Hej tjejer

Vi startar äntligen vår träning igen nu på måndag, En säsong som kommer bli kul med spel i Juniorelit, SM-Spel för juniorer, Göteborg Cup, BSK-läger.

Sedan är inriktningen att vi skall kunna åka till Lund för att spela Lundaspelen mellan annadag jul och nyårshelgen. Det är världens största inomhusturnering. Vi har också ett mål att åka till spanien eller italien i sommar. Kanske skall vi spela Åhus.

Lundaspelen, Italien eller Spanien och Åhus måste börjas att jobba för det har vi inga pengar till ännu.Föräldrarmöte med oss spelare och ledare behövs.

Idrottsbidrag

Det är någonting som kommer att bli verklighet i år. 14 spelare har accepterat att följa upplagd träningsplan och att avstå från alkohol och tobak under säsongen. Träningsmängden är 4 ggr/veckan varav 1 dag är styrketräning. Under augusti månad gäller 5 ggr/veckan. Vajre spelare kommer få ett bidrag på 2 000 kr per säsong.

 

Sammanfattning säsong 09/10 

Resultatmässigt vår bästa säsong någonsin. Segern i Kopparcupen som är Sveriges sjätte största cup var höjdpunkten tillsammans med slutspelet i Stockholmsserien. Vissa resultat gick helt åt andra hållet. Tänker på Stockholms Cup är vi bara förlorade, det var i september månad. SM-spelet är väl OK att gå till Steg 3 men spelet i det tredje steget var inte bra. Spelet lossnade i och med Kopparcupen. Vårsäsongen var riktigt bra.

Jag tycker annars att året har bestått av följande:

1. Korsbandskada och korsbandsrehabillitering. 2 av de flitigaste och träningsvilliga spelarna har haft korsbandsproblematik, Alida kom tillbaks under hösten efter en lång rehabilitering men tyvärr drabbades Maria av korsbandsskada under senvntern.

2. Otroligt många sjuka i influensa, magsjuka.

3.Flera nyförvärv så gjort sig hemmastadda. Josephine B, Amanda E, Louise, Lova, Amanda J, Cecilia, Ida

4. Susanna och Josefine A har kommit tillbaka efter 1,5 säsongs frånvaro.

5. Slutat, Alexandra, Mikaela ar tyvärr slutat spela handboll.

6. Lova och Amanda E har varit skadade mycket. Glädjande verkar det fungera bra för Amanda nu. Lova är också frisk.

 

Försäsongen 10/11

Vi har spelat 3 cuper. Resultatet har inte varit så bra men däremot har målet att finna en harmoni i truppen för att känna trivsel och lagkänsla lyckats.

Vägen att nå trivsel har inte varit spikrak, men alla vi spelare och ledare har jobbat för varandra vilket Partille Cup gav klart svar på.

Jag tror att detta har varit bra. Nu blir det en satsning med fokus på resultat i Göteborgs Cup. Partille Cup skall ha varit grunden för att laget är i harmoni nu. Är det negativa känslor inför säsongen så skulle jag vara glad om vi jobbar för att det skall bli bättre i augusti. Calle kommer tillbaks vilket jag välkomnar han har varit saknad.

 

Augusti 2010

Det kommer att hända en hel del i augusti, Jag kommer att dela en träningsplanering till allal spelare och ledare nästa vecka. Några stora saker börjar med.

1. Tråkiga saker börjar jag med så de bli klar. Som alla vet så slutar Elise och Esther. Båda går till Skånela. Dessa tjejer har varit BSK. Jag vill lyckönska dem i Skånela. Esther komer att spela i en av Sveriges Bästa 94-lag och Elise skall spela med Damlaget i det anrika Skånela. Emelie Vestman kommer tyvärr också att lämna oss för att spela med Täby:s 95:or. Emelie har känt att ålderskillnaden har varit för tuff för att möta 93:or. Nu när vi skall spela mot 91 och 92:or känner Emelie att det är bättre utveckling för henne att spela med tjejer i samma ålder. Emelie har varit och är en guldtjej, aldrig gnäll, tränar jämnt och är en mycket snäll och trevlig tjej. Här hoppas jag också att det blir ett bra utvecklingssteg för Emelie i Täby.

Jag vill att ni tre tjejer, Esther, Elise och Emelie alltid har möjlighet att komma tillbaka om ni saknar oss.

 

2. Roliga saker. 2 st nya tjejer kommer att börja att spela med oss. En är än gammal bekant och det är Thea Åkerblom. Hon kommer redan under nästa vecka på tisdag eller torsdag. Den andra tjejen är Olivia Dahl från damlaget. Olivia kommer att träna med oss och damlaget samt att även dubbla i spelet.

Olivia kommer den 16/8.

Thea och Olivia är jättevälkommen

Den 16 eller 17 eller 19 kommer 2 st till spelare att provträna med oss. Inga namn kan lämnas ut. Men det är kul att det kommer fler spelare. 

Ytterligare 2 spelare är intresserad av att spela med oss. När de kommer är inte bestämt ännu.

 

3. Jag har nu pratat med alla er spelare utom Cassie, Madde, Isabelle och Jossan A. Har inte kunnat nå er. Vi är 18 st i truppen nu enligt följande

1. Alida

2. Cesse

3. Cassie

4. Jossan A

5. Ida

6. Amanda E

7. Amanda J

8. Josephine B

9. Louise

10. Natalija

11. Sanna

12. Maria

13, Isabelle

14. Leslie

15. Madde

16. Jennifer

17. Lina

18 Lova

med thea och Olivia är vi 20 st.

förhoppnings kommer ytterligare 4-5 spelare till vilket gör truppen mycket slagkraftig.

 

4. Ledarförändring

Tyvärr kommer Håkan C att sluta under hösten som lagledare. Magnus har också sagt att han vill sluta. Dessa herrar har gjort ett kanonjobb för detta lag.

Håkan C kommer att sluta i november.december.

Vi har dock värvat en mycket rutinerad lagledare till vårt. lag nämligen Peter Larsson. Han har varit med i väldigt många år i BSK Handboll. Peter har hjälpt mig mycket när Calle har varit borta under våren och sommaren. För mig har han varit ett bra stöd med sin erfarenhet om handboll och kunskapen om BSK. Jag välkommnar verkligen Peter som en i gänget.

 

5. Kalendern

 Jag kommer att skriva om träningar, matcher i kalendern. Där står också vilka som inte kan närvara på träningarna av olika saker.  

Vår första träningsvecka kommer följanda vara borta:

1. Cassie bortrest

2. Louise jobbar i avesta

3. Olivia bortrest

4. Cesse bortrest (kanske hinner komma på måndag)

5. Jossan B bortrest

 

Maria är inte tillbaka i träningsläge än. Maria kör förtfarande Rehab. Med Maria har jag ett jättetålamod,

Josephine Brottman kommer att bli borta en månad pga operation. Josephine beräkan vara tränings- och spelklar i mitten av september.

Vi kommer att bli cirka 12 - 13  st vår första träningsvecka. Andra veckan blir vi 15-16 st.

 

Styrketräning

Björn har ringt mig och sagt att de tjejer som vill komma ner nu på fredag kan komma ring gärna Björn före och tala om

Björns tfnr. 0730-459771

 

Hälsningar

Stefan