Andra raka bortamatchen och även andra raka mot obesgrat motstånd.

Jens och Perra sliter på som så många gånger under matchen för att ha kontroll på deras duktiga anfallare.

Vi ställdes mot seriesuveränerna så här långt Åkeshovs IoFK på ett soligt Åkeshovs BP. Vi hade inte så mycket information att gå på förutom deras smått sanslösa snitt på 6,5 gjorda och 0.75 insläppta på 4 matcher. Vi visste också att det var ett ”junis” lag så mycket spring var väntat.

Matchen börjar och Åkeshov visar sig vara precis lika löpvilliga som förväntat, men betydligt bollskickligare än sina derbymotståndare och ”junis” kollegor Nockebyhov. God teknik, taktisk medvetenhet och en flod av ungdomlig löpvilja forsade över oss ”gubbar”.

Åkeshov brände ett par riktigt farliga chanser första 20 men nollan var intakt samtidigt som vi började hitta in i matchen och lärde oss hur vi skulle försvara oss, vi har tur som kommer undan denna period av matchen.

Deras 1-0 kändes dock snöpligt, Åkeshovspelaren avlossade ett skott och Jocke som blev skymd såg bollen sent, blev ställd och den sitter strax intill honom, dock inte på något sätt orättvist. Åkeshov var det bollförande laget och borde nog ha haft mer än 1 i målprotokollet, Men som Björta skrev i deras matchreferat så hade vi åtminstone 2 lägen som var givna mål i första halvlek.

Vi i KFK är som sagt inte helt ofarliga och här är ett par av chanserna i första halvlek:

En boll i ribban och en efterföljande retur från Olof som idioträddas av deras målvakt. Kim fick även han chansen och lossade den stora kanonen, men målvakten kommer ner på marken bra och tippar bollen i stolpen och ut. Jens kom upp och rörde runt i deras straffområde från sin backposition och kom runt målvakten, men bollen stack iväg och rann till slut ut över sidlinjen. Vi hade ett par farliga fasta situationer där Olof höll sig framme men inte kunde få i mål osv. Vill minnas att Mattias var och störde någon gång i deras box också.

Vi pratade i halvlek om problemen vi hade med deras breda spel, deras ytter drog till sig bevakning från ytterbacken och dem slog boll i ytan som uppstod mellan vår MB och YB. Vi blev också för bolltittande många gånger och tappar våra gubbar i markeringsspelet. Ställningen var endast 0-1 och om vi bara kunde utnyttja vår storlek på ett bättre sätt så skulle det kunna bära frukt för oss.

Vi inleder andra halvlek bra och lyckas vinna lite dueller i luften på mittplan som ledde till ett större bollinnehav för KFK och vi vaskade fram ett par halvchanser. Kvitteringen kom när Mattias rutinerat höll bort sin back i ytterkanten av straffområdet och inväntade resten av laget, han släppte den sedan kort till Björn som tog emot bollen och lyfte in ett inlägg, Olof vinner tämligen enkelt sin luftduell och bollen sitter otagbart vid första stolpen.

Enligt Åkeshov själva så var det i sådana här lägen som dem kunde falla ihop under tidigare säsonger, men inte denna gång. Resten av halvleken Är ett krig och vi kämpar för att få med oss en poäng från matchen. Åkeshov spelade ett rakare spel och tvingade vår backlinje till djupledsslöpningar gång på gång och vi blev tröttare och tröttare. Jocke briljerade i mål ett par gånger och kom ut bra och förhindrade frilägen och mål i baken. I detta läge förlitade vi oss på vårt försvarsspel och hoppades på att förvalta någon kontring eller fast situation.

Men till slut så får Åkeshov in en boll i mål på ett vackert men ännu en gång lite snöpligt sätt. Bollen lyfts över straffområdet och deras yttermittfältare samlar upp den, vi blir avvaktande och stöter inte och han skjuter ett till synes ganska harmlöst skott. Dock så hade vi i detta läge tappat markeringen på en spelare i boxen som vräker sig fram och styr bollen som ändrar riktning helt och går in i mål. All cred till Åkeshov, det var ett vackert fotbollsmål men jag tycker att vi borde kunnat förhindra det,

Åkeshov gör det förlösande 2-1 målet.

Efter detta så händer inte så mycket mer utan vi var ett tröttkört och slaget lag och Åkeshov fortsatte att spela ut.

En bra genomförd match igen av KFK, vi spelar efter våra förutsättningar och alla göra ett jättejobb mot ett betydligt bättre lag på dom flesta områden.

Dock så kan jag inte låta bli att känna mig besviken när vi är så nära att rubba detta lag, förlusten mot Qaran var enkel att ta och gå vidare från, dem var helt enkelt för bra oavsett att vi var nära 2-2.

I denna match så försvarade vi oss exemplariskt och jag tycker att vi hade chanser nog för att göra mer än 1 mål.

Rättvis seger på alla sätt trots allt. Åkeshov spelar en fin fotboll och kommer slåss om en plats i div 6 2013. Men på våran lilla plan på Stadshagen ska vi se till att fysiken får en mer avgörande roll under matchen. Jag avslutar med att infoga ett poetiskt inlägg på Åkeshovs hemsida, samt lite beröm från deras referat för att boosta oss i dessa tider med upprepade förluster ;)

"Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse-
Vackert så det förslår, det var däremot inte ÅIFs insats idag trots att man städade av Kungsholmens FK med 2-1. Den oväntade gläntan är naturligtvis på det sättet som de skolade spelarna i Åkeshov jobbar igenom matchen. Man tummar inte på sitt tålamod och sin egen insats, den ska jobbas igenom, starkt av alla inklusive coach Björta att stå pall för det tryck som infann sig. För även om man kunde ana en och annan krockkudde lite grått hår och hyggligt tunga steg hos motståndet, utförde de sin gameplan grymt bra. Det är lätt att förledas av hur hunden ser ut, fy tusan vad de kunde spela spelet utan boll bra, respekt!"

"Under min tid som tränare har jag nog inte stött på ett motstånd som så hängivet höll sig till sin taktik. Så fort någon motståndare var på fel position hördes någon myndig stämma, "vad gör du där" kom tillbaka!"