Matchen som blev en påminnelse för både KFK och framför allt för snipers att it isn´t over untill the fat lady sings.

Det var höstkyla och det kalla regnet föll tungt över Essinge IP, vinden piskade varenda kind rosenröd och det här var inget fotbollsväder för den veke.

Det var dags för KFK att ta sig an Stockholm Snipers som innan match verkade tro på seger efter sitt fina spel mot Åkeshov. Vi i KFK var tämligen säkra på att vi skulle ha stora chanser att vinna matchen om vi kom upp i nivån som vi visat i vissa matcher.

Matchen kommer så småningom igång och det är ganska chansfattigt till en början, dock så tycker jag att vi i KFK lyckas stressa deras backar och målvakt till en drös med rensningar ut över långsidan som ledde till att vi fick lyfta upp laget. Både vi och Snipers tog oss runt på kanterna men våra inlägg kändes lite vassare utan att vara mer ingående på spelet och det var just på ett sådant 1-0 målet kom till.

Kim får en fin boll ut på vår högerkant, tar några kliv och mottar ett stenhårt och flackt inlägg mot bortre, där dyker Olof upp och språngnickar in 1-0! Fantastiskt vackert mål som taget från fotbollens ABC och det var vind i seglen för KFK. I detta läge av matchen har vi ganska mycket boll och Snipers har svårt att ta sig loss från egen planhalva. Bara minuter senare så sticker Pete(?) in bollen till kim som tar emot och slår en kort djupledsboll till Olof som är helt fri i höjd med straffpunkten, Snipers målvakt kommer ut och styr avslutet upp i en båge som damp ner strax bakom ribban. Där var det riktigt, riktigt nära 2-0 oavsett vad Snipers säger på våra färgbröders hemsida. Efter 35 minuter så börjar vi tappa spelet i KFK och Snipers tar över initiativet mer. Dels så blev det en byteskarusell i KFK samt att vi började slappna av allt för mycket och visar en viss ängslan över att försvara ledningen. Snipers vaskar fram lite lägen och frisparkar, men inte så många rena avslut.

Första Halvlek blåses av och sett över 45 minuter så är det ganska jämn rent spelmässigt men vi hade målchanserna och spelet första 30. Vi pratar om att vi har mycket tid med bollen men väntar för länge med att slå den vidare, samt att kvaliten på passningarna var rent utsagt usel bitvis. Vi peppar varandra och pratar om att höja oss ytterliggare till andra halvlek, tyvärr så blev det precis tvärt om.

Andra halvlek börjar och vi känns ängsliga, inget snack och felbeslut efter felbeslut gav Snipers chansen att ta över matchen. 10 minuter in i andra så händer något vid andra långsidan, Snipers får en frispark för en till synes vanlig foul, snipers spelare bestämmer sig för att Putta vår kille som inte viker inte ner sig utan bröstar upp sig och ger en knuff tillbaka, Snipers spelaren tycker då att det är fullt vettigt att måtta slag men hindras av medspelare som rycker bort honom medan han flaxar som en liten kyckling. Utgången av händelsen? Rött kort på båda. Jag brukar försöka låta bli att gnälla på domaren för varför skulle han vara bättre på det han gör än vad vi är? Skit ska skit ha ;) Men dock så är det alltid frustrerande! Om det nu skulle vart rött kort på ens någon av dom så tror jag ni vet vem jag tycker borde fått det.

I 35 minuter så visade vi hur man inte ska spela fotboll! Passningsprocenten var skrattretande låg samtidigt som ingen visade sig för den som hade bollen. Sedan hade vi större problem med motvinden än vad Snipers hade, kan inte svara på om den tilltog till andra men det kändes tungt att t.ex Roberts rensing vände i luften och kom tillbaka. Snipers trummade på och fick mängder med frisparkar och hörnor utan att skapa något jättefarligt, det mesta seglade harmlöst en bit utanför målet. Jag struttade och skrek som en galning på sidan för att väcka folk utan resultat. Efter 25 minuter så får Snipers utdelning efter ännu en felpass från vår sida där deras kille sedan ur misstänkt offside position skjuter, Kerim räddar och bollen kryper mot mållinjen men Micke hinner inte fram helt för rensingen och 1-1  var ett faktum.

