Nära skjuter ingen hare..

Höstsäsongens första match skulle spela mot stora starka SBK. 15 namn på laglistan efter en vecka fylld av sms och telefonsamtal för att hitta folk.

Matchen startar och vi är med från början och får med oss lite frisparkar och matchen står och väger.. SBK hade svårt att skapa lägen men när dom kom igenom så slutade det oftast med inlägg utan adress samt avslut utifrån som gick både högt och brett utanför mål. SBK var inte ofarliga men det saknades något i den sista tredjedelen och Jocke behövde inte röra sig allt för mycket i mål samt att vår backlinje hade bra koll.

Även vi hade en del lägen och det första som jag minns var när björn bröstade ner ett inlägg i boxen, bollen rinner ifrån och målvakten hinner precis suga in den innan Björn ska sätta tårna på den, något senare kommer Max loss på högerkanten och slår ett inlägg mot fredrik som avslutar på ett tillslag i insidan av stolpen! Vi får så när tag på returen och den far runt i straffområdet men bollen slås bort av SBK:s backar. Efter ca 35-40 minuters spel bryter Rickard bollen, ser Samir som står ensam på mittlinjen och slår den i djupet. Samir är då helt ren och SBK:s målvakt rusar ut ur sitt mål, Samir väljer då att söka passning till Kristoffer men SBK:s back hinner precis dit och stör avslutet, Samir hinner upp bollen på kortlinjen men vinkeln är för snäv för ett avslut och läget rinner ur sanden. Kanske borde Samir bara ha petat förbi bollen och lagt in den i öppet mål men t.ex Peter kan intyga att det inte är lätt att komma så fri!

I halvlekens absolut sista spark så kommer kallduschen. Vi slår ett uppspel i mitten där vi oturligt tappar boll och SBK:s mittfältare slår den i djupet på ett tillsag, friläge.. 0-1. Direkt efter blåser domaren för halvtid.

Kim beordrar hög press i andra halvlek då det visade sig vara ganska effektivt då orken hos SBK verkade tryta och långbollarna haglade.

Tidigt i andra halvlek så slås en boll upp mot max, målvakten kommer ut och greppar bollen precis vid linjen, svårt at säga faktiskt men halva fötterna var ute och bollen var nog även den till hälften ute men domaren tog ett tufft beslut och han ska ha cred för att han blåste och inte blundade vilket är den enkla vägen ut. Dock hade jag blivit tokig om det hänt oss så jag förstår deras frustration. Frisparken tas från linje på boxen och Pete stegar upp bara stänker in bollen intill stolpen, riktigt bra att hitta ytan där trotts en mur ivägen.

Nu var det vind i seglen och vi fortsätter att pressa. Nästa läge kommer till på att max skarvar en boll från Samir med huvudet vidare på Kristoffer som med handen på hjärtat var 2 meter offside på själva skarven. Dock så blev Just kristoffer avvinkad på ett friläge i första halvlek som inte kändes offside så det jämnar ut sig. domaren blåser inte denna gång och ännu en gång så tror jag att en KFK spelare var FÖR fri. Kristoffer går mot mål och tar ett avlsut med vänster fot lågt mot första stolpen som målvakten räddar. Dock så tror jag att om instinkten fått bestämma så hade ett avslut med högern på bortre stolpen skett och det hade garanterat stått 2-1 till KFK.

Lägena avlöser varandra nu.. Pete som var kung på sin kant sticker upp bollen till Max som visar åter igen vilken duktigt target han är. Max tar emot tittar upp och spelar Fredrik som har ett öppet skottläge, skottet kommer, känns som om man ser det i slowmotion och samtidigt som jag höjer armarna så hörs den dova metalliska dunsen igen! Insidan av stolpen för andra gången av fredrik, bollen rinner ut till Rickard som tar avslut och målvakten räddar liggandes! Pete får bollen igen och spelar olle som skjuter! På backen som precis hinner mellan och sedan tror jag bollen rinner iväg… Helt otroligt att bollen inte vill in..

Nästa läge kommer en stund senare och var ett minst lika bra läge, om inte bättre. Vi spelar oss upp längs högerkanten, pete eller fredrik? Pillar sedan in bollen till Max som från insidan av boxen drar till ett stenhårt skott rakt på målvakten, returen går rakt ut tillbaka till Max, dock så inser han inte att han är helt ohotad, SBK:s spelare var så säkra på mål där att dom stod still och tittade! Max drar därför till på ett tillslag igen och bollen smiter retfullt utanför stolpen... man började undra hur många fler gyllene lägen vi skulle få samtidigt som vår höga press började ta ut sin rätt även på oss…

Spelet jämnas ut och det är rätt chansfattigt, det började lukta kryss i matchen och då händer det… I 85:e minuten har det blivit en förskjutning på backlinjen, en krossboll slås ut till deras anfallare på högerkanten och vi hinner inte dit för att stressa tillräckligt samtidigt som han får en drömträff! Bollen sitter stenhårt i första krysset så det är bara att lyfta på hatten, tyvärr så borde vi varit där och stressat honom på ett bättre sätt men samtidigt så är det ett grymt avslut.

Efter detta försöker vi flytta upp samtidigt som SBK sjunker ner, vi lyfter in höjd boll efter höjdboll i boxen men det blir inget mer. Domaren blåser av matchen och SBK jublar och andas ut.

Ändå en jämn match spelmässigt och SBK var inte ofarliga, men det var vi som vaskade fram lägena. Vi hade dom i brygga under stora delar av andra halvlek och har nog mest oss själva att skylla för den här förlusten, gör man inte mål på dessa 100% chanser som vi har kanske man inte förtjänar att vinna ändå?

Lite intressanta fakta är att vi har på 180 minuter mot SBK haft 3 avslut i stolpen,
Och på dom två senaste matcherna (Tolkarna & SBK) har Fredrik Lehto stått för ett mål och 3! Stolpskott. Verkar som om Olof har fått konkurrens när det gäller avslut i virket.

Alla gör en jättematch förutom mig själv då möjligtvis.

Samir var kung på mitten och vann varenda ut/inspark tillsammans med peter vilket gjorde att vi höjde vårt bollinnehav avsevärt då det brukar vara vår akilleshäl. Han har fyllt en lucka som saknats med sin storlek och fina fötter.

Max visade sig vara en duktig targetplayer och påstår själv att han var väldigt missnöjd med sin insats så det blir förmodligen ännu bättre ju längre säsongen lider.

Kristoffer löpte mycket och kunde mycket väl gjort det matchvinnande målet. Skötte sig bra och det lovar gott.

Fredrik Lehto var ständigt inblandad i chanser runt målet och plockade ner och fördelade vidare många bollar och om han haft lite mindre otur så hade han blivit matchhjälte.

I övrigt för oss andra så tycker jag att Pete gör en jättematch denna gång och var ständigt inblandad i spelet och krönte insatsen med ett mål. Förmodligen bäst på plan!

Kim skötte sig utmärkt som Coach men det visste vi ju att han skulle :)

+ i kanten till hela bunten helt enkelt.

Vi var nära att rubba tabellfyran och fick en bra start inför det som komma skall.. Nu satsar vi på seger i nästa match och på att äta ikapp försprånget till Kasam och Oranje!