Förlust mot Skå och 2 förluster i Junior SM steg 2

 

Den första matchen mot Skå i Stockholmsserien var inte undertecknad närvarande, därav ingen kommentar.

Spelarnas kommentarer var att det var en riktig dålig prestation. 

 

Effekten av seriematchen var att spelarna samlade kraft för att förbättra sitt agerande både på och utanför planen.

En positiv träningsvecka med energi har gjorts för att vara så förberedd som möjligt inför SM-Spelet denna helg.

 

Junior SM på hemmaplan

För första gången spelades Junior SM i Damhandboll i Upplands-Väsby. 3 lag skulle göra upp om en plats. Skara, HK Opal och Bollstanäs.

 Dagens första match var Bollstanäs-HK Opal..

Vinsten gick till HK Opal med 27-18 efter 9-10 i paus. Första halvlek var jämn där Bollstanäs vann med 10-9. Energin och atackviljan var hög hos våra tjejer. Andra halvlek vann HK Opal klart efter att vi slarvat i anfallspelet med passning och löpvägarna. Atackviljan var också lugnare i ambitionen att spelar smartare och inte ha för bråttomt.

 Andra matchen vann Skara med 9 bollar mot HK Opal.  Skaras skytte avgjorde matchen. Skara hade 3-4 spelare på 9 meter med ett mycket bra skytte.

 Sen sista matchen var så förlorade vo mot Skara med 38-20 i paus 10-19. Vi spelade jämnt i 15 minuter då vi har 5-5 i matchen. Förvsarsspelet och missade målchanser brister vilket gör att Skara vinner sista 15 minuterna med 14-5. Andra halvlek så blandar vi med bar insatser men fortfarande med många missade frilägen och ett försvarsspel som brister i kommunikation och samarbete.  Skara är naturligtvis ett bättre lag just nu. De har många skyttar som gör många mål. Vårt lag och spel bygger mer på kollektivt och då måste alla delar harmoniseras och fungera tillsammans.

 

En positiv effekt var att Skaras föräldrar kom fram till oss ledare och var imponerad av vårt positiva engagemang och attityd. Vi kämpar hela vägen och gnäller inte. Visst finns det kvar vissa element av gnäll men det är väldigt få. Jag ser som ledare att det engagemang vi förändrade i veckan ger oss utvecklimg. Vårt motto är att våga testa gränserna och attityden att varje detalj i träningen är en utvecklingen som kan leda oss framåt mot en positiv framtid.

Spelarberöm. Vi ville och det gäller alla vilket jag tar med mig framåt.

 

Nu skall vi fortsätta den fortsatta utvecklingsvägen och satsa. . Match mot Rimbo på onsdag skall bli intressant.

 

Stefan