Ta fram en filt, koka en kopp te och sätt er i soffan. Det här blev långt.....

Gammal mot ung var dagens tema på stadshagen plan 2 där matchen mellan KFK - NIF utspelade sig. Vi fick ihop en 16 mannatrupp med ett par nygamla ansikten.

Kerim gjorde comeback och täckte upp målvaktsposten för den skadade Jocke Stockling och han gjorde det med bravur, iförd en målvaktströja som såg ut att vara äldre än våra motståndare. Mårten ”2Pac” Eidevall Gjorde även han comeback och slet på längs kanterna och gjorde livet jobbigt för NIF.

Matchen sparkas igång och NIF stormar framåt direkt med ett bitvis vägvinnande kortpassningsspel och skapar 2-3 hörnor. Men ganska omgående kommer vi in i matchen. Vi la djupledsbollar i luften längs kanterna för att komma bort från deras höga press och dessa missbedömdes gång på gång av deras backlinje och med lite tur så kunde vi fått lite vassare lägen på detta sätt.

20 minuter in i halvleken så ligger vi högre med laget och stressar våra motståndare till misstag och många rensningar ut över sidlinjen. Vi skapade många lägen under denna period som inte resulterade i något mål men vi fick med oss ett par hörnor. Ove gjorde som han brukar nu mer och lyfte in den perfekt till Olof som oturligt nog nickade bollen hårt i stolpen.

Efter detta så låg vi högt med laget och motståndarna var igenom ett par gånger och kunde med mer flyt fått in en boll. Men sista 20 var definitivt våra. Minns inte exakt men radar upp ett par Chanser som kunde/ borde resulterat i mål.

Olof var igenom men misslyckades med avslutet, Mattias kom fri men målvakten gjorde sig stor. Kim sköt hårt utanför i ett helt öppet läge som med ett lite enklare avslut från Kiminho förmodligen hade gett 1-0. Mattias Lobbade bollen över en utrusande målvakt men bollen gick över ribban. Conny lobbade bollen över och utanför mål. Olof två gånger om fick öppet skottläge på volley i boxen men skotten gick över. Ove fick ett öppet skottläge efter en lurig pass av Tom men skottet gick över. Olof kom först på en djupledsboll och petar den förbi målvakten som klipper benen på Olof och bli liggandes i smärtor, domarens åtgärd? Frispark till NIF. Jag vet att vi hade en boll som dansade på mållinjen med men kan inte minnas ordentligt men ni förstår nog vår ilska över att det stod 0-0 i halvlek.

Vi säger inte så mycket i halvlek då vi spelar bra och skapar chanser mer än att vi måste göra mål. Vi ville inte ha en repris från Oranje matchen där våra missar i första halvlek stod oss dyrt.

Sagt och gjort, medan undertecknad gick och letade bollar bakom målet efter skottkavalkaden som hade resulterat i ca 10  extrapoäng i amerikansk fotboll så pillade Tom in bollen i boxen till Mattias som kontrollerat rullar in 1-0 till KFK!

Matchen sparkas igång och bara ett par minuter senare så hade vi återigen etablerat tryck på NIF:s planhalva och Mattias vinner sin närkamp i boxen suger in bollen och rullar in 2-0! Vi har alltså en 2-0 bara ett par minuter in i andra halvlek.

Det som händer sedan är att vi sakta men säkert blir bekväma och t.o.m nonchalanta i vårt passningsspel och bjöd in våra motståndare i matchen. 20 minuter senare så ger NIF:s höga press utdelning, bollen spelas in från vänster in i boxen samtidigt som Conny blir fälld av deras spelare som tog emot passningen och rullar in reduceringen. Här omkring så är det virrigt i KFK. Vi blir oerhört stressade och tar många felbeslut, spelar kort i backlinje och mittfält när vi ska lyfta långt. Samtidigt som tröttheten gör sig påmind bland alla pigga unga NIF ben som trummar på.

Kvitteringen hänger i luften men allt eftersom så börjar vi vinna boll och skapa målchanser. Olof, Mattias, Kim turades om med att testa skott men deras målvakt knep skotten, utöver det hade Tom en riktigt bra frispark som skruvade sig runt muren, med lite mer höjd så hade den förmodligen gått in. Vi har här omkring en drös med hörnor. Den farligaste och det som borde varit 3-1 var när Tom lyfte hörnan långt till Olof som får till en fantastisk nick som satt stenhårt i mål från ca 10 meter. Men målet blåses bort då domaren tyckte att Olof var för hårdhänt mot deras back i momentet innan, personligen så tycker jag att det är mål men man är förstås inte objektiv.

Nu är matchen inne i sina sista minuter och vi har en viss press, Kim tar ett inkast som går fram till Tom. Tom tar emot vänder ut och in på två NIF spelare och viker in framför mål. Väl där visar han stor kyla och väntar ut målvakten och rullar retfullt enkelt in 3-1 till KFK. Direkt efter avspark blåser domaren av matchen och KFK:s andra 3 poängare är ett faktum!

Mycket bra spel bitvis av KFK, Varje lagdel gör en stark insats, Olof Kim kompletterar varandra utmärkt på topp och mattias hotar hela tiden i andra vågen från sin mittfältsposition, Tom gnuggar på kanten och är hela tiden inblandad i spelet.

Det enda jag har att klaga på är att vi måste sätta dit våra chanser som vi får, vi hade kunnat göra minst 5 mål bara i första halvlek mot ett naivt och orutinerat försvarsspel i NIF. Sedan så behöver vi jobba på att försvara en ledning som vi av uppenbara skäl inte behövt göra allt för många gånger under dom mörka år som varit..

Tyvärr så fick vi återigen en skada då Rickard landade olyckligt och bröt båtbenet i handen. Tråkigt för Rickard och tråkigt för oss. Rickard och Jocke missar definitivt nästa match men vi hoppas på att Jens är tillbaka till dess.

Ny match på onsdag och vem vet? Vi är inne i en bra trend som alla vet och om vi för en gångs skull kan få lite tur med domsluten så kan vi ge Qaran en match om dom 3 poängen.