Hallsberg Cup

2010 års Hallsbergs cup spelades i både regn och sol. Vi var 15 st...tjejer som spelade cupen.

Cupens mål var för vårt lag att sk lufta alla våra spelare. Inriktningen var att alla skall få möjlighet att visa sig med förtroende från ledarna.

Vi vinner 2 matcer och förlorar 3 matcher. Vi blir utslagen direkt i B-Slutspelet av Heid (som senare vann B-Slutspelet). 

Vad kan vi dra för slutsats av våra prestationer i denna cup:

1. Alla aktiva fick komma igång.

2. Vissa av våra spelare utvecklades mycket bra. Några spelare tillbaka efter skador och några spelare ovan sin roll på planen

3. Vi hade en låg nivå på vårt anfallsspel. Skyttet och genombrott var på låg nivå.

4. Försvarsspelet var bättre än anfallsspelet men höll också en låg nivå.

5. Målvaktsspelet var mycket bra.

6. Gruppen fungerar bra. De spelare som tillkommit i laget bidrar med positiv energi socialt. Gruppen skulle dock kunna utvecklas ännu mer. Trivseln är dock hög.

 7. Att vi inte skulle vara på en hög spelmässig nivå var planerad. Vi har haft ledigt och inte fokuserat våra träningar på spelsituationer. Fokus kommer att ske på styrka hela juni till augusti.

8. Vårt lag bygger på lagspel vilket kräver samträning. A-finallagen har mer skottsstarka spelare där enskilda individers styrka ock skotteknik ger resultat. 

9. Moralen hög eftersom få spelare gnäller under match. Det finns dock negativa kommentarer och reaktioner bland några spelare som måste förändras. Negativ grundsyn samt reaktion sänker bara ett lag. Positiva tankar bidrar istället till utveckling och ny energi.  De flesta av spelarna kämpar stenhårt hela tiden på match. 80 % av matcherna gör alla det. Men några blir lite sk lata ibland i hemspringet.  Det gäller att alla för en , en för alla.  Laget blir bara bra om alla bidrar. 

 

Laget kommer nu att fokusera mycket fysiken, styrka och kondition. Eken Cup och Partille Cup är en del i försäsongsträningen för att nå hög nivå i september månad. Jag är dock mycket övertygad om att vi kommer att komma i mycket god spelmässig form till seriestarten. Det gäller nu att vi alla ser till att vara med på allt iperione juni-augusti. Missar vi denna försäsongsperiod kommer vi att få svårt att hämta igen detta senare under säsongen.

Fredagarna och Söndagarna är oerhört viktig att vara med på. Problem med skador på vissa delar av kroppen är inget hinder att träna andra delar av kroppen. Jobba verkligen för att vara med på dessa träningar.

 

Häls

 

Stefan