seriesegern. Å andra sidan har Bollstalagen allmänt sett en viss tradition att vara starka på den andra halvan av spelåret, så även HFF. Hoppet finns! Nämnas bör att laget sedan hösten 2012 etablerat ett visst samarbete med C-laget. Riktigt bra utfall hittills.

Apropå tuff vår så har P97-truppen haft det svårt att hitta rätt ”melodi” i både P17-elit och P16-div 3. Inte för att läget på något sätt är prekärt utifrån resultatmässiga målsättningar, ingen har ju heller kalkylerat med att man skulle slåss om någon tätplacering. Nej, då har det mer handlat om att man inte hittat sin lagidentitet (”vilka är vi”). Utan att gå in på detaljer så handlar det om att teambuilda och hitta tro på det man gör. En process som nu inletts och som har sin fortsättning i början av augusti.

Årskull P-98 är inne i en slags ombildningsfas. Med spelare som gått vidare till PA-truppen så får det helt enkelt ta den tid som krävs för resterande gäng att hitta (utökat) ansvar och roller. Minns årskull -91 som var i exakt samma läge i P15, för att till P16 få ”släppet” och gå ända till S:t Erikscupsfinal. Om och hur P98 klarar detta står nog skrivet i stjärnorna, men i årets (två) seriespel så går allt enligt plan – fast visst önskar sig nog alla en större effektivitet i förvaltningen av målchanser!

P-99 och P-00 har under våren inlett ett allt större samarbete över kullgränserna. Ett flertal spelare ur P-00 deltar i P14-seriespel och kullarna tränar ihop nivåindelat (minst) en dag i veckan. Vad gäller P-99 så deltar man i tre seriespel och har haft det tufft, framför allt under vårens spel i P14-elit. En viss optimism kan dock skönjas i och med den för våren avslutande segern mot Vasalund i en krutröksdrabbad match. Fågel Fenix under hösten är inte en helt orealistisk metafor! P-00 går dock som ”tåget”. Bra fotboll och ledning i näst högsta serien i P13, 9-manna! I skrivande stund är man nere i Skövde och spelar Skadevi Cup. Senaste rapport gör gällande att man nu är klara för A-slutspel. Lycka till!

Apropå cuper så Bollstanäs i väg på många håll runt landet i sommar. Aros ett exempel nu, Hudik ett tidigare och Gothia (v.29) ett senare. Hemsidan återkopplar med rapporter vartefter.

När det gäller våra 7-mannakullar, i år P-01, -02 och -03, så spelar man i den relativt nyinrättade Sanktan-”kostymen” med tre nivåindelade seriesystem UTAN resultat- och tabellrapportering. Samtliga tre kullar idkar nivåindelade tränings- och matchmiljöer och utfallet kan sägas vara riktigt bra – speciell skjuts gavs verksamheten när vår ny-gamle 7-mannainstruktör Mats Rönnerstedt återvände till klubben.

5-mannalagen är både många och dignar av spelare! Årskullarna är P-04, -05, -06 och -07. Sammantaget handlar det om nära nog 400 aktiva och en stor mängd tränare/lagledare. Massvis av fotbollsglädje och utveckling där klubben sätter stor vikt vid en god ledarutbildning (se ovan). Nämnas bör årskull P04 som nu inleder en process mot att slå samman kullen under hösten. Här väntas både planeringsträffar och föräldrainformation. …och så får vi inte glömma vår nya kull, P-08, som inleder sin nyrekryteringsträning med start helgen efter Allhelgona. Information om anmälning och annat matnyttigt kommer att finnas tillgänglig från skiftet aug/sept.

PS. Titta gärna in på Herrfotbollens facebook-sida. Nu över 400 medlemmar och alltid rykande färska rapporter och bilder! Länk: https://www.facebook.com/groups/bskherrfotboll/