Jag har märkt att matchreferatens vara eller icke vara hänger ihop med resultatet i matchen och så ska det förstås inte vara. Jag vill inte framstå som en medgångsskribent! Jag har avvaktat för att låta matchen sjunka in.

Direkt så visar Qaran att tipsen vi fått stämde bra in på deras sätt att spela. Deras innermittfält var dominant samt att deras yttrar var otroligt kvicka och tekniska. När deras kantspringare springer ifrån både Joel och Ove med boll så vet man att man ligger illa till. Vi försvarar oss så gott vi kan mot svepande krossbollar från backplats samt ett varierat kortpassningspel och inlägg. Vi har väldigt svårt att göra något av bollen då Qaran pressade oss hårt med energi och beslutsamhet. Kerim i mål fick svettas ordentligt när Qaran lyckades rinna igenom.

In kom Kim på topp och han lyckades fördela boll vilket gjorde att vi fick till ett par omställningar. Vår första farlighet kom när Tom nöp bollen och tog sig runt sin back längs vänsterkanten men tyvärr så försökte Tom lägga över bollen för avslut med högern istället för att lita på sin vänster och backen hinner dit och bollen rinner ut till hörna. Hörnan visade sig bli riktigt farlig då Tom körde en fräckis och la den längs marken till Mattias som drog till direkt från någon meter utanför boxen, bollen for mot första krysset men deras målvakt som stod bra placerad fick fingrarna på den och styrde den över. Nästa målchans kom inte allt för lång tid efter då Kim hittade Tom på högerkanten  som denna gång tog avslut med högern, men bollen rann ut på fel sida om stolpen.

Jag har inte nämnt Qarans chanser allt för mycket men dom fanns, en i stolpen, ett par riktigt bra parader från Kerim, samt några inlägg som for farligt genom vår box. efter 25-30 min får vi ett rött kort som minskar våra chanser ännu mer men vi kämpar för att överleva halvleken.

5 minuter innan paus så ställer vi till det, Kerim är långt ut från sitt mål då vi slarvar i vårt uppspel och Qaran spelaren tvekar inte och skjuter från halva plan. Kerim kan inte göra annat än att se på när bollen letar sig in i mål. Riktigt surt att släppa in den efter allt bra jobb vi gjort i 40 minuter dessförinnan och vi kämpade för att överleva halvleken och lägga upp en gameplan för 11 mot 10.

I halvlek så enas vi om att ”stänga” matchen. Ingen ville åka där ifrån med en storförlust och vi visar en stor mängd moral och lagkänsla under hela andra halvlek. Matchbilden var inte olik den mellan Barca – Chelsea efter Terrys röda kort. Tyvärr lyckas vi inte riktigt lika bra. men vi var nära att rubba dom.

Qaran Fick ha bollen medan vi försvarade oss med ett lågt försvarsspel vilket ledde till att dom för det mesta tog avslut från 20-25 meter och dom var frustrerade. Tyvärr så får dom in 0-2 men jag kan inte lasta någon direkt misstag sker. Dom gånger vi kom upp i planen så var det genom en boll på Olof eller Mattias som vann en frispark och vi kunde lyfta laget.

Vårt mål kom just från en sådan situation, vi får frispark kring mittcirkeln och lyfter upp folk in i boxen. Kim får en bra träff på bollen och där dyker Mattias upp som näst intill svävar i luften och skarvar den riktigt snyggt förbi deras målvakt som är fullständigt chanslös!

Kontakt.

Matchen fortsätter som innan, vi försvarar oss medan Qaran stångar sig blodig mot vår köttmur. Vi tar oss fram ännu en gång och jag mins inte vem det var som petade fram bollen till Mattias som tog ett avslut ur dålig vinkel, Peter kommer perfekt på returen och det osannolika var på väg att ske, 2-2? Kan det verkligen vara sant!? Han jag nästan tänka där jag stod på mittplan. Men nej. Peter tog avslutet direkt som man bör när målet är öppet på en retur i boxen och han har otrolig otur när han skjuter den liggande målvakten i bröstet som omedvetet limmar bollen. Nere vid sin vänstra stolpe.

Peter Såg näst intill chockad ut och sprang tillbaka till egen planhalva med händerna på huvudet. Synd Peter, du sätter den nästa gång! Maximal oflyt helt enkelt.

Det var vår chans, utöver ett friläge som förmodligen helt rätt blåstes bort för offside..

Qaran får sedan in 3-1 med 5 minuter kvar på en målvaktsreutr när energinivån hos KFK var låg..

Summering..

Avslut: säkert 25 - 4 till Qaran.. Kan ha varit mer eller mindre men mestadels distansskott som inte gick på mål..

Bollinnehav.. 85-15 kanske? 90-10? Med tanke på andra halvlek.

Hörnor var det nog ganska jämt i..

Stor eloge till hela laget som kämpar och sliter trots att matchen sedan länge verkar vara förlorad Guldstjärna till alla!