Handbollsvänner

Vi har nu avslutat en första etapp för säsongen 2010/2011,  Vi började att träna i augusti månad med brottning och skivstångsträning på schemat.  Naturligtvis har handbollen varit i fokusrummet. Inför denna säsong har vi fått Ida, Cesse, Elin, Olivia och Bea som nytillskott i vår trupp. Maria och Jossan B har tyvärr varit skadade. Jossan B är tillbaka nu medan vi får vänta på Marie ett tag till. Vi har förlorat en massa spelare. Elise, Esther till skånela. Madde, Jennifer har slutat, Louise till Avesta samt Emelie till täby. Dessutom så pausar Lova och Lina just nu.

Mao 5 nya spelare, samt 6 förluster och 2 vilande.  En stor omställning.

Träningarna har varit OK, det som stört mest har varit förkylningar. Spelarna har visat ett stort engagemang som jag tror bara blir bättre. De nya spelarna är mycket ambitiösa och har en proffsig inställning.

Vad har hänt i fösäsongsmatcherna. Vi började att möta Spårvägen samt enköping i 2 matcher. Stryk mot Spårvägen samt en vinst mot Enköping. Spelet såg bra ut för att vara i början av säsongen. Vi åkte vidare mot Göteborg Cup för att få möta mycket bra lag. Vi förlorade klart mot Önnered, Sävehof, Kroppskultur och Skövde. Matcherna gick i ett mycket högt tempo. Anfalls- och försvarsspelet var ojämnt. Inställning var dock kanonbra vilket höjer moralen och attityden i laget.

SM Steg 1

3 matcher och 3 förluster. Vad säga. Lördagens match mot hemmalaget Haninge var Ok. Anfallspelet och försvarsspelet var fortfarande ojämnt. Det kändes som vi kunnat vunnit men tyvärr förlorade vi med 3 bollar. Söndagens matcher var först mot Linköpingslaget Opal. De vinner med 6 bollar. Vi var också här med i matchen men har för hög felprocent i  olka tekniska misstag. Dagens sista match mot Gustafsberg blev resultatet alldeles var många bollar i differens. Spleran känns trötta och skall också så vara efter 3 tuffa helger med läger, cup och SM-spel.

Nästa helg behövs vila vllket skall bidra till spelglädje och fartfyllt spel inför seriestarten helgen därpå.

Vad behövs rättas till, ja många saker är det. Vi får gå vidare med ett steg i taget. Efter 2 års tidigare tröga säsongsstart vilket i slutändan innebar cupvinst och slutspel i serien så tycker jag att denna försäsong har varit bättre.

Jag tror på detta gäng och vet att de har en attityd som innebär att alltid komma tillbaka.

Jag vill ge de båda målvakterna (Alida och Cesse) ett särskilt tack efter tuffa försäsongsmatcher så har de fortfarande en attityd som brinner vilket gör att de kommer bidra till många positiva effekter för vårt lag framöver.

 

Nu kommer vi in i steg 2 fasen i vår säsong vilket brukar vara en mer positiv effarenhet för oss.

Markera också in sista helgen i oktober när vi för första gången spelar steg 2 i SM-spelet. Det skall bli jättekul.

 

Häls

 

Stefan