Om det var tungt innan så blev det ännu värre nu, Snipers hade vind i seglen och vi fortsatte spela panikartat både med och utan boll. Snipers fortsätter ha boll på vår planhalva och när deras anfallare får bollen på straffområdeslinjen felvänd, Robert  försöker glidtackla bort bollen, dock så får han med sig deras spelare och domaren blåser straff. Snipers sätter straffen bakom Kerim som går åt fel håll och regnet kändes tyngre, kylan tog sig in till benpiporna och läget kändes hopplöst. Jag skulle nog kalla det ett mentalt kollaps från hela laget i andra halvlek. Jag ska inte ta någon ära från Snipers men jag tror nog att vi var extremt, extremt dåliga mer än att Snipers spelade otroligt bra, det kändes som om dom bara kunde stå och vänta på att vi skulle slå bort bollen. Jag är rätt säker på att t.ex Qaran hade kunnat spotta en in 6-7 bollar under denna tid, så dåliga var vi.

Nu kommer det märkliga, oförklarliga och underbara, med 10 kvar och 1-2 på tavlan så verkar ångesten släppa, vi har inget att förlora längre.. Snipers backar hem och verkar nöjda samtidigt som vi lyfter. Kim gick ner på mittback, vi körde 3 backslinje och våra offensiva pjäser byts in. Allt framåt gällde och Snipers slår bara ifrån sig. Vilken scenförändring och KFK vaknar mer och mer till liv för varje passning som hittar rätt adress och dribbelräder som är lyckosamma. I 85:e minuten får vi en frispark, Rickard stegar upp och skjuter ett bra skott som touchar huvudet på en Snipers spelare och går i mål! 2-2! Helt osannolikt med tanke på hur matchen såg ut minuter innan. Snipers försöker resa sig igen men nu har vi det mentala övertaget, Minns inte i min eurofi exakt hur bollen kom till Olof, han fick bollen i djupled och vinner sin närkamp mot backen, driver boll från halva plan samtidigt som Snipers andra back gör allt i sin makt för att sparka ner Olof men missar. Nu är olof helt ren mot målvakten men spelar i exakt rätt läge åt sidan till Mattias som rakar in bollen i öppet mål!

3-2 till KFK! När Snipers sparkar av bollen blåser domaren av matchen..

Näst intill absurd avslutning på matchen med tanke på hur usla vi varit fram till deras ledningsmål. Snipers fick betala dyrt och blev påminda om att en match varar i 90 minuter. Sista 10 minuterna vaknar vi igen och jag kommer nog aldrig lista ut vad som hände och varför vi var så otroligt dåliga, en skugga av oss själva... jisses..

Sett över hela matchen så är det fördel för Snipers med tanke på deras totala dominans i andra halvlek. Jag kan sträcka mig så långt att vi förmodligen inte förtjänade segern. Men det var vår tur att ha tur! Det är något vi absolut inte är bortskämda med. Vi gör vår sämsta match på mycket mycket länge. kan knappt minnas en match ens under förra året då vi presterat så dåligt som i andra halvlek. Det är nästan så att jag skäms över insatsen men det är skönt att även vi kan vinna när vi spelar riktigt dåligt.

Jag förstår bitterheten som bubblar hos Snipers nu, denna gång hade dom otur. Vi vara med i max 45 minuter denna match.. Nu är dom 7 poäng bakom och vi hoppas kunna dryga ut försprånget på dessa två matcher vi har kvar innan sommaruppehållet till övriga lag i botten.

Avdelning hybris! Snor konceptet rakt av från SUS. Det här summerar andra halvlek bra!