Efter en oviss vecka fylld av scoutingarbete så kom vi till start med några oprövade nyförvärv och ändringar i varenda lagdel.

Till denna match haglade återbuden in samt att vi fick två skador på träningen dagen innan match. Christoffer och Samir blixtvärvades in till laget och Simon som var med en kort stund på försäsongen fick kliva in. När matchen blåstes igång så hade vi ändringar i samtliga lagdelar och vi var minst sagt osäkra på vart vi stod, om man tittar på elvan som startade senast så saknades hela mittfältet.

Vi pratade innan om att dom inte spelar så omständigt och i sidled utan att dom la ständiga instick i luften och på marken på sina jättar till anfallare. Vi hade även fått tips om att dom byggde laget framifrån och tappade i kvalitet ju längre bak man kom. Detta visade sig stämma hyffast bra, giftiga tunga anfallare, ett skapligt mittfält med deras Kopia av Hulk från FC Porto i spetsen. Sedan så tycker jag att deras lagkapten på backen var en riktig klippa, annars såg det lite trögt ut på sina håll.

Direkt i inledningen så kommer den omtalade lyftningen in på deras anfallare som på något vis lyckades missa det näst intill öppna målet. Stockholm vände spelet ett par gånger i början just på detta sätt och backlinjen som var medvetna om detta redan innan matchen fick jobba hårt för att stoppa dom.

Det var inget skönspel från något av lagen och vi sågas lite av Stockholm för att vi spelar fult, inte med flit utan för att det berodde på oförmåga från vår sida . Jag vet inte om jag vill hålla med på den punkten och jag har själv blödande sår och blåmärken att visa upp för sena tacklingar och efterslängar om vi nu ska bege oss in i några sådana diskussioner, Vi gick in hårt för att få stopp på deras 100 kilos klossar vilket var en del av planen och vi lyckades om du frågar mig. Sedan är det olyckligt om någon gjorde sig illa i deras lag, vi aldrig under några omständigheter spelar för att skada någon även om vi var lite oslipade.

En chansfattig första halvlek slutade 0-0, vi hade ett par distansskott som gick utanför mål och ett par instick som med lite flyt hade kunnat få ett bättre öde. i korta perioder så kommer vi upp men får inte till något jättefarligt anfall. Glädjande nog för vår del så lyckades vi hyffsat på mitten vilket var den stora rädslan från min sida. Stockholm var förstås nära ett par gånger, framförallt med matchens första målchans som jag trodde skulle vara ett givet mål. Övertag chansmässigt stockholm.

I paus så pratade vi om att ta oss runt deras rätt tröga ytterbackar och i starten av andra halvlek så kommer vi loss på deras högerkant ett par gånger. Det bästa läget var när Olof slår ett inlägg från höger mot bortre där Rickard kommer och styr bollen via deras målvakt, i insidan av stolpen och sedan tillbaka in i målvaktens famn. Tätt där efter har johan ett tungt skott som målvakten lämnar retur på men ingen dyker på den.

Stockholm tar sedan över spelet mer och mer, samtidigt tycker jag domaren tappar fokus ett tag och lämnar fördel i konstiga lägen. Förstås åt båda håll, men när conny står felvänd i vår box och deras ytter snubblar och lägger sig över connys hälar så han tappar balansen så vill jag gärna att domaren blåser. Ca 25 minuter in i andra så får Stockholm en straff, inte så mycket att orda om. Kerim går åt rätt håll och gör en jätteräddning och kanske började Stockholm misströsta i detta läge, jag kände att det här kanske kan bli vår match ändå? Dock så kommer Stockholms mål en stund senare på ett väldigt snöpligt sätt. Ett harmlöst skott skjuts mot mitten av vårat mål och vår mittback försöker styra bort det, dock så blir det inte bättre än att bollen landar hos en helt fristående motståndare i höjd med straffpunkten som enkelt rullar in 1-0. Ett riktigt skitmål, känns tungt att det fick bli avgörande, dock så tycker jag att dom hade förtjänat det.

Efter detta försökte vi resa oss, vi gick ner på en 3 backslinje sista kvarten och tyvärr så resulterade det med en drös av målchanser för stockholm, vi lyckades inte skapa några giftiga chanser mer än ett gäng hörnor och ett par frisparkar runt deras box. Det märkes att vi saknade bl.a vår måltjuv Mattias i sista 3:e delen då vi hade svårt att skapa målchanser .Domaren blåser sedan av och Stockholm vandrar hem med 3 rättvisa poäng även om vi med lite flyt lika gärna kunnat ta 1 poäng eller fler. Stockholm var ett kompetent lag som även dom saknade ett par spelare, så det blir intressant att se hur mötet i augusti artar sig.

Jag vill passa på och ge en guldstjärna till Kerim som fick göra några fina parader samt rädda en straff!

Backlinjen skötte sig fint hela matchen och gjorde att dom flesta avslut från Stockholm togs utanför boxen och näst intill aldrig på mål. Joel sticker ut lite extra som han stångades med en kille som väger minst 40 kilo mer i 90 minuter, fantastiskt jobb!

Sedan vill jag tacka våra nya spelare, Christoffer klev in och plöjde över deras spelare ett par gånger och jag vet att deras tränare blev tokig på honom. Om vi kan putsa lite på hans närkampsspel så blir det kanon, misstänker att han ligger bakom en del av risen som vi fick av stockholm. Samir visade sig vara en duktig innermitt med en grym fysik, dessutom så hade han otroligt långa inkast som damp ner vid straffpunkten. Simon var stabil som vanligt och jag hoppas att alla 3 kan tänka sig att vara med och köra inär det drar igång igen i Augusti.

Nu siktar vi på Matchen mot tolkarna, 100% inställning och laddning inför den matchen så har vi alla möjligheter att vinna och gå till sommarvila med 3 poäng